ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>GUNCEL
8 Ocak 2022 Cumartesi - 09:00

Lütfen dikkat, lütfen tedbir, lütfen aşı..

Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 73,0 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 83,45 olarak açıklandı.

Lütfen dikkat, lütfen tedbir, lütfen aşı..

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 73,0 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 83,45 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 6 il mavi kategoriye yükselebildi, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 6 il yer aldı. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Erzurum, Van, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 68,4, Ardahan’da yüzde 82,3, Bingöl’de 63,6, Bitlis’te yüzde 66,7, Elazığ’da yüzde 69,4, Erzincan’da yüzde 75,4, Erzurum’da yüzde 73,0, Hakkari’de yüzde 78,1, Kars’ta yüzde 76,4, Muş’ta yüzde 63,9, Malatya’da yüzde 75,6, Tunceli’de yüzde 79,3, Van’da yüzde 74.1 oldu. Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 8’inci sırada yer aldı.

ERZURUM 14 İL İÇİNDE

Erzurum Türkiye’de sarı kategoride kalan 14 il içinde yer aldı. Ülkede sarı kategoride kalan iller; Sakarya, Konya, Aksaray, Niğde, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı, Iğdır, Van, Bitlis, Elazığ, Şırnak, Gaziantep ve Erzurum olarak kaydedildi.

KOCA: " AŞILARIMIZI YAPTIRMALI, HATIRLATMA DOZUNU OLMALIYIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ağır vakaların önlenmesi için aşılarımızı yaptırmalı, hatırlatma dozunu olmalıyız" dedi. Son dönemlerde artış gösteren vakalar hakkında uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ağır vakaların önlenmesi için aşılarımızı yaptırmalı, hatırlatma dozunu olmalıyız. Fakat aşı anında cevap vermez, etki etmesi için süreye ihtiyaç var. Bu durum, vakaların hızlı yayıldığı bu dönemde aşıyla birlikte tedbirlerin de önemini çok artırıyor" ifadelerini kullandı.

OMİCRON

Dünyada Omicron mutasyonunun vakaları artıyor. Erzurum’da özellikle 2 veya üzerinde aşı olmuş kişilerin, ‘nasıl olsa aşı oldum’ anlayışıyla maskesiz dolaşmaları dikkat çekiyor. Uzmanlar ise uyarıda bulunarak, yalnızca aşı olmanın korunma için yüzde yüz yeterli olmadığını hatırlatıyor.

ERZURUM ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

İlde süpermarketler, zincir marketler başta olarak toplu alışveriş alanlarında ciddi bir tedbir gözlenmiyor. Maskesiz alışveriş eden vatandaşların çokluğu dikkatlerden kaçmazken, satış elemanlarının da maskesiz olmaları hayretle karşılanıyor. Maskesiz vatandaşları ise uyaran olmadığı gibi, uyaran vatandaşlar da hakarete maruz kalıyor.

BÖLGESEL VERİLER

MARMARA BÖLGESİ

Balıkesir’de Koronavirüs hastalığında son günlerde rakamlar hızla yükselirken, Balıkesir Valiliği de vatandaşları sık sık uyarmaya başladı. Bütün ilçelerde belediye anons cihazlarında tedbirler hatırlatılırken, bu gün de il genelindeki bin 600 camide okunan hutbelerde maske, mesafe ve aşı uyarısı yapıldı.

Bütün yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de rakamların yükselmesi Balıkesir Valiliğini harekete geçirdi. İl merkezi ve ilçelerde yapılan anonslarla sık sık tedbirler hatırlatılırken, bu günde Cuma namazı sırasında hutbeden maske, mesafe ve aşı uyarısı yapıldı. Burhaniye Ören Camiinde imam Kadir Özdemir, “Valiliğimizden yapılan uyarıda uyarı de, salgın hastalık hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Maskemize, mesafemize ve hijyen kurullarına lütfen dikkat edelim. Aşılarımızı olalım. Aşısız ve eksik aşısı olanlar da lütfen aşılarını yaptırsınlar. Valiliğimizden bize böyle bildirmemizi istediler. Rabbim bütün hastalıklardan bizleri konusun. Rabbim şafi ismi sıfatı ile cümlemize ve cümle hastalarımıza şifalar versin” diye konuştu.

THY EUROLEAGUE'DE TÜM MAÇLAR KORONA VİRÜSTEN DOLAYI ERTELENDİ

THY Euroleague'in 19. haftasında oynanması planlanan tüm karşılaşmalar, takımlarda artan korona virüs vakalarından dolayı ertelendi.

THY Euroleague'in bu hafta oynanması planlanan karşılaşmalara korona virüs engel oldu. Takımlarda artan korona virüs vakalarından dolayı daha önce 9 maçtan 8'inin ertelendiği duyurulmuştu. Geriye bugün oynanması planlanan Olimpia Milano - Zenit mücadelesi kalmıştı. Euroleague'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Zenit'te çıkan vakalardan dolayı bu müsabakanın da ertelendiği ifade edildi. Bu durumun ardından 19. haftada oynanması planlanan tüm karşılaşmalar ertelenmiş oldu.

Euroleague yeni planlamayı daha sonra açıklayacak.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KALKAN: “ARTIK ELİMİZDE ÇOK GÜÇLÜ BİR SİLAHIMIZ VAR”

Tekirdağ İl Sağlık Müdür Dr. Kalkan, şu ana kadar şehirde 2 binin üzerinde TÜRKOVAC aşısı yaptırıldığını ifade ederek, “Çok şükür artık elimizde çok güçlü bir silahımız var. Yerli ve milli gururumuz olan TÜRKOVAC’ımız var” dedi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, kent genelinde yapılan aşılar hakkında bilgi vererek, vatandaşları tedbirli olmaya ve aşılanmaya davet ederek şehir kent genelinde şu ana kadar 2 milyona yakın aşı yapıldığını ifade etti. Kısa süre önce uygulamaya konulan yerli ve milli TÜRKOVAC aşısı hakkında da konuşan Kalkan, kente şu ana kadar 2 binin üzerinde yerli aşı sayısına ulaştıklarını, korona virüse karşı artık çok daha güçlü bir silahı ellerinde bulundurduklarını sözlerine ekledi.

“Omicron varyantı etkisini göstermeye başladı. Bununla beraber vakalarımız hızlı bir yükseliş trendine girdi" diyen Dr. Ali Cengiz Kalkan, "Buna yönelik olarak bizim bölgemiz, özellikle çalışan nüfusun fazla olduğu, sanayi bölgesi ve hareketli bir coğrafya. Dolayısıyla vaka sayılarının artışı da Türkiye’nin diğer illerinde bizim bölgemizde biraz daha fazla görülmektedir. Buna karşı biz her zaman söylediğimiz gibi özellikle kış ayları içerisindeyiz. Kapalı ortamlarda, havalandırması az ortamlarda, kalabalık ve mesafeye dikkat edilmeksizin oturulmamasını, özellikle bu virüs ile ilk kez karşılaşıyor oluşumuzun farkındalığı ile özellikle bu dönem kişisel tedbirleri en yükseğe taşımak zorundayız. Bunun ilk etabı önce hastalanmamak için koruyucu tedbirler. Buna dikkat etmeliyiz. Hastalanma durumunda da en az zararla atlatmak için aşılanmalıyız. Bölgemizde il Sinovac aşısıyla vatandaşlarımızı aşılamaya başladık. Şubat ayının 4’ünde Bionteck ile aşılamaya başladık. Sonra ise TURKOVAC aşısıyla vatandaşlarımızı aşılamaya başladık” ifadelerini kullandı.

Kalkan açıklamasının devamında, “Yani ilimizde 2 milyona yakın insanı aşıladık. Bunların 865 bin tek doz, 2 doz 760 bin, 3’üncü dozunu tamamlayan nüfus sayımız 320 bin. 4’üncü dozumuzda da 75 bin civarındayız. Ancak özellikle hatırlatama dozlarını olmaya vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Çok şükür artık elimizde çok güçlü bir silahımız var. Yerli milli gururumuz olan TÜRKOVAC’ımız var. TÜRKOVAC aşımızla da şehir hastanemizde aşılanma hizmetimiz başladı. Şu ana kadar 2 binin üzerinde vatandaşımız aşılandı. Çok yakın bir süre içerisinde bütün sağlık kuruluşlarımızda kendi aşımızla da eş zamanlı diğer aşıları da yapılabildiğini göreceğiz. Önce tedbirlerimizi alalım, hastalanmayalım. Aşımızı olalım. Yakalanırsak da çok az bir hasarla atlatalım. Aşı öldürmez. Aşısızlık öldürür” dedi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüsle mücadele kapsamında; konaklama tesisleri, yeme-içme mekânları, nikâh ve düğün merasimlerinde canlı müzik de dâhil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00’a kadar yapılmasına karar verildi.

Eskişehir Valiliğinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “Son dönemde Covid-19 virüsünün yeni varyantının etkisiyle salgının yayılımında tüm Dünyada ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşanmaktadır. Ülkemizde de Omicron varyantı nedeniyle son dönemlerde günlük vaka sayılarında artış trendine girildiği görülmektedir. Korona virüs salgınının yeni varyantının ülkemize etkisinin en aza indirilmesi, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin yönetilmesi ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutulması için salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanması büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda yeni bir karar alınıncaya kadar konaklama tesisleri, yeme-içme yerleri gibi yerlerde canlı icra edilenler de dâhil olmak üzere müzik yayınlarının saat 24.00’e kadar yapılmasına, nikâh ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası da dâhil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00’e kadar yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise “Salgının yeni varyantıyla mücadele kapsamında, müzik yayınlarına ilişkin saat kısıtlamalarının kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesine, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, pandemi ile ilgili alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uymayanlara; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” diye belirtildi.

EGE BÖLGESİ

İşyerleri ile Kovid-19 vakası bulunan apartmanların ortak kullanım alanlarını dezenfekte etmeyi sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi son dönemde artan vakalar nedeniyle hijyen çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Korona virüse (Kovid-19) karşı aldığı tedbirler kapsamında, şehrin yoğun olarak kullanılan noktalarında dezenfekte çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi son dönemde artan vakalar nedeniyle hijyen çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda ekipler tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda dezenfeksiyon çalışması yaptı. Sabah erken saatlerde tarihi çarşıya gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nde oluşturulan dezenfeksiyon ekibi Kaleiçi Çarşısı'nda bulunan işyerlerini Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlı biyosidal ürünler ile dezenfekte etti. Esnaf ve vatandaşların memnuniyetle karşıladığı çalışmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarihi çarşı içerisinde bulunan oturma ve dinlenme alanlarında da dezenfeksiyon çalışması yaptı.

Pandemi sürecinde Kovid-19'a karşı aldığı başarılı tedbirlerini düzenli bir şekilde sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında Kovid-19 vakası bulunan apartman ve binaların ortak kullanım alanlarında da hijyen çalışması yapıyor. Vatandaşların bunun için "Alo 153" çağrı merkezini aramaları gerektiği ifade edildi.

KARADENİZ BÖLGESİ

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, şehirde Korona virüs vaka sayısında son günlerde ciddi artış yaşandığına dikkat çekerek hastanede yatanların yüzde 86’sı, yoğun bakımda yatanların yüzde 94’nün aşısız yada eksik aşılı olduğunu söyledi.

Şehirde günlük vaka sayısında 700’lü rakamların üzerini gördüklerini belirten Usta, aşının önemine vurgu yaparak “Vaka sayılarımız oldukça arttı. Şehrimizde günlük 700’lü rakamları görmekteyiz. Şu an hastanelere çok fazla yoğun bir şekilde yansıma olmamakla birlikte bir miktar yansımalar da başladı. Şu an itibariyle hastanelerde yatan hastalarımız var. Bunların aşısız veya eksik aşılı olmaları bizi endişelendiriyor. Bu bağlamda da aşının ne kadar önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Şu haliyle hastanede yatan hastalarımızın yüzde 86’sı, yoğun bakımda yatan hastalarımızın yüzde 94’ü,yine entübe olan hastalarımızın yüzde 94’ü aşısız ya da eksik aşılı olarak karşımıza çıkıyor. Bu çok ciddi bir durum. Aşının ne denli olduğunu önümüze koyuyor. Vatandaşımızın da bu konuda duyarlılığını özellikle bekliyoruz. Vakaların artışıyla bağlantılı olarak özellikle maske mesafe ve temizlik kurallarının daha titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini özellikle belirtmek gerekiyor” dedi.

"OMİCRON VARYANTINDA PİK SEVİYEYİ ŞUBAT AYINDA BEKLİYORUZ"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Omicron varyantının tırmanacağı pik seviyeyi Şubat ayının ilk iki haftasında beklediklerini söyledi.

Daha önce deneyimlenen ve istenilen düzeyde sonuç alınamayan kapanma tedbirlerinin gündemde tutulmasının faydası olmadığını belirten Prof. Dr. Şener, “Daha önce deneyimleyip istenilen düzeyde sonuç alamadığımız kapanmayı gündemde tutmanın faydası yok. Bu tip önlemler sağlık sisteminin tıkanma ihtimali oluştuğunda alınıyor. Şu anda sağlık sisteminde tıkanma yok” dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, vaka artışları ve son zamanlarda sıkça gündeme gelen kapanma tedbirleri hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu.

“OMİCRON VARYANTINDAKİ PİK SEVİYEYİ ŞUBAT AYININ İLK İKİ HAFTASINDA BEKLEYEBİLİRİZ”

Prof. Dr. Alper Şener, Omicron varyantlı vaka artışlarının tedbirlerle bağdaştırılmasını doğru bulmadığını belirterek, “Çünkü Omicron varyantı aşılanma oranları yüksek olan ülkelerde dahi çok ciddi şekilde yüksek vakalara sebep oldu. ABD 1 milyona yakın, Fransa 200 bin vaka bildirdi. Almanya ve İngiltere’de de yüksek vaka sayıları devam ediyor. Türkiye’de de vaka tırmanışı devam edecektir diye düşünüyorum; ancak bu vakaların tamamı Omicron varyantı değil. Delta ve Delta Plus varyantıyla birlikte Omicron el ele gidiyor. Bu durum bizim açımızdan özellikle birkaç hafta daha tehlike barındırıyor; çünkü Omicron varyantı olgularında karşı karşıya kaldığımız hastaneye yatış oranı daha düşükken, Delta ve Delta Plus varyantlarında hala yüksek. O yüzden Omicron varyantının tırmanacağı pik seviyeyi şubat ayının ilk iki haftasına kadar ki zaman dilimi içerisinde bekleyebiliriz” dedi.

“OMİCRON VAKALARININ ARTIŞI AŞI VE AŞILAMA PERSPEKTİFİYLE ALAKALI”

Omicron varyantının Türkiye’de baskın olarak İstanbul’da görüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Şener, “Diğer illerde de yavaş yavaş yayılacağını düşünüyorum. Diğer illere yayılmasıyla birlikte vaka sayıları daha da yükselecektir; ancak burada üst sınır tahmin etmek çok zor. Şu anda dünyadaki vaka sayısı, salgının başından beri görülen en yüksek vaka sayısı. Bu, Türkiye’deki vaka sayılarına da yansıyacak. Bu vaka sayılarının da tedbirlerle ilişkili olabileceğini düşünmüyorum. Daha çok aşı ve aşılama perspektifiyle alakalı” diye konuştu.

“HER NE OLURSA OLSUN VİRÜS, AŞIDAN KAÇABİLEN BİR VARYANT FORMUNA DÖNDÜ”

Alper Şener, Omicron varyantı ile Covid-19’un sona ereceği söylentilerini de şöyle yorumladı:

“Omicron varyantının Covid-19’un son varyantı olacağı uzun zamandır dillendiriliyor. Omicron varyantında daha önceki varyantlardan görmediğimiz bir genom dizisi var. Bu da mevsimsel korona virüsle hemen hemen aynı diziye sahip. Acaba 'Omicron ile birlikte Covid-19, mevsimsel bir korona virüse dönüyor olabilir mi?' diye düşündürüyor. Omicron varyantının ilk tespit edildiği hastada uzun dönem Delta pozitif devam etmiş, daha sonrasında da değişime uğrayarak Omicron varyantına dönüşmüş. Bu dönüşümün tetiklenmesi virüsün doğal süreci mi yoksa olmaması gereken bir değişim mi? Önce buna karar vermek gerekiyor. Her ne olursa olsun virüs gerçek anlamda çok değişti ve aşıdan kaçabilen bir varyant formuna döndü. O yüzden hatırlatma dozlarını çok önemsiyoruz, antikor sayısı ne kadar yüksekse o kadar iyi korunacaksınız.”

Şener, Omicron varyantında diğer varyantlarda olduğu gibi akciğerdeki hücrelerin birbirine yapışmadığını ve bunun sonucunda da hastaneye yatış oranlarının ve akciğerdeki hasar oranının çok daha az olacağını söyledi.

Son dönemde sıkça konuşulan “Kapanma tedbirleri yeniden alınacak mı?” sorusuna da cevap veren Şener, sözlerini şöyle tamamladı: “Kapanma veya diğer tedbirlerle ilgili kişisel görüşüm bu konunun üzerinde çok gereksiz durduğumuz yönünde. Okulları kapattığımız dönemde insanlar bunu tatil olarak algıladı ve tatil yerlerine gitti. Kimse o süreci insan hareketinin durdurulması ve virüs yayılımının azaltılması olarak algılamadı. Kapanma gibi kavramları konuştuğumuz zaman yeniden aynı şeylerle karşılaşacağız. Daha önce deneyimleyip istenilen düzeyde sonuç alamadığımız kapanmayı gündemde tutmanın faydası yok. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de eğitime yönelik bir önlem alınmasını gerektirecek bir durum olmadığını söylemişti. Toplumsal açıdan bakacak olursak da bence kapanmaya gerek yok; çünkü bu tip önlemler sağlık sisteminin tıkanma ihtimali oluştuğunda alınıyor. Şu anda sağlık sisteminde tıkanma yok; ancak olursa Sağlık Bakanlığı zaten bununla ilgili gerekli kararı alır."

Şener, son olarak aşı, maske, mesafe ve hijyenden taviz verilmemesi gerektiğini ve şu anda uygulanan tüm aşıların Omicron dahil olmak üzere tüm varyantlar karşısında koruma sağladığını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 
ABB beklentilerini açıkladı
 
Metin Lokumcu davasına devam edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da vaka sayısı 14.51’e indi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka ...
Şehit Fethi Sekin’e vefa
Yazdığı kahramanlık destanıyla ismi tüm Türkiye’nin kalbine kazınan şehit ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 72.8‘e yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
 
 Vali Memiş’ten yeni yıl mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Erzurum’da Turkovac aşısı uygulanmaya başladı
Covid-19 salgınına karşı Turkovac aşısının uygulanmaya başlamasıyla birlikte Erzurum’da ...
Erzurum’da vaka sayısı 23.47’ye yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 4 -10 Aralık aralığında 22.02 olan ...
 
Erzurum 2’inci doz aşı verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
Erzurum’da maske yok, mesafe yok!!!!
Sağlık Bakanlığı 16 -22 Aralık verilerine göre ülke genelinde son bir ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 71.5 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva