ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Eylül 2019 Cumartesi - 11:26

Kop Tünelinde geri sayım

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020’nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.

Kop Tünelinde geri sayım

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020’nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.

Bayburt Milletvekili Fetani Battal kentte çalışmaların sürdüğü Kop Tüneli, Vauk Tüneli, Bayburt Gümüşhane Havaalanı ve Bayburt Araklı yolu arasındaki viyadükle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat’la birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Milletvekili Battal, Kop Tüneli’nde çift vardiya usulüyle yoğun bir çalışma temposu olduğunu ve 2020’nin sonunda tünelin bir kısmının trafiğe açılacağını söyledi. Vauk Tüneline ilişkin de buradaki çalışmaların Kop Tüneline göre teknik olarak daha kolay bir şekilde ilerlediğini ifade eden Battal, çalışmaların çift tüpte sürdüğünü belirtti. Battal ayrıca Bayburt Gümüşhane Havalanında 2020 sonunda zemin çalışmalarının biteceğini, önümüzdeki yılın bütçesinin açıklanmasıyla birlikte terminal ihalesinin de yapılıp eş zamanlı olarak havaalanı projesinin tamamlanacağını söyledi. Battal, kenti kısa yoldan Trabzon’a bağlayan Araklı Tünelinin Bayburt kısmında devam eden viyadük yapımının da bu sezonun sonuna yetişeceği müjdesini verdi.

2020’NİN SONUNDA KOP TÜNELİ’NİN BİR KISMI TRAFİĞE AÇILMIŞ OLACAK

Milletvekili Battal, ulaşımda kente nefes aldıracak projelerin son durumu hakkında bilgi verdi.

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden tünelin bin 800 metre Bayburt tarafından bin metre de Erzurum yönünden ilerlediğini ifade eden Battal, Vauk Tünelindeki çalışmalarında çift tüpte sürdüğünü kaydetti.

Projelerle ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Battal, bu iki projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Kop Dağı’ Tünelindeki çalışmaları gidip yerinde inceledik. Bin 800 metre Bayburt tarafından ayna kısmına kadar ilerledik. Bin metre kadar da diğer karşı huduttan tünel çalışması devam ediyor. Yine aynı şekilde birde orta kısımdan giriş yapmışlar. Son üç ayda Kop Dağı’nda 6 aynadan çok yoğun bir şekilde çift vardiya çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar bu tempoyla devam ederse 2020’nin sonunda bir kısmı trafiğe açılmış olacak.

Yine aynı şekilde gidip inceleme fırsatı bulduğumuz Vauk Dağı’nda ki tünel çalışması da son hızla devam ediyor. Oranın zemini Kop Dağı’na göre tünel açılması konusunda daha kolay. Dolayısıyla burada da çift tüpte çalışmalar hızı bir şekilde devam ediyor. Bu tünellerin bitiş hususu tabi ki önlerine çıkan problemlerle alakalı bir durum. Kop Dağı’nda yoğun bir şekilde zemin üst taraftan su alıyor. Sürekli yağmur yağıyormuş gibi hissediyorsunuz. Ama bununda fiziki tedbirleri alınıyor. Zemine damlayan suların dışarı alınması konusunda teknik şartlarla su dışarı alınıyor. Dolayısıyla her iki tünelimizde de bu çalışmaların devam etmesi bizim için önemli, memleketimiz için de heyecan verici.”

HAVAALANINDAKİ ÇALIŞMALAR SON SÜRAT SÜRÜYOR

Bayburt Gümüşhane Havaalanındaki çalışmaları da yerinde incelediğini ve teknik ekipten bilgi aldığını dile getiren Battal,

“Yine Bayburt- Gümüşhane Hava alanının son durumunu gittik kendi gözlerimizle müşahede ettik. Zemin sıkılaştırma çalışmaları hemen hemen bitmek üzere. Biz gittiğimizde 5 metrelik bir alan kalmıştı. Dolayısıyla bizim Bayburt Gümüşhane havaalanındaki çalışmalarımızda kendi temposuyla sürüyor. Bu şartlarda çalışmaların sürmesi durumunda 2020 sonunda zemin çalışmalarının biteceğini öğrendik. Planlanan zamanda havaalanımızın hizmete girebilmesi için önümüzdeki yıl bütçesinden terminal çalışmalarının ihalesinin yapılması ve eş zamanlı olarak bitirilmesi hususunda gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

ARAKLI TÜNELİNE ÇIKAN VİYADÜK BU SEZON SONUNA YETİŞİYOR

Bayburt’u kısa yoldan Trabzon’a bağlayan Araklı Tüneli’nin Bayburt kısmında devam eden viyadük çalışmalarında sona yaklaşıldığı müjdesini veren Battal, “Biz iki ay önce orada gerekli incelemelerde bulunmuştuk. Araklı Bayburt istikametinden geldiğinizde duble olmayan bir yolla seyahat ediyorsunuz. Yolun asfalt kalitesi oldukça güzel ama eski Türkiye manzaralarından kalma duble olmayan bir yol yadırganabiliyor. Ama ormanın derinliklerinden çok güzel bir yolculukla tünele giriyorsunuz. Tünelden çıkınca Bayburt için çok kestirme bir yol, ama orada ciddi bir viyadük ihtiyacının olduğunu görüyorsunuz. Viyadüklerin dikey çalışmaları geçen senelerden yapılmıştı. Bu sene yoğun bir uğraş neticesinde dün Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden aldığım son bilgilerle bugün itibariyle köprü haline getirme çalışmaları da başladı. Dolayısıyla tır geçişini temin edebilmek için Trabzon istikametinden gelen yük taşıyan tırların Arpalı’daki kavşağı dönemeyecekleri için oranın yıkılması ve düzlenmesi hesabı da yapıldı. Dolayısıyla bizim Karayolalrı Bölge Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgiler ve yüklenici firmayla yapılan görüşmelerden sonra sevinçle müşahede ettik ki, bu sezon sonuna bizim Bayburt kısmına tekabül eden viyadük çalışmaları da bitmiş olacak. Dolayısıyla tünelden çıktıktan sonra bir uçakla süzülüp iner gibi Vanşen köyünün girişine kadar rahat bir şekilde inmiş olacaksınız” ifadelerini kullandı.

 
Ciritte final heyecanı
 
Aziziye Tabyaları, ‘Tarihin Nabzı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eylem yapan ailelere aşiret liderlerinden destek
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır il binası önünde ...
Orhan müjde verdi
İlerleyen günlerde ilçeye kazandırdıkları kapalı semt pazarının hizmet ...
Kaymakam Doğan göreve başladı
Adıyaman’ın Kahta ilçesine yeni atanan Erzurum eski Vali Yardımcısı Kaymakam ...
 
HDP önünde eylem yapan aile sayısı 25’e yükseldi
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP önünde eylem yapan aile sayısı ...
Tarımda Pasinler Ovası gündemi
“Pasinler İlçesi’nde Tarımın Geliştirilmesi Toplantısı” yapıldı
Aşkale Belediyesi’nden aşure ikramı
Aşkale Belediyesi, Muharrem Ayı vesilesi ile Merkez Camiinde ikindi namazı ...
 
Bahçeli, Bayburt ve Erzincan’a gelecek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçim sonuçları sonrasında ...
Sunar istişare turunda
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, seçim sonrası hem teşekkür ...
Tuğgeneral Okyar’dan, Vali Elban’a ziyaret
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva