ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
2 Aralık 2015 Çarşamba - 10:51

Korkut’tan çağdaş engelli yaklaşımı

Yakutiye Belediyesi, Erzurum'daki tüm engelli çocuk ve gençleri kapsayan engellilere spor etkinliği başlattı. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen spor faaliyetleri haftanın 5 gününde yıl boyunca devam edecek.

Korkut’tan çağdaş engelli yaklaşımı

Yakutiye Belediyesi, Erzurum'daki tüm engelli çocuk ve gençleri kapsayan engellilere spor etkinliği başlattı. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen spor faaliyetleri haftanın 5 gününde yıl boyunca devam edecek. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, azmin engel tanımayacağını ifade ederek "Şehrimizde bulunan ilk, orta ve lise çağındaki engelli kardeşlerime spor yapma imkanı sunuyoruz. Atatürk Üniversitemizde bize destek veriyor" dedi.

YAKUTİYE BELEDİYESİ İLE SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İŞBİRLİĞİ

Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin işbirliği ile gerçekleşen spor programına 1 yıl boyunca, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Recep Birsin Özen Eğitim Uygulama Merkezi, Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Erzurum Görme Engelliler Okulu, Dede Korkut İşitme Engelliler İlkokulu, Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi (İşitme Engelliler İçin) okullarına devam eden yaklaşık 300 engelli çocuk ve gençler katılacak. Engellilerin spor aktivitelerine Spor Bilimleri Fakültesinin 30 gönüllü öğrencisi ve hocaları katkı verecekler.

KOKUT’UN AÇIKLAMASI

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, azmin tüm engelleri aşacak güç olduğunu belirterek "Engelleri aşmak için yalnızca azmin gerekliliğine inanıyorum. Evet engellilerde obezite sorunu yüksekmiş, onların spor yapmaları zormuş gibi gelebilir. Biz onların her şeyi gerçekleştireceğine inanıyoruz. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden deste olarak onlar için spor programı başlattık. Bu çocuklar spor yaparak yeni bir çevreye kavuşacaklar. Sosyalleşirken, fazla enerjilerini atabilecekler. Onlar için her şeyi yapıyoruz, Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve hocaları da ellerinden tutuyorlar.

Bugün Yakutiye İlçe Belediyesi olarak Erzurum çevresinde üç merkez ilçemizi de içine alacak şekilde yaklaşık 300 tane engelli çocuğumuza şuan itibariyle spor aktivitesi ile buluşturuyoruz. Hem sağlıklı bir yaşam kalitesi, hem de aile ortamlarından biraz daha dışarıya doğru açılabilmelerine imkan sağlayacak şekilde böyle bir etkinlik düzenlemiş bulunuyoruz. Bu etkinliğimiz yaklaşık bir yıl boyunca devam edecek. Gönüllü öğrenciler, her bir engelli kardeşimizle beraber birebir ilgilenerek onlara spor aktivitesini gerçekleştirecekler. Böyle bir projeyle bu kardeşlerimizin hem hayat standartlarını biraz daha farklı noktalara gelmesine sebebiyet vereceğiz hem de aile ortamlarından biraz daha uzaklaşarak burada farklı ortamlarda vakit geçirme imkanı sağlayacağız." şeklinde konuştu.

UZMAN DEĞERLENDİRMESİ

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şirinkan, ve Yrd. Doç. Sertaç Erciş çalışmanın engelli gruplara yönelik hareket eğitimi olduğunu belirttiler. Şirinkan ve Erciş, "Bunu yapmamızdaki amaç çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal yönden gelişimine katkı sağlamak. Genel durumlarına göre eğitim programı hazırlayacağız. Hazırladığımız eğitim programında örneğin çocukların bacak kasları ile ilgili bir zayıflığı varsa bacak kaslarını güçlendirmeye yönelik veya kolları ile ilgili bir zayıflık varsa kollarını güçlendirmeye yönelik birer program hazırlıyoruz. Bugünkü çalışmalarımızda daha çok tüm kuvvet, beceri, esneklikle ilgili özelliklerini görme amacıylaydı. Sonra gruplara ayırarak esnekliğe ihtiyacı olanlara esneklik çalışması, kuvvete ihtiyacı olanları kuvvet geliştirmeye yönelik çalışmalar düzenleyeceğiz. Yakutiye Belediyemiz aktivitelerde kullanacağımız araç, gereç, malzeme sağladı.

Programa gönüllü olarak katılan Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Murat Sarılmış, "Amcamın oğlu da zihinsel engelli. Onla beraber büyüdük, yaşımız aynı. Sürekli bir şeyler öğretmeye çalıştım bu zamana kadar. Projeye destek veren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a, Fakülte hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi. Otistik çocuğu olan Ayşe Bilen ise spor etkinliklerinden çok memnun olduğunu belirterek Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür etti.

 
Pasinler'de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
 
Eğilmez kimyasal teröre dikkat çekti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Koca Ciğer Projesi
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından akciğer ...
Büyükşehir mezarlıklarında kış hazırlığı
Erzurum’da, toprağın bile donması nedeniyle bu sürede kullanılması için ...
BEAH Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde "Palyatif Bakım Merkezi" hizmete girdi.
 
Erzurum güne karla başladı
Uzun bir süredir bahar havasının etkili olduğu Erzurum'da kar yağışı yeniden yüzünü gösterdi.
Aralık ayı karla geliyor
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da en soğuk Aralık ayı gününün 2002, en sıcak aralık ...
Türkmenler için seferber oldular
Pasinler Ülkü Ocaklarından Suriye’deki Türkmenlere yardım kampanyası başlatıldı.
 
Büyükşehir’den sağlık hizmeti
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Diş Hekimliği Haftası münasebetiyle personeline ...
Gıda denetimleri hız kazandı
Vali Ahmet Altıparmak,Erzurum genelinde tüm eğitim ve öğretim kurumları ...
Gaile çoğaldı, unutkanlık arttı..!
M.COŞKUN-Telefonlarını tamir için bırakan vatandaşlar bir daha geri dönmedi. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva