ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>SİYASET
24 Haziran 2014 Salı - 13:21

Kızıloğlu Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Cumhurbaşkanı çatı adayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ekmeleddin İhsanoğlu, tüm kesimlere eşit mesafede duran, uluslararası saygınlığı bulunan yüksek bir diplomat ve bilim insanıdır” dedi.

Kızıloğlu Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi

ERZURUM (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Cumhurbaşkanı çatı adayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ekmeleddin İhsanoğlu, tüm kesimlere eşit mesafede duran, uluslararası saygınlığı bulunan yüksek bir diplomat ve bilim insanıdır” dedi.

Kızıloğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik CHP olarak yoğun görüşmeler yaptık. Türkiye’nin nasıl bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var, toplum ne düşünüyor,eğilimleri tespit ettik. Cumhurbaşkanı adayının partiler üstü, devlet adamı niteliğinde, barış dilini kullanan her kesime eşit mesafede duran, herkesi kucaklayacak bir kişi olması noktasında birleşildi. Partimizin büyük uzlaşma anlayışı çerçevesinde yaptığı bu çalışmalar sonucu Sayın Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adı öne çıktı. Partimiz üst kademesince MHP’ye Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önerdik. MHP tarafından da kabul gördü” diye konuştu.

“Ekmeleddin İhsanoğlu, tüm kesimlere eşit mesafede duran, uluslar arası saygınlığı bulunan yüksek bir diplomat ve bilim insanıdır” diyen Kızıloğlu, “Unutulmaması gereken, biz devlet başkanı seçmiyoruz. Erdoğan 'Devlet Başkanı' olma hevesinde ve bu yüzden sanki devlet başkanı seçilecekmiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Bizler Anayasaya uygun tarafsız, partiler üstü ve toplumun her kesiminden destek alabilecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz” şeklinde konuştu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

1943 yılında Kahire’de doğdu. İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduktan sonra El-Ezher Üniversitesi’nde akademik hayata başladı. Türk kültürünü küçük yaşta aile çevresinde tanıyan İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi’nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı.

1974'te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984'te profesör oldu.

İhsanoğlu, 24 yıl boyunca İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin genel direktörlüğünün yürüttü. Bu görevinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu’nun başkanlığını ve İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1 Ocak 2005'ten bu yana İKÖ başkanlığını sürdürür. Örgütün, seçimle göreve gelen ilk genel sekreteri ve ilk Türk genel sekreteri olma özelliklerini taşır. İhsanoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

UNESCO ve Harvard Üniversitesi’ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı. Türkiye Devlet Üstün Hizmet Madalyası(2000), Ürdün Birinci Derece İstiklal Madalyası, İKÖ Şeref ve Liyakat Sertifikası ile Mısır Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

2008’de Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi tarafından Koyre Madalyasına layık bulundu. 2009 yılında Mısır Cumhuriyeti Sanat ve Kültür Nişanını, Malezya’da en üst sivil unvan olan Tansri unvanını ve 2010 yılında “İslamofobiye karşı verdiği mücadele ve Keşmir konusundaki çabaları” nedeniyle Pakistan’da en yüksek unvan olan Hilal-i Pakistan unvanını aldı.

 
Yakutiye’de trafik kazası: 3 yaralı
 
B.B. Erzurumspor’un rakipleri belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Newcity’e ceza yazmadık, o işgaliye bedelidir’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar inşaatı durdurulan Newcity ...
Yol İş, yol gösterdi
İHSAN KUMRU-Erzurum’un özellikle yıllar içerisinde hem beşeri, hem de ...
Erzurum AGD’de Eşsiz dönemi başladı
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi'nde bayrak değişimi yaşandı. Yaklaşık ...
 
Ala: ‘Erzurum gündemini önemsiyoruz’
İçişleri Bakanı Efkan Ala 2023’e doğru Erzurum’un gündemini önemsediklerini vurguladı
Bakan Ala çatı adayını eleştirdi
“2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”na katılan İçişleri Bakanı ...
ERZİMDER’de İlbaş dönemi
Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ( ERZİMDER) ...
 
Sekmen muhtarların nabzını tuttu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ilçe ziyaretlerinde ...
Tezcan’dan çatı aday değerlendirmesi
Cumhurbaşkanlığı seçim hazırlık bölge toplantısı için Erzurum’a gelen ...
Yeşilyurt: ‘Yeni bir sayfa açıyoruz’
AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Fatih Yeşilyurt, parti binasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva