ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
11 Aralık 2020 Cuma - 15:37

Memiş’ten milli ekonomi vurgusu

Vali Okay Memiş, sanayileşmeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Bölgenin de ülkenin de yükselişi sanayileşmeden geçmektedir.” dedi.

Memiş’ten milli ekonomi vurgusu

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerine devam eden Zafer Medya Grup’a bir inceleme ziyareti düzenleyen Vali Okay Memiş, sanayileşmeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Bölgenin de ülkenin de yükselişi sanayileşmeden geçmektedir.” dedi.
Ziyarette tesisler hakkında bilgi veren Zafer Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barlak, 1984 yılından bu yana içinde bulundukları sektörde kalitede anlayışından taviz vermediklerinin altını çizdi.
BARLAK: AMBALAJ SEKTÖRÜNE YATIRIM YAPIYORUZ
Modern teknolojiye dayalı makine parkı ile Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ne hizmet ettiklerini belirten Barlak, “Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerimizi yürütüyoruz ve bölgede bu kapasitede tek firmayız. Modern teknoloji ürünü 5 renk artı lak ofset makinesi ile taçlandırdığımız imkanlarımızı bölgenin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bununla birlikte çanta üretimi, sıvama baskı, varak yaldız ünitesi gibi yeni yatırımlarla mevcut imkanlarımızı daha üst seviyeye taşıyoruz. Yeni aldığımız makinelerle kutu ve ambalaj üretimine de başladık. Bugünden itibaren ambalaj sektörüne yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.” dedi.
BARLAK: PANDEMİYE RAĞMEN YOLA DEVAM EDİYORUZ
Teknolojiyi takip ederek tüm imkânları Erzurum’a getirme gayretinde olduklarını belirten Barlak, “Müşterilerimize çözüm odaklı hizmet veriyoruz. Profesyonel ekibimizin logo, katalog, afiş, kitap, dergi, kutu, ambalaj, gazete, web sayfası, e-ticaret çözümleri gibi çalışmalarıyla Erzurum ve bölgeye her zaman en iyi ve en kaliteli hizmeti yapma gayretindeyiz. Tabii pandemi dönemindeyiz ve tüm sektörlerde olduğu gibi bizde de daralma ve zorlanma var. Buna rağmen üretim ve tasarım tesislerimizde toplamda 38 personel istihdam ediyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Amacımız şehrimize ve ülkemize her anlamda katma değer sağlamak ve istihdama katkıda bulunmaktır. Bu vizyonla hizmet üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
MEMİŞ: SANAYİLEŞMEK ZORUNDAYIZ
Erzurum ekonomisine, dolayısıyla ülke ekonomisine değer katan, istihdama ve üretime katkı sağlayan iş dünyasıyla bir arada olmaktan her zaman keyif aldığını belirten Erzurum Valisi Okay Memiş, Zafer Medya Grup tesislerinin kapasitesinden etkilendiğini söyledi.
Zafer Medya Grup’un önemli bir yatırımcı olduğuna şahit olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memiş, “Özel sektörle iç içe olmaktan ve istişarelerde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle bunun için burada olduğumu belirtmek istiyorum. Tabi tüccarın, sanayicinin, üreticinin dilinden anlamak çok önemlidir. Kamu görevlileri olarak bu konuda çok iyi olduğumuzu söyleyemeyiz. Hatta bazen, engel olmamak bile büyük bir nimettir diye düşünüyorum ve bu düşüncemi daha önce de çeşitli vesilelerle dile getirmiştim. Çünkü bazen bürokrasi, farkında olmadan engel de olabiliyor. Özel sektörün içinde bulunduğu durumu ve hangi şartlarda ayakta kalmaya çalıştıklarının farkındayım. Bunun için yaşanan sorunların çözümü noktasında ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla irtibatta olup, sıkıntıları en hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaya çaba göstereceğiz. Çünkü bizim bölge olarak da ülke olarak da sanayileşmeye ve güçlü adımlarla üretmeye ihtiyacımız var. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan milli ekonomi hareketinin ivme kazandırdığı sanayi atılımına Erzurum’un da ihtiyacı var. Zafer Medya Grup gibi istihdama ve yatırıma emek harcayan firmaları gördükçe umudum ve mutluluğum artıyor. Tesisleri kesinlikle çok beğendiğimi ve destek olmak adına yetki çerçevesinde üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu da belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

 
Evlat nöbetine bir aile daha katıldı
 
Palandöken’de Sağlıkçılara sportif motivasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan eğitime destek
Erzincan Valiliği himayesinde, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ...
Akar, süt toplamada yeni yaklaşımı paylaştı
Sütün sağlıklı şartlarda sağımı ve nakliyesi, süt ve süt ürünleri kalitesini ...
Erzurum’da son 10 yılda 2 bin 116 şirket kuruldu
DOSİAD EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da 2010 – 2020 ekim dönemini kapsayan ...
 
Erdoğan’dan Milli Teknoloji mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ...
Varank: ‘Türkiye hedeflerine artık çok daha yakın’
Varank, "Geliştirdiğimiz Ar-Ge ve yenilikçilik ekosistemi, niteliğini ...
Erzurum’un 5. Bölge teşvikli yatırım payı açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 coğrafi ...
 
Doğu Anadolu ekonomisine teşvik desteği
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ...
KUDAKA Bölgesi teşvik verileri yayımlandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - KUDAKA İstatistik Bölgesinde 2020 yılının ...
Kuzeydoğu’da bin 298 teşvikli yatırım yükseldi
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum ile birlikte 7 ilin yer aldığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva