ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SİYASET
15 Kasım 2018 Perşembe - 15:59

MHP'nin 5 büyükşehir adayı belli oldu

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP'nin 5'i büyükşehir olmak üzere 12 belediye başkan adayını açıkladı.

MHP nin 5 büyükşehir adayı belli oldu

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP'nin 5'i büyükşehir olmak üzere 12 belediye başkan adayını açıkladı. Durmaz, "Çalışmalarımız devam etmektedir. Partimize karşı çok yoğun ilgi söz konusu. Adeta aday patlaması yaşanmakta. İnşallah bu seçimlerin en flash çıkışını yapan, en iyi sonucunu alan partisi olacağımıza bütün samimiyetimizle inanmaktayız" dedi.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, MHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerel seçim çalışmalarına en erken başlayan partinin MHP olduğunu belirten Durmaz, seçimlere hazır olduklarını kaydetti. Aday adaylığı için resmi müracaatların bugün itibariyle başladığını bildiren Durmaz, şu ana kadar 650 kişinin müracaatta bulunduğunu dile getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bazı adayları daha önce açıkladığını anımsatan Durmaz, MHP'nin 5'i büyükşehir olmak üzere 12 belediye başkan adayını şu şekilde sıraladı:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Serdar Sevimli büyükşehir adayları olarak Genel Başkanımızın onaylarıyla kabul edilmiş bulunmakta. Aynı şekilde il belediyeleri için Bartın Belediye Başkanı olan Cemal Akın Bartın Belediye Başkan adayımızdır. Isparta için halen belediye başkanımız olan Yusuf Ziya Günaydın, Osmaniye Belediye Başkan adaylığı için halen belediye başkanımız olan Kadir Kara, Karabük Belediye Başkan adaylığı için de hala belediye başkanımız olan Rafet Vergili aday olarak tespit edilmiş bulunmaktadır. Daha önce Ankara'nın Polatlı ve Etimesgut Belediye Başkanlarımız da Genel Başkanımız tarafından ilan edilmişti. Mürsel Yıldızkaya Polatlı Belediye Başkan adayımız olarak, Enver Demirel de Etimesgut Belediye Başkan adayımız olarak tespit edildi. Çalışmalarımız devam etmektedir. Partimize karşı çok yoğun ilgi söz konusu. Adeta aday patlaması yaşanmakta. İnşallah bu seçimlerin en flash çıkışını yapan, en iyi sonucunu alan partisi olacağımıza bütün samimiyetimizle inanmaktayız."

"FETÖ SIZINTILARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

Durmaz, afiş, seçim sloganı, görseller, müzik çalışmalarının son aşamada olduğunu belirterek, seçimlere en hazır parti olduklarını ve en iyi neticeyi alacaklarına inandıklarını söyledi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Durmaz, adaylara yönelik güvenlik soruşturmasına ilişkin, "24 Haziran seçimleri öncesinde yapmış olduğumuz çalışmanın bir benzerini yerel seçimler için de yapacağız. Güvenlik soruşturması her açıdan yapılacak. Hassasiyetle FETÖ sızıntılarının önüne geçmek için çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir temaslarının olup olmadığı sorusu üzerine Durmaz, "Herhangi bir temas olmadı fakat bu olmayacak anlamına gelmiyor" dedi.

"ÇOK SAYIDA SÜRPRİZ ADAY SÖZ KONUSU OLABİLİR"

Durmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ise, "Her yer için çalışmalarımız devam ediyor. Çok sayıda sürpriz aday da söz konusu olabilir. Parti içinden ve dışarıdan sevilen, sayılan, partimizi ve partimizin ilkelerini benimsemiş, üretken belediyecilik anlayışını benimsemiş çok sayıda aday adayı müracaatı var. En iyi adaylar çıkacak ve sonucu alacağız" ifadelerini kullandı.

"KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEK ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Durmaz, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de aday adaylarından herhangi bir ücret taleplerinin olmayacağını kaydetti. "AK Parti ile ittifak söz konusu olabilir mi?" şeklindeki soruya ise Durmaz, "23 Ekim tarihli grup toplantımızda Genel Başkanımızın işaret ettiği şekilde biz aynı kararlılıkla Türkiye'nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime girecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

MHP'ye belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunanlar ise belediye başkanlığına seçilmeleri durumunda önemli projelere imza atacaklarını belirttiler.

 
Stalin’i telin, Ahıska Türklerine vefa
 
Okullar krosta yarıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Asla müsaade etmeyeceğiz’
Aydemir, kardeşlik, birlik ve beraberlikten asla ödün vermeyeceklerini ...
‘Türkiye sağlık alanında çağ atladı’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti’nin ‘önce insan’ ...
Koçan Yakutiye’den aday adayı oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Yakutiye Belediye ...
 
TBMM’de Erzurum OOSB gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ...
Yıldırım: “Çifte standart devam ediyor”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, “İnsanlar, ...
Ilıcalı aday adayı oldu
AK Parti’den 22. ve 26 dönem Milletvekili olan Mustafa Ilıcalı, Erzurum ...
 
AK Parti’de aday adayı başvuru süresi uzatıldı
AK Parti’de yerel seçimler için belediye başkanlığı aday adayı başvurusu süresi uzatıldı.
Orhan Aziziye vizyonunu paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe ...
Akdağ, AK Belediyeciliği paylaştı
Akdağ, “İstiyoruz ki yerel yönetimlerde de AK Partili belediyelerimizin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva