ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>TÜRKİYE
24 Kasım 2013 Pazar - 00:49

‘Korkaklar zafer anıtı dikemezler’

Erdoğan, “Korkaklar zafer anıtı dikemezler, korkaklar ileri gidemezler. Korkaklar ülkeleri büyütemez, milletlerine itibar kazandıramazlar. Bizler korkarak büyümedik. Bizler korkanlardan olmadık. Bize hakaret eden bize seviyesizce hakaret edenler Ankara’nın dışına çıkamadı” ifadelerini kullandı.

‘Korkaklar zafer anıtı dikemezler’

ERSEN KÜÇÜK - OZAN KÖSE
TRABZON (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır’a yaptığı ziyarete hatırlatarak “Diyarbakır’da ne söylediysek Trabzon’da da onu söylüyoruz. Altını çizerek ifade ediyorum, İzmir’de Türk bayrağını sallayıp Hakkari’de bayrağından utanan partilerden de olmadık. İzmir’de ay yıldızlı bayrağı gururla nasıl salladıysak Hakkari’de Diyarakır’da o bayrağı gururla salladık” dedi.
Her zaman yaptığı tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusunu Trabzon’da da yineleyen Başbakan Erdoğan “Bu millet kavramının içinde Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i Abhazı, Romanı, Boşnağı var. Türkiye’de ne kadar etnik unsur varsa bu anayasal anlamda Türk miletinin içinde hepsi var. Bunu anlamak istemeyenler olabilir. Biz burada bu ülkenin çoğunluğu ile hem fikiriz. Biz ırkçı bir parti değiliz. Irkçı partilerin hali ortada. Biz milletin tamamını kucaklıyoruz. 76 milyon biriz, kardeşiz diyoruz. Hep birlikte Türkiyeyiz diyoruz. Bizim farkımız bu. Diyarbakır’da nasıl bir kardeşliğin dili ile nasıl bir muhabbetin dile ile konuştuysak bugün burada aynı dille konuşuyoruz. Sivas’ın doğusuna geçemeyenlerden değiliz, bu tabela partilerinden değiliz. Tüm teşkilatımız Trabzon’da nasıl çalışıyorsa Diyarbakır’da, Hakkari’de de öyle çalışıyor. Tehditlere rağmen, yakıp yıkmalarına rağmen, il başkanlarımızı kaçırmalarına, şehit etmelerine rağmen yılmıyoruz, usanmıyoruz. Orada da ayakta duruyoruz. 11 yıl boyunca seslendim; ‘Siz de gidin dedim. Ama ne MHP ne CHP gidebildi mi ? Gitmezler, gidemezler onlara siyaset yapmak rahat zeminde olacak. Doğuda yoklar, 787 bin kilometrekarenin tamamında varız. Bizim hiç kimseden korkumuz yok. Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok” diye konuştu.
“BİZ HESAPLAŞMANIN DEĞİL 76 MİLYONLA BİR OLMANIN NİYETİNDEYİZ”
İkindi ezanı nedeniyle konuşmasına ara veren Erdoğan, ezanın bitmesinin ardından konuşmasına kaldığı yerden devam ederek “Biz hesaplaşmanın değil 76 milyonla bir olmanın niyetindeyiz. 1918 yılına kadar 2 yıl boyuna Trabzon işgal altında kaldı. Trabzon o 2 yıl içinde ağır zulümler gördü. 29 Ekim 1923’de hükümet kurulduğunda Gazi Mustafa Kemal yeni bir sayfa açtı. Anadolu’yu işgal eden ‘Fransızlar’a, İtalyanlar’a Ruslar’a küselim’ demedi. Biz de dün akşam Rusya’dan buraya geldi. San Petersburg’da Putin ile Türkiye Rusya İş Konseyi’nin 4. Toplantısı’nı gerçekletirdik. 35 milyar dolarlık ticaret hacmimizi var. Geldiğimizde adeta yok olma noktasındaydı. Hedefimiz 2023 yılında Rusya ile ticaret hacmimizin 100 milyar dolara ulaşması. Her yıl 12 milyar dolarlık doğalgaz alıyoruz, 4 milyon turist Türkiye’ye geliyor. Uluslararası ilişkilerde hassas olmamız gerekiyor. Uluslararası ilişkilerde geçmişin acıları üzerine gelecek kurulamaz. Ülkenin çıkarlarına, milletin çıkarlarına, bölgenin çıkarlarına, bakarsınız. Barışa demokrasiye dayanışmaya bakar ona göre hareket edersiniz. Bizimle dost olanlar dost oluruz. Zaman zaman ayrılık küslük olabilir daha sonra bunlar tamir edilebilir” şeklinde konuştu.
Komşularımızla iyi ilişkiler içinde bulunduklarını belirten Erdoğan “Büyük devletten bahsediyoruz. Büyük devlet; hatalarıyla değil, gelecek vizyonuyla hareket eden devlettir. Gövdesinden korkan,, sanatçısından korkan büyük devlet olamaz. Mazluma sahip çıkmayan devlet büyük devlet olamaz. Kendi vatandaşından korkan büyük devlet olamaz. ‘Aman bu reformu yapmayın, bölünürüz. Aman adımı atmayın, parçalanırız. Aman şunu söylemeyin, dağılırız.’ Korkaklar zafer anıtı dikemezler, korkaklar ileri gidemezler. Korkaklar ülkeleri büyütemez, milletlerine itibar kazandıramazlar. Kardeşlerim bizler korkarak büyümedik. Bizler korkanlardan olmadık. Bize hakaret eden bize seviyesizce hakaret edenler Ankara’nın dışına çıkamadı” ifadelerini kullandı.

MAZİSİNİ UNUTANLARDAN OLMADIK”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu belirterek “Biz türkülerden korkacak kadar, kıyafetlerden, kelimelerden, kavramlardan korkacak kadar küçük bir devlet küçük bir millet değiliz” dedi.
Dünyanın neresinde felakete uğramış, darda mağdur varsa Türkiye’nin hep orada olduğunu ifade eden Erdoğan, kasırga felaketi yaşayan Filipinler’e de giden ilk devletin Türkiye olduğunu söyledi. Erdoğan “Müslüman-hiristiyan böyle bir ayrım yok. Nerede insan varsa Türkiye orada. Nerede mağdur varsa Türkiye orada. Çünkü biz kendi ecdadımızdan böyle aldık, böyle gördük. Kanuni buradan çıktı, istanbul’da Sultan oldu, gitti Zigetvar’da şehit oldu. Mazisini unutanlardan olmadık. İlk Macaristan’a gidişimizde Kanuni’nin Zigetvar’daki türbesini ziyaret ettik. Orayı yeniden inşa ediyoruz. Kırım Türkleri’nin, Ahıska, Gökoğuz Türkleri’nin yanında, Etiyopya’da Moğalistan’da, Almanya’da, Urumçi’de Musul’da, Kerkük’de biz varız. Benim Trabzon’da şehzade olup, at sırtında Zigetvar’a giden ecdadımız varsa elbette oraya biz de gideceğiz Bize ‘bak biz buralarda kaldık, öyleyse siz de iz süreceksiniz’ dediler. Yardımlarımız ile projelerimiz ile gideceğiz. Bu milletin Trabzon’dan Rize’den Samsun’dan yola çıkan Mehmetleri ta Myanmar’da şehit olmuşsa onların başında Fatiha okuyacak, onların mezarlarına, şehitliklerini inşa ederek biz sahip çıkacağız” diye konuştu.
“BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE TÜRKİYE BÖLÜNDÜ MÜ ?”
“Yıllarca baş örtüsünü yasakladılar Türkiye bölündü mü ?” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Üniversitelerde, kamuda, Meclis’te başörtülüler var. Türkiye bölündü mü ? dağıldı mı ? parçalandı mı ? On yıllar boyunca bu milleti korkuttular, ne ızdıraplar çektirdiler be. Kızlarımızı psikolojik olarak mahfettiler, yıkıma uğrattılar. ‘Başörtüsü böler’ dediler. Başörtülü yavrularımıza zulüm ettiler. Türkiye bölünmedi, daha bir kardeş oldu. El ele verdi, omuz omuza verdi aydınlık yarınlarına yürüdü. Türkiye susadığı, hasretini çektiği özgürlüğe kavuştu. Biz türkülerden korkacak kadar, kıyafetlerden, kelimelerden, kavramlardan korkacak kadar küçük bir devlet küçük bir millet değiliz. Ah benim Trabzonlu hemşehrilerimin baş örtüsüne gericilik dediler. Bunlar uzaya mekik gönderdiler de baş örtüsünün ucuna mı takıldı. Hızlı tren yaptılar da baş örtüsü ucuna mı takıldı. Marmaray’ı inşa ettiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı. Kardeşlerim sadece milleti aldatmayı denediler, başaramadılar. Hak er yarda geç hakim oldu.”
Trabzonlu gençlere Trabzonlu Ali Şükrü Bey’in hayatını okumalarını tavsiye eden Erdoğan “On yıllar boyunca okutulanların ne kadar suni olduğunu göreceksiniz. İlk meclis kardeş bir meclisti. Biz birbimizi ırkımızdan ötürü sevmiyoruz. Allah bizi farklı kavimler kabileler şeklinde yarattı. ‘Birbirimizi iyi tanıyalım’ diye yarattı. Üstünlük bize hakkın verdiği emirler neyse onunla oluyor. Biz birbirimizi yaradandan ötürü seviyoruz. 76 milyonun tamamı gibi Karadeniz insanı merttir, yiğittir, sözünün eridir. 76 milyonun tamamı gibi Karadeniz’in uşağı içi neyse dışı da odur. Özü neyse sözü de odur. Siz adeta bu meydan; bir Rabiatül Adeviyye. Burası da Rabiatül İstasyon meydanı veya belediye meydanı nasıl tanımlıyorsanız. Öyle tanımlayın” diyerek Rabia işareti yaptı.
KAN TİRYAKİSİ OLANLARA MESAJ
Kader planı içinde ne varsa onların yaşanacağını hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Anne-babaya evlat acısı ile imtihan etmiş. Ne gelir ki elden kader bu emir. Kader planı içinde ne varsa bunu hep yaşayacağız. Bu mübarek mertebedir, tahammül ister, yürek ister. Yaşamayan bilmez, bu acıyı hissetmeyen bilmez. Bakın 1 yıldır anneler bu acıyı yaşamıyor. Babalar bu acıyı yaşamıyor. Mehmetlerimiz dağlarda şehit olmuyor. Kan tiryakisi olanlar ‘bize ne verdiniz’ diye soruyorlar; hiçbir şey vermedik ve vermeyeceğiz. Demokrasi, özgürlük, hak ve hukuk bizim ilkelerimiz; bunların meşru olanın dışına çıkmayız. Biz birinden alıp diğerine vermeyiz. Türk’ten alıp Kürt’te, Çerkez’den alıp Gürcü’ye vermeyiz. Kimsenin başını eğdirmeyiz. Türkiye normalleşsin tek meselemiz bu. Kardeşler kucaklaşsın, kan dursun, gözyaşı dursun. Horlama, öteleme son bulsun. Yeter ki kardeşlik kazansın, biz kaybetmeye razıyız. 76 milyon kazansın, bu gök kubbe altında hepimize yer var. Bu cumhuriyet, bu bayrak, bu devlet hepimizin 76 milyon tek bir milletiz biz beraberiz kardeşiz, birikte Türkiye’yiz. 11 yıl boyunca siz destek verdiniz, siz arkamızda durdunuz, siz dua ettiğiniz. Bu günlere ulaştık. Bizler sizin başınızı öne eğdirmeyeceğiz. Sizi hayal kırıklığı yaşatmayacağız. Trabzon yanımızdaysa biz yalnız değiliz. Trabzon bize dua ediyorsa, biz dağları aşar, hendekleri aşar büyük Türkiye’ye inşa ederiz. Fatih’in Yavuz’un şehri Trabzon bizden hayır duasını eksik etmesin.”
Başbakan Erdoğan, daha sonra toplu açılış törenini gerçekleştirerek TOKİ’den ev alanlara anahtarlarını teslim etti.

 
ETÜ’nün önceliği: Sanayi Destekli Projeler
 
Yakutiyespor 11’inciliğe geriledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Öğretmenler eli öpülesidir’
Erdoğan, “Öğretmenler senede bir kez hatırlanacak olan varlıklarımız değildir. ...
‘22 Büyükşehir’in adayı belli’
Kabine revizyonu konusunda nihai kararları verdikleri andan itibaren, ...
Doğu Türkistan’dan Doğu Avrupa’ya Sema-Semah
Atatürk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kafkasyalı, Kars Kafkas ...
 
Başbakan tartışmalara nokta koydu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merdiven altı dershanecilik sürecini bitireceklerini ...
Başbakan 11 yılı değerlendirdi
Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bugün itibarıyla ...
Çağlayan Teşvik sistemini değerlendirdi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Ulusal değil uluslararası bazda düşünen, ...
 
‘21. Yüzyıl, Türkiye’nin yüzyılı olacaktır’
21’inci yüzyılın, Türkiye’nin yüzyılı olacağını belirten Erdoğan; “Birliğimizden ...
Gümüşhane Cumhurbaşkan’ı Gül’ü ağırladı
Erzincan ziyareti sonrasında bu sabah ilk olarak Gümüşhane’nin Kelkit ...
Erzincan Cumhurbaşkanı’nı ağırladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva