ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
3 Ocak 2022 Pazartesi - 07:29

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 72.8‘e yükseldi

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 72,8 olarak kaydedildi.

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 72.8‘e yükseldi

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 72,8 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 83,17 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 6 il mavi kategoriye yükselebildi, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 6 il yer aldı. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Erzurum, Van, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 68,2, Ardahan’da yüzde 82,1, Bingöl’de 63,3, Bitlis’te yüzde 66,5, Elazığ’da yüzde 69,2, Erzincan’da yüzde 75,2, Erzurum’da yüzde 72,8, Hakkari’de yüzde 77,9, Kars’ta yüzde 76,2, Muş’ta yüzde 63,65, Malatya’da yüzde 75,4, Tunceli’de yüzde 79,1, Van’da yüzde 73,8 oldu. Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 8’inci sırada yer aldı.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA OSMANİ'YE VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 87,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 60 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Maske. Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir” dedi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Elazığ’da aşılama hızı gün geçtikçe yavaşlıyor. 2 ay önce yüzde 65’e ulaşarak sarı kategoriye geçen Elazığ’da, gün itibari ile hız yüzde 69,2 oldu.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da korona virüs ile mücadele sürüyor. Bu kapsamda Elazığ, 2 Kasım 2021 tarihinde ikinci doz aşı oranında yüzde 65'e ulaşarak sarı kategoriye geçti. Fakat aradan geçen 2 aylık süre zarfında sadece yüzde 4,2’lik bir ilerleyiş olan kentte aşılama oranı yüzde 69,2'de kaldı. Öte yandan, son açıklanan insidans haritasına göre Elazığ’da vaka sayıları 100 binde 39,97’e kadar düştü. Vakaların düştüğü ve aşılamanın yavaşladığı kentte, vatandaşlar herkesi aşı olmaya davet etti.

“Vatandaşı Aşı Olmaya Davet Ediyorum, Rica Ediyorum, Çağırıyorum”

Vatandaşın aşı olması gerektiğini vurgulayan vatandaşlardan Rukiye Sarıkaya, “Yaşlı olmama rağmen gidip 4 aşımı yaptırdım. Sadece biraz kolum ağrıdı. Herkesi çağırıyorum, çocuklarda da başlıyor, herkes aşısını yapsın. Ben kızıma, torunuma, damadıma söylüyorum. Gidin aşılarınızı yapın diye. Korkmayın yapın. Bazıları faydası yok diyor. Ben 2 Çin, 2’de Alman aşısı yaptırdım. Bir şeyim yok, sadece biraz yeri ağrıyor. Normal aşı yapınca da ağrıyor, aynı şey. Vatandaşı aşı olmaya davet ediyorum, rica ediyorum, çağırıyorum. Ben kızıma torunuma kızıyorum. Niye yapmıyorsunuz diye. Herkes yapsın ne kadar ki faydası oldu. Aşıya neden karşılar anlamıyorum, kimse aşıdan öldü mü, yok ben hiç duymadım. Yaşlılar da gençler de yapsınlar” dedi.

“KEŞKE AŞISINI YAPTIRMAYALAR DA YAPSALAR”

3 aşısını da yaptırdığını belirten vatandaşlardan Kaya Yıldız ise, “Daha önceden 2 tane yaptırmıştım. 2 gün önce gittim bir tane daha yaptım. Dediler bir tane daha yaptıracaksın. İnşallah faydası olur. Ben aşıyı herkese de tavsiye ediyorum. Herkes gidip yaptırsın. Allah inşallah bir an evvel bu musibeti başımızdan kaldıracak. Refah ve huzura kavuşacağız. Memleketimize de yeni yıl inşallah hayırlı olur. Aşının etkisi var. Keşke aşısını yaptırmayalar da yapsalar. Faydasını gördüm. Allah herkesten razı olsun, çok şükür ben hiçbir hastalık yaşamadım” diye konuştu.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Covid-19 salgının kontrol altına alınması için ilçeye bağlı köylere giderek vatandaşların aşısını yapıyor.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan aşı ekipleri köylerde aşılama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda sağlık ekipleri İlçeye bağlı Göller, Tatlı ve Kemallı köylerinde vatandaşların korona virüs aşıları yapıldı.

Aşı için gittikleri köylerde yaşlıların sağlık kontrollerini de yapan ve uyarılarda bulunan ekipler, aşı olmak istemeyen vatandaşlar ile görüşerek ikna etmeye çalışıyorlar.

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ'NDE 'TURKOVAC' YOĞUNLUĞU

Yerli korona virüs aşısı Turkovac, Kayseri Şehir Hastanesi'nde vatandaşlara uygulanmaya başlandı. Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. İlhami Çelik, vaka sayısının artışına dikkat çekerek, "Tüm vatandaşlarımızdan hatırlatma dozunu yaptırmalarını rica ediyoruz" dedi.

Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen yerli korona virüs aşısı Turkovac, Kayseri Şehir Hastanesi'nde vatandaşlara uygulanmaya başlandı. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Silay da aşı uygulama merkezini ziyaret ederek, vatandaşlara Turkovac aşısı vurdu. Burada açıklamalarda bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Bugün burada büyük bir mutluluğu birlikte paylaşmak için toplandık. Turkovac aşımızın ilk dozunu büyük bir mutlulukla hastamıza uygulayacağız. Bugüne kolay gelmedik. Hiçbir şey kolay elde edilmedi. Kayseri’de Erciyes Üniversitemiz’de başlayan Turkovac aşımız bugün yapılacak hale geldi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Aşımızı vatandaşlarımıza uygulayacağız. Şuan itibariyle Turkovac aşısını yaptırmak isteyenler e-nabızdan randevu alıp Kayseri Şehir Hastanesinde aşılarını yaptıracaklar" dedi.

"Yılbaşıyla beraber insanların tatile girmesiyle bu bulaşın artacağı şeklinde endişelerimiz var" diyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik de, "Şehrimizde geliştirilen Turkovac aşımızın daha önce faz çalışmalarını burada yaptık. Kullanılabilir hale gelmesinin ilk dozunu bugün uyguluyoruz. Bugünlere geldiğimiz için gurur duyuyoruz. Dün vaka sayısı 36 bine ulaştı ve giderek artacaktır. Belirtileri de üst solunum yolu enfeksiyonlarına çok benziyor. Tipik korona virüste gördüğümüz tablodan biraz farklı klinik tablosu var. Henüz Kayseri’de bunu tespit edemedik ve bu bizim için sevindirici bir durum. Yılbaşıyla beraber insanların tatile girmesiyle bu bulaşın artacağı şeklinde endişelerimiz var. Tüm vatandaşlarımızdan hatırlatma dozunu yaptırmalarını rica ediyoruz. Çünkü bu dozlar yaklaşık 10 haftadan itibaren vücut tarafından unutulmaya başlanıyor. O yüzden hatırlatma dozu gerekiyor. Hatırlatma dozunun yanında tüm vatandaşlarımızdan özellikle maskelerini düzgün kullanmalarını rica ediyoruz. Kalabalık ortamlarda mümkün olduğu kadar bugünlerde bulunmamaya çalışalım ve kendimizi koruyalım" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ise vatandaşlara maske konusunda uyarılarda bulunarak, "Bugün geldiğimiz noktada tüm dünyada omicron dalgası devam ediyor. Ülkemizde de omicron artmaya başladı. Önümüzdeki süreçte omicron dalgasına yakalanmadan önce zırhı kuşanalım ve aşılarımızı olalım diyorum. Önümüzdeki yılbaşı günlerinde kapalı ve çoklu ortamlarda bulunmamaya özen gösterelim. Maske konusunda da riayeti artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

MARMARA BÖLGESİ

2 doz Sinovac, 2 doz BioNTech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu aşılaması başladı.

Korona virüsüyle mücadele kapsamında 2 doz Sinovac, 2 doz BioNTech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu aşılaması başladı.

Vatandaşlar randevularını alarak hastane ve aile sağlığı merkezlerinde aşılarını yaptırıyor.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5. doz aşısını olan Necmi Rıza Türköz, “5. doz aşımı oldum. Herkes aşısını olsun aşısı olmayan insan kalamasın, toplum aşısını olursa hastalıktan kurtuluruz. Salığım için çevremdeki insanlara rahatsızlık vermemek için aşımı oldum” dedi.

En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve nüfusa oranla ülke genelinde Kırklareli 84,7 ile 5. sırada yer alırken Edirne 82,8, Tekirdağ ise 82,5.

Sağlık Bakanlığını verilerine göre ülke genelinde birinci doz aşı olanların sayısı yüzde 91,69, ikinci doz ise yüzde 83,14.

EGE BÖLGESİ

Covid-19 salgınına karşı olarak geliştirilen ilk yerli aşı Turkovac, İzmir’de uygulanmaya başladı. İzmirli vatandaşlar Turkovac aşısına yoğun ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından acil kullanım onayı verilen yerli ve milli Turkovac aşısı, ülke genelinde olduğu gibi İzmir’de de uygulanmaya başladı. İlk olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlayan Turkovac aşısı için randevularını alan vatandaşlar, günün erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturdu.

Başhekim Prof. Dr. Gürbüz: “Bazı vatandaşlarımız özellikle Turkovac aşısını bekliyordu”

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz, İzmir’de şu anda Turkovac aşısı uygulayan 3 hastaneden biri olduklarını belirterek, “Yoğun bir aşı talebi var. Bazı vatandaşlarımız özellikle Turkovac aşısını bekliyordu. Şimdi onlarda buraya gelip aşısını güvenle yaptırabilirler. Aşı olmak isteyen vatandaşlarımız hangi aşıyı olmak istiyorsa tercihi onlara bırakıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz, aşısını olanlara da hatırlatma dozlarının mutlaka yapılmasını tavsiye ediyoruz. İnşallah uygulanan kişisel tebdirlerle de hastalığın beli kırılacaktır” dedi.

Prof. Dr. Demirdal: “Halkımızı aşı olmaya çağırıyoruz”

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuna Demirdal ise Turkovac aşısının uygulanması hakkında şöyle konuştu: “18 yaş üzeri vatandaşlarımız için Turkovac kullanım onayı var. Hiç aşı olmayan vatandaşlarımız da birinci ve ikinci doz aşılarını bir ay arayla yaptırabilirler. Hatırlatma dozunu da Turkovac olarak tercih edebilirler. İzmir’de Turkovac uygulanan 3 merkezden birisiyiz. Halkımızın ilgisi her gün aratarak devam ediyor. Vatandaşlarımızın kişisel korunma yöntemlerini eksiksiz olarak uygulaması ve aşı olmaktan çekinmemesi lazım. Turkovac aşısının yanında diğer aşılarımız da uygulanmaya devam ediyor. Halkımızı aşı olmaya çağırıyoruz.”

Turkovac aşısını tercih eden vatandaşlardan Mehmet Soybaş, “Üçüncü aşımı oldum. Aslında ben Biontech aşısı için randevu almıştım. Ancak yerli aşının çıktığını duyunca randevuyu iptal edip Turkovac olmaya karar verdim. Bu gurur verici bir şey olduğunu için Turkovac’ı tercih ettim” diye konuştu.

Ali Çakır ise Ödemiş’ten İzmir’e Turkovac olmak için geldiğini ifade ederek, “Yerli aşı için buraya geldim. Daha önce 3 defa Sinovac olmuştum. Herkese aşı olmayı tavsiye ediyorum” dedi.

Bir diğer vatandaş Abide Çakır da, Turkovac aşısını uzun süredir beklediğini söyleyerek, aşıyı olduğu için çok memnun olduğunu ifade etti.

MUĞLA’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM 6 AY DAHA UZATILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınında en ön safta mücadele veren sağlık çalışanları için Muğla il genelinde sürdürdüğü ücretsiz taşıma hizmetini 30 Haziran tarihine kadar uzattı.

Ülkemizde etkisini sürdüren Kovid-19 salgınına karşı Muğla’da önlemler alınmaya devam ediliyor. Önlemler kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi otogarlar, toplu taşıma araçları, taksiler ve ödeme noktaları dahil bir çok yerde dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Korona virüs salgını ile mücadelede büyük özveride bulunan sağlık çalışanlarına destek amaçlı Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık çalışanlarının ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz taşıma hizmetine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, resmi plakalı otobüsler ve tüm ilçelerde belediyeye ait siyah plakalı toplu taşıma araçları ile sürdürdüğü ücretsiz servis hizmetini 30 Haziran tarihine kadar uzattı.

Başkan Gürün: “Sağlık kahramanlarımız için ne yapsak az”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Sağlık çalışanlarımızın tümüne teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Virüsle mücadelede en ön cephede savaşan, bu süreçte ailelerinden, sevdiklerinden uzak kalan, fedakâr sağlık çalışanlarımız için ne yapsak az. Onlara destek olabilmek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek için çalışıyoruz. Sağlık kurumlarından evlerine ve aynı şekilde evlerinden kurumlarına sorunsuz ve hızlı bir şekilde ulaşımlarını sağlamak için bizim için çok önemli. Bu nedenle de ücretsiz ulaşım için siyah plakalı otobüslerimizi sağlık kahramanlarımızın hizmetine sunduk. Vakaların ve varyant çeşitlerinin yine artış gösterdiği bu günlerde tüm vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymasını bir kez daha rica ediyorum” dedi.

AKDENİZ BÖLGESİ

Yerli Covid-19 aşısı Turkovac, Mersin’de de uygulanmaya başlandı. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugünden itibaren uygulanmaya başlanan Turkovac aşısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşısını olan 54 yaşındaki Kerim Gültekin, “Daha önce çıksa daha önce Turkovac vurdururdum. Türk bilim adamlarımıza, doktorlarımıza güvendiğim için hatırlatma dozu olarak Turkovac’ı tercih ettim” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün yerli aşı Turkovac ile hatırlatma dozunu olmasının ardından Türkiye’de tüm şehir hastanelerinde de Turkovac uygulaması başladı. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yerli aşı olmak isteyen vatandaşlar sıraya girdi. Hatırlatma dozu olarak Turkovac olmak isteyen Mersinliler, sabahın erken saatlerinden itibaren aşı biriminde sıraya girdi. Aşısını olan vatandaşlar, hatırlatma dozu için özellikle Turkovac’ı beklediklerini söyledi.

KOCA: “SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK SON 2 YILI ZORLU BİR DÖNEM OLARAK GEÇİRDİK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022’ye Üsküdar’daki 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Bakan Koca aynı zamanda 112 telsizinden kısa bir konuşma gerçekleştirerek bölgelerinde ve istasyonlarında görevli diğer sağlık personellerinin de yeni yılını kutladı. Zeynep Kamil Hastanesinde dünyaya gelen yılın ilk bebeği Umut Eliz Şengör’ün ailesiyle de videolu bağlantı yöntemiyle görüşen Bakan Koca, aileyi tebrik etti. Bakan Koca, sağlık çalışanlarına yaptığı konuşmada, “Özellikle sağlık çalışanları olarak son 2 yılı zorlu bir dönem olarak geçirdik. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle çalıştılar ve bu fedakârlığa milletimiz şahit oldu” dedi. Bakan Koca aynı zamanda, “Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen şu anda hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022’ye Üsküdar’da bulunan 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi’ndeki görevli sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Burada görevli sağlık çalışanlarının yeni yılını kutlayan Bakan Koca, 112 telsizinden anons yaparak bölgelerinde ve istasyonlarında görevli olan diğer sağlık çalışanlarının da yeni yılını kutladığı bir konuşma gerçekleştirdi.

112 telsizinden sağlık çalışanlarına yeni yıl konuşması yapan Bakan Fahrettin Koca, “İstanbul Anadolu 112 komuta merkezinden tüm istasyonlara sesleniyorum. Beni sesimden tanıdığınızı düşünüyorum. Siz değerli 112 çalışanlarımızla birlikte tüm sağlık çalışanlarımıza mutlu yıllar ve iyi mesailer diliyorum. 2022 yılının mutlu, huzurlu ve güvenli bir yıl olmasını temenni ediyorum. Özellikle sağlık çalışanları olarak son 2 yılı zorlu bir dönem olarak geçirdik. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle çalıştılar ve bu fedakârlığa milletimiz şahit oldu. Türkiye’nin önerisi ile 2021 yılı sağlık çalışanları yılı ilan edildi. Her yıl ve her gün, gelecek günlerin daha sağlıklı ve huzurla ve güvenle geçirilmesi için yoğun çaba gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Özellikle bugün İstanbul’dan yeni yıla girmenin bir anlamı var. Bildiğiniz gibi son dönemde omicron varyantı ile ilgili yoğun bir gündem var. İstanbul’da 5 katına çıkan bir vaka sayısına şahitiz. Bugün bütün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek tedbirleri konuştuk.

Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen şu anda hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici. Özellikle yeni dönemde vatandaşlarımızın kişisel tedbirlere daha çok önem vermesini istiyoruz. Yeni yılın sağlık çalışanlarımız açısından daha huzurlu ve daha güvenli hasta hekim açısından daha verimli bir yıl olmasını diliyorum. Özellikle bu dönemde hekimliğin ve sağlık çalışanlarının saygınlığının daha da artması için çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Hepinize mutlu, huzurlu, güvenli ve daha az yorucu bir yıl diliyorum” dedi.

BAKAN KOCA, YILIN İLK BEBEĞİNİN AİLESİNİ TEBRİK ETTİ

Bakan Koca aynı zamanda 2022’de doğan ilk bebek Umut Eliz Şengör’ün anne ve babasıyla da videolu bağlantı yöntemiyle görüştü. Bakan Koca, Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi’ne görüntülü bağlanarak, kız bebek sahibi olan Aysun Şengör ve Haşim Şengör çiftini tebrik etti. Bakan Koca pandemi nedeniyle aileyi yanlarına gidemeyerek ziyaret edemediğini belirten Bakan Koca, “Gözünüz aydın. Anneyi babayı tebrik ediyorum. Kusura bakmayın bu heyecanınızı yanınıza gelerek bebeği görerek yaşamak isterdim. Ama bildiğiniz gibi pandemi devam ediyor. Özellikle son bir haftadan bu yana yeni varyantın etkisiyle de bulaşın yüksek olduğunu biliyoruz. O nedenle de teknolojinin bu marifetinden faydalanarak tebrik ediyoruz sizi” dedi. Bakan koca aileden ve doktordan yeni doğan bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi de aldı.

 

 
11 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi
 
Erzurum dış ticaret verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Vali Memiş’ten yeni yıl mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Erzurum’da Turkovac aşısı uygulanmaya başladı
Covid-19 salgınına karşı Turkovac aşısının uygulanmaya başlamasıyla birlikte Erzurum’da ...
Erzurum’da vaka sayısı 23.47’ye yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 4 -10 Aralık aralığında 22.02 olan ...
 
Erzurum 2’inci doz aşı verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
Erzurum’da maske yok, mesafe yok!!!!
Sağlık Bakanlığı 16 -22 Aralık verilerine göre ülke genelinde son bir ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 71.5 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
 
372 mahalleye ulaşım sağlanamıyor
Erzurum’da dün gün boyu devam eden kar yağışı sonrası kent genelinde 372 ...
 Erzurum’da 4 ilçede okullara kar tatili
Erzurum’da kar yağışı nedeniyle dört ilçede okullar bugün tatil edildi.
Erzurum’da düşündürücü rahatlık !
Erzurum her yüz binde görülen kovid vakası sayısı düşüklüğüyle, hastalığın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva