ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>GUNCEL
6 Ekim 2010 Çarşamba - 06:19

“Mahalle Kültürümüz yok oluyor”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Erzurum İl Temsilcisi Vedat Borulu, “Dünya Mimarlık Günü ve Dünya Habitat Günü”nü kutladı. Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan ile “Dünya Mimarlık Günü ve Dünya Habitat Günü” ilgili olarak açıklamalarda bulunan Borulu, kaygı verici bir manzara ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

“Mahalle Kültürümüz yok oluyor”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Erzurum İl Temsilcisi Vedat Borulu, “Dünya Mimarlık Günü ve Dünya Habitat Günü”nü kutladı. Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan ile “Dünya Mimarlık Günü ve Dünya Habitat Günü” ilgili olarak açıklamalarda bulunan Borulu, kaygı verici bir manzara ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.
Birleşmiş Milletlerin, bu yıl “Dünya Habitat Günü” temasını “Daha İyi Kentler, Daha İyi Yaşamlar” olarak belirlediğini kaydeden Borulu, Uluslararası Mimarlar Birliği’nin ise, “Dünya Mimarlık Günü” için aynı temayı kabul ettiğini belirtti. Dünyanın, küresel düzeyde izlenen ekonomik politikalar ve buna bağlı olarak fiziksel çevreye yapılan yanlış müdahaleler sonucunda; küresel ısınma, afetler, toplumsal eşitsizlikler, varsıl-yoksul arasındaki uçurumun artması, kültür, cinsiyet ve yaş grupları arasındaki farklılıkları büyüten, aynı zamanda tek tip bir insan modelinin dayatıldığı sorunlarla baş başa kaldığını vurgulayan Borulu, “Tüm insanlığın geleceğini tehdit eden bu sorunlara yönelik çözüm arayışları ivedi olarak küresel sistemin sorgulanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle Birleşmiş Milletler çevrelerinde etkisiz de olsa kimi önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması için çabalar gösterilmektedir.” diye konuştu.
//MAHALLELER, KÜRESEL ŞİRKETLERİN HEDEFİ OLDU
Bu yıl için seçilen temanın, kentsel yaşam ve kentsel çevrede yaşanan krizlerin ulaştığı seviye karşısında toplumsal ve mesleki sorumlulukların yeniden anımsanmasını sağladığını ve göreve çağrı niteliği taşıdığını kaydeden Vedat Borulu, “Küresel kapitalizm kendi ekonomik krizini bir süreliğine de olsa aşmak için kentsel alanı ve yaşam alanlarını metalaştırmaktadır. Bunun için kamu ve kültür varlıkları, kamusal alan, kent ortak donatı alanları, yeşil alanları ve hatta asırlardır varlığını sürdüren yurttaşların yaşadığı mahalleler, kimi küresel şirketlerin ve yerli ortaklarının hedefi haline gelmiştir. Son yıllarda kuralsız yatırım kararları, mimari estetikten yoksun tip projeler, katılımı dışlayan planlama süreçleri ile kentsel sorunların büyütülmesinde TOKİ başrol oynamaktadır.” ifadelerini kullandı. 
//DAYANIŞMA ÇAĞRISI…
5393 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın 76. maddesini değiştiren 5998 Sayılı Torba Yasa ile büyükşehir belediyelerine bir takım yetkiler tanındığını vurgulayan Vedat Borulu, ‘Dönüşüm alanı ilan etme yetkisi ve bu alanlara ilişkin verilen diğer yetkilerle, bu belediyeler TOKİ ile aynı rolü üstlenmişlerdir. Bu durum kentlerimizin geleceği bakımından son derece kaygı vericidir. Küresel, bölge, ülke ve kent ölçeğinde yaşanan bu sorunlar karşısında, kente, çevreye duyarlı ve uygulamalardan etkilenen bütün kesimlerin bir dayanışma içerisinde olmasına gereksinim vardır. Bu süreçte mimarlar mesleki ve toplumsal sorumlulukları çerçevesinde karar süreçlerindeki tutumları ve mesleki davranışları ile önemli bir rol üstlenmektedirler. Bu çerçevede bütün meslektaşlarımızı mimarlık, kent ve çevre değerlerine sahip çıkmaya çağırır ve mimarlarımızın Dünya Mimarlık Gününü kutlar, uğraşılarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryolu’nda “ayı tedirginliği”
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde bir kişinin ayı saldırısı sonucu hayatının ...
ASİMDER'e övgü
Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
Öztürk’ten ayı olayına çözüm
Erzurum'un Pazaryolu İlçesi'nde köy imamı Özer Bakır'ı öldüren ayı ile ...
 
Vali Öztürk'ten su talimatı
İl Sağlık Müdürü Vançelik, Erzurum il merkezindeki 60 çeşmeden zaman zaman ...
Küçükler’den 'Kanka' tepkisi
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 2011 Kış Oyunları'nın çift başlı ...
“EGC, basında birliğin adresi”
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, resmi ziyaretler kapsamında ...
 
Palandöken de ‘Kent Konseyi’ atılımı
Palandöken Belediye Meclisi, Palandöken ilçesinde uzun süredir kurulması ...
Enerji kesintisi Tekmanlıları bıktırdı
Erzurum’un Tekman İlçe merkezi ve bağlı köylerde yaşanan enerji kesintisi vatandaşları bıktırdı.
PTT’ye 2011 makyajı
PTT Erzurum Başmüdürlüğü, 2011 Kış Oyunları’na görsel hazırlık çalışmalarında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva