ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>EKONOMİ
28 Şubat 2012 Salı - 16:00

Küçükler Mevlana Vadisi’ni anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un çehresine yeni bir güzellik katacak olan bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını bildirdi.

Küçükler Mevlana Vadisi’ni anlattı

5 milyon liralık bütçeye sahip ‘Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na “Mevlana Vadisi” projesiyle başvuran Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum-Erzincan-Bayburt bölgesinde birincilik elde etti. Toplam maliyeti 2 milyon 200 bin lira olan projeyle Çat Yolu’nu Yenişehir’e bağlayan Mevlana Caddesi’ni adeta bir turizm cennetine dönüştürecek olan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde KUDAKA ile protokol imzalayacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un çehresine yeni bir güzellik katacak olan bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını bildirdi. Mevlana Vadisi adı altında “Palandöken Turizm Merkezi ve Olimpiyat Tesislerini Yeşil Koridor ile Bütünleştirme Projesi”ni hazırlayarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunduklarını hatırlatan Başkan Küçükler, projenin, ‘Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında uygulanacağını kaydetti. MEVLANA VADİSİ PROJESİ’NİN İÇERİĞİ Maliyeti 2 milyon 200 bin lirayı bulan projeyle Çat Yolu’nu Yenişehir’e bağlayan Mevlana Caddesi’ni yemyeşil bir koridora dönüştürecekleri bilgisini veren Başkan Küçükler, çalışmanın, yaklaşık 48 dönümlük alan üzerinde yapılacağını belirtti. Küçükler, Mevlana Caddesi’nde oluşturulacak olan yeşil koridorla hem Çat Yolu, hem de Yenişehir bağlantısının çehresinin değiştirileceğine dikkati çekerek, “Proje içerisinde deyim yerindeyse yok, yok” ifadesini kullandı. Mevlana Vadisi’nde 2’şer adet basketbol ve voleybol sahası, kafeler, çeşitli çap ve genişlikte kaya bahçeleri, su yüzeyleri, yapay şelaleler ve ahşap köprüler bulunacağını anlatan Küçükler, yeşil koridor içerisinde halkın hizmetine sunulacak olan sosyal donatıların bunlarla sınırlı kalmayacağını dile getirdi. Başkan Küçükler, “Önümüzdeki ay çalışmalarına başlayacağımız Mevlana Vadisi’nde seyir terasları, pergolalar, çok sayıda çocuk oyun alanı, yürüme yolları, masal adası, restoran barfiks ve jimnastik sahaları, otopark, mobil oturma bankları ve şadırvanlar da bulunacak” diye konuştu. KÜÇÜKLER BİLGİ VERDİ Proje için önümüzdeki günlerde KUDAKA ile protokol imzalanacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sezonun açılmasıyla birlikte de, yapım çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Mevlana Vadisi projesinin hayata geçirilmesinin ardından Çat Yolu ve Mevlana Caddesi’nin yepyeni bir görünüm kazanacağını dile getiren Küçükler, “Projemiz bu bölgeye öylesine göz alıcı bir güzellik kazandıracak ki, halkımız burada vakit geçirebilmek için adeta yarışa girecek. Böylece Erzurum yepyeni bir eğlence ve dinlence merkezine kavuşmuş olmakla birlikte atlama kulelerinin de içinde bulunduğu olimpiyat tesislerini yeşil bir koridorla bütünleştirmiş olacağız” dedi.

 
Eğitime kampanyalı destek
 
Erzurum paydasında güç birliği
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadullah Aydemir(MuhtarSA) 29 Şubat 2012 Çarşamba 12:02

DEMEKKİ PROJE DOĞRU İSİM TARTIŞMASI VAR O DA OLA BİLİR. BAHSEDİLEN CADDENIN İSMİ MEVLANA CADDESİ BAŞKA İSİMLE DE OLABİLİR AMA DOĞRUSU VAR OLANI DEVAM ETTİRMEKTİR.BİR KEZ DAHA SAYIN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorumu oyla      6      4  
BÜLENT 29 Şubat 2012 Çarşamba 11:47

Bu isim sayın başkanın(!)SU götürmez icraatlarından biri.ERZURUMda'da,En az mevlana kadar alim yüzlerce müstesna ulema var.Onlardan birinin adı konulmayıpta,ERZURUM'da mevlana adını yaşatmaya çalışmak,Erzurum evliyalarına saygısızlıktır.Bu yanlıştan hemen geri dön başkan.

Yorumu oyla      6      4  
Alirıza 29 Şubat 2012 Çarşamba 09:31

Bencede kendi yöremize yapılan bir yere kendi değerimizin adını vermek daha yerinde ve de doğru olur Mevlanayı dünya tanıyor kendi değerimizi tanıtmalıyız teşekkürler iyi çalışmalar

Yorumu oyla      6      4  
Şadi Cinisli 29 Şubat 2012 Çarşamba 02:04

Afedersiniz Merak ettim, niye alvarlı Muhammed Lütfü Efendinin adı verilmemiş projeye. Mevlana Hazretlerinin zaten Türkiye'nin birçok ilinde adına hayrat var, eser var, erzurum niye kendi değerlerini ifade etmiyor. Konya Büyükşehir Başkanı bir esere Erzurumlu bir değerin adını koysa ne derler, evet Mevlana yüreğimizin nuru ama Erzurum'da ise eser alvarlı Efe olmalıydı. Merakımı hoşgörün de Büyükşehir Başkanı Küçükler Konyyalı mı?

Yorumu oyla      6      4  
abdulkadir özdoğan 28 Şubat 2012 Salı 22:40

başkanım şükrüpaşa yetim kadlı bütün yatırımlar o bölgelere kaydı bir tane çocuk oyun parkı bile yok bir yeşil alan yok

Yorumu oyla      6      4  
sadullah Aydemir 28 Şubat 2012 Salı 19:36

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET KÜÇÜKLERE ŞEHİT İSMAİL AKSU MAHALLESİNE BU DEV YATIRIMINDAN DOLAYI MAHALLEM HALKI ADINA ŞEHİT İSMAİL AKSU MAH MUHTARI OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM.İYİ Kİ VARSIN SAYIN BAŞAKNIM.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poyraz Vergi Bilincini paylaştı
Vergi Haftası dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve Vergi ...
Vergi personeline teşekkür belgesi
Vergi Haftası dolayısıyla Narman İlçesi'nde de bir dizi etkinlik düzenlendi.
Poyraz’dan kutlama turu
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve Grup Müdürü Sefer Demir, ...
 
Karın maliyeti yüksek
Şubat ayının başlamasıyla birlikte yoğunlukla bir haftayı aşan kar yağışı ...
Kurs alıp, meslek edindiler
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin SODES desteği ile yürüttüğü Halı ...
Açlık sınırı 974 lira oldu
Şubat ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 973.58 TL, yoksulluk ...
 
Borsaların nabzı Erzurum’da attı
Doğu Anadolu Ticaret Borsaları ile Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları ...
Trabzon yolu 4 saate inecek
Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, bölünmüş yol ve tünel ...
Şimşek küreselleşmeyi anlattı
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, küreselleşme ve globalleşmeye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva