ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SİYASET
16 Eylül 2013 Pazartesi - 15:59

Küçükler kent gündemini değerlendirdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kent Gündemi programına konuk olarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Küçükler kent gündemini değerlendirdi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kent Gündemi programına konuk olarak, önemli açıklamalarda bulundu.
Küçükler, Erzurum’da Kongre ve Kültür Merkezi’nin bu ay içerisinde ihale edileceğini belirterek, İstanbul’dan sonra il büyük kongre ve kültür merkezinin Erzurum’da kurulacağının müjdesini verdi.
Kongre ve Kültür Merkezi’nin Çat yolu üzerinde kurulacağını belirten Küçükler, “Bu açıklamayı ilk defa buradan yapmak istiyorum. Kongre ve Kültür Merkezi bu ayın içine ihale edeceğiz. İstanbul’dan sonra Erzurum’da hizmet everecek. Kongre ve Kültür merkezi’ni Çat yolunda yapmayı düşünüyoruz fakat, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin yerini talep etti, olumlu görüş bildirilirse Kongre ve Kültür Merkez’nin yerini değiştirebiliriz.” dedi.
Yeniden aday adayı olmasının gerekçelerini de anlatan Küçükler, şunları ifade etti:
“ 10 yıldır büyükşehir belediye başkanıyım, 8 yıl belediyede hukuk müşavirlliği yaptım yani, 18 yıl belediyecelik deneyimim var. Halkımız ve partimiz bize destek verirse yeniden aday adaylığı düşünüyoruz. Biz her zaman her işin hayırlısını düşündük. Bu görevi yüzümüzün akıyla bıraktığımız vakit bayram günüdür. Şehircilk anlamımda ciddi hizmetlerimiz oldu.. Şu an belediyenizin kasası dolu, personel sistemi çok iyi olan kurumsal bir yapı oluşturduk. Önceleri batıdaki belediyeleri gördüğümüz zaman; ‘’alt yapı çalışması bitmiş olarak, çiçekle böcekle uğraşacağımız zaman gelir mi’’ diye düşünürdük. Şimdi hamdolsun bu duruma gelebildik. Belediyemizin tapulu arsası yokken, bugün 300 trilyonluk gayri menkul oluştu. Bunların hepsi bizim dönemimizde oldu. Aday adaylığımızı şunun içİn açıkladık, birinci dönem bir fidanı diktik, ikinci dönem ağaç oldu, üçüncü döem bu meyveyi paylaşacağımız dönem olacak, sosyal ve kültürel hizmetlere daha çok önem vereceğiz.”
Oto park anlamında önemli projeler yaptıklarını bu yöndeki bazı projelerinin eleştirildiğini belirten Küçükler, “Üç oto parkı hizmete açtık, dördüncü bölge oto parkı eski Numune Hastanesi’nin olduğu yerde hizmete açılacak . Havuzbaşı, beşinci bölge otoparkına kavuşacak. Erzurumlunun her hizmeti eleştirme mantığı olabilir, ancak bazen bu durum sadece eleştiri olarak, kalıyor ve bitiyor. Bu şehirde siz gazeticiler olarak yıllar önce , kentin otopark sorunu ne olacak, oto parka ihtiyaç yok mu? diyerek bizlere sorular yöneltiyordunuz. Bugün bunu gerçekleştirdik. ‘Bu şehirde 2 yıl sonra iyi ki oto parklar yapıldı.’ denilecek. Bunlar önemli projeler, bütün dünyada sistem bu şekilde işliyor. Allah’a hamdedediyoruz ki bizim hizmetlerimiz eleştiriyor. Bu durum bizim hizmet ürettiğimizi gösteriyor. Eleştireleri dikkate alıyoruz, yürüyen merdiven bu soğukta çalışır mı diye zamanında eleştirildik. Yaptıklarımızla önemli eksişklikleri giderdik. Sammimi eleştirlerle katkıda bulunmak çok önemli.” diye konuştu.
Tarihi taş ambarların Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yönündeki çalışmalarının protokol aşamasına geldiğini anımsatan Küçükler, bu mekanın kapalı çarşı olması yönünde çalışma yapılacağını ifade etti.
Küçükler, “Tarihi taşambarları belediye olarak devraldık ve protokol aşamasına geldik. Kale etrafındaki kentsel tasarım şeklinde bir çalışma yapılacak. İstanbul’dan gelen bir ekiple kentsel tasarım projesi kapsamında bir toplantı gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda buraya bir fonksiyon verilecek. Taşambarlar Erzurum’un halkının hizmetine açılacak, İstanbul’daki Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı, tarzı bir çalışma yaparak buraları turizme kazandırılacağız. 9. Kolordu Komutanımıza şehrin güzelliğine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Küçükler, ayrıca Erzurum’da herkesi ev sahibi yapmak gibi önemli hedefleri olduğunu belirterek, meslek örgütleri, sendika ve derneklerden gelen ev taleplerini TOKİ aracığıyla yaptıracaklarını ifade etti.

 
Yakutiye asfaltlama envanteri açıklandı
 
Yakutiye’de trafik kazası: 6 yaralı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cami yıkmak 25 Eylül 2013 Çarşamba 23:46

Camiler ki minarelerinde şehadetler inlemeli . Ama ne yazık ki Ahmet Küçükler sayesinde oldu rantın temeli.Ornegi terminal camisi meraklılarına duyurulur.Ahir zaman alameti.MNG ye arsa oluşturmak için cami yıkmak ne acı ve elem verici bir hadise.Çok yazık...

Yorumu oyla      7      4  
A.KURTULUŞ 17 Eylül 2013 Salı 13:15

Sn Başkan şehrimiz için yaptığınız otopark dışında ikinciSİ şehir sularının durumu üçüncü rezaletten inşallah ALLAH Erzurum'u Erzurumluyu korur Buradan bir Erzurumlu olarak öncelik ve özelliği olan konulara değinmek istiyorum köymü mahallemi olduğu hala yöneticilerin bile karar veremediği eski köy ve şimdi ise mahalle konumunda olan yerleşim yerlerin durumu,ve o yerlere kadar bile tam manasıyla asfaltlanamayan yollar diğer sağlık,su v.s hariç onlarda bir başka içler acısı durum( not kendine ait olan köy bunlardan muaf olabilir)Şehrin eski yerleşim yerlerinin terk edilmişliği belediye hizmetlerinin dahi öylesine yapılmadığı mahalleler,şehrin şehir içi ulaşımındaki sorunlar ana arterlerdeki kaldırımların bile standartlara uygun olmayışı sakat yaşlı yada çocukaların o kaldırımlara çıkmaları bir merdivene çıkmalarından daha zor

Yorumu oyla      8      4  
Recep 16 Eylül 2013 Pazartesi 16:45

Başkanım başarılar dilerim gerçekten özveriyle çalışna bir insansınız aynı zamanda samimisiniz.

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye asfaltlama envanteri açıklandı
Yakutiye Belediyesi, köy/ mahalleler ile köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.
Güçlü Kadınlar Erzurum’da buluşacak
‘Genç Fikirler Güçlü Kadınlar’ Erzurum zirvesi 2 Kasımda gerçekleştirilecek.
‘Allah yardımcınız olsun’
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulunun yöneticileri ile birlikte kahvaltı ...
 
Halk otobüsleri yenilenecek
Erzurum’da bulunan 135 Özel Halk Otobüsü, Büyükşehir Belediyesi Meclis ...
Eğitim-Birsen’den YÖK’e tepki
Erzurum 1Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, YÖK Genel Kurulunun ilahiyat ...
Yol İş’ten sözleşme değerlendirmesi
Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, 2013 yılında hükümet ...
 
‘Bu işin parasını ödemem’
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Dumlu mahallesinde ihale edilen ...
İstanbul’a dadaş sağlık müdürü
Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu'nun Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı ...
CHP’li Gençlerden 90’ıncı Yıl kutlaması
CHP Erzurum Gençlik Kolları, CHP’nin 90’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva