ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>SPOR
3 Eylül 2017 Pazar - 10:02

Kış Sporlarında marka sporcu atılımı

Nesrin ÇETİNKAYA-Milli Eğitim Bakanlığı, Kış Sporları Tematik Lisesi ile Atatürk Üniversitesi ise, Kış Sporları Enstitüsü ile Erzurum’da kış sporlarında marka sporcular yetiştirecek.

Kış Sporlarında marka sporcu atılımı

Kış Sporları Tematik Lisesi öğrenci alımı eğitimde gündem oluşturdu.  Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Elmalı süreci yorumladı. Kış Sporları Tematik Lisesi ile Erzurum’da marka sporcular yetişeceğinin altını çizen Elmalı, Atatürk Üniversitesi’nin de bu noktada bir ilke imza atarak Kış Sporları Enstitüsü kurduğunu kaydetti. Bu sayede Erzurum’da kış sporları alanında dünya çapında yetişen sporcuların, müsabakalarda istiklal Marşı’nı tüm dünyaya duyurarak, Türk bayrağını göndere çekme şansı elde edeceklerini vurgulayan Elmalı,  “Gelecekte olimpiyat dereceleri yapacak olan sporcuların yetişmesi için bu okul adeta bir altyapı olacak. Bizim bu anlamda elimizden gelen ne varsa, bizden talep edilecek her türlü katkıyı yapmaya hazırız” diye konuştu.

KIŞ SPORLARI TEMATİK LİSESİ İLE GENÇLER ALANINDA UZMANLAŞACAK

Kış Sporları Tematik Lisesi ile gençlerin erken yaşlardan itibaren alanında uzmanlaşarak, branşlaşacağını kaydeden Elmalı, “Gençlerimiz, çocuklarımız kış sporlarında uzmanlaşacak Dünyanın her yerinde, özellikle en gelişmiş ülkelerde insanlar çocuklarını yetiştirirken belli bir alanda uzman olmak için yetiştiriyor. Bu anlamda meslek liseleri de Türkiye’de önemli bir işlevi üstleniyor. Tabi sporun önemi, insan hayatında ki yeri, toplum hayatında ki yeri, gerek rekreatif, gerek ise sağlık açısından bizim ülkemizde de büyük ölçüde fark edilmiş durumda. Özellikle son yıllarda Bakanlığını, ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüklerinin daha aktif olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla bu çerçeve de belki Türkiye’nin farklı yerlerinde spor liseleri açılacak, bunlar bölgenin şartlarına göre branşlaşacak. Gençler daha erken yaşlardan itibaren bir branşta uzmanlaşacak. Tabi ki burada Erzurum için doğal olanı kış sporları olacaktır. Erzurum Spor Lisesi yerine Kış Sporları Tematik Lisesi olacak. Gençlerimiz, çocuklarımız kış sporlarında uzmanlaşacak. Çünkü biz buna çok uygun bir bölgede, bir şehirde yaşıyoruz.  Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda almış olduğu karar fevkalade olumludur, fevkalade yerindedir. Biz kendilerini takdir ve tebrik ederiz. Çünkü herhangi bir alanda başarılı olmak, küçük yaşlardan itibaren o alanla uğraşmayı getiriyor. Bu çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.  

“İSTİKLAL MARŞI’NI TÜM DÜNYAYA DUYURARAK, TÜRK BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKECEKLER”

Kış Sporları Tematik Lisesi ile Erzurum’dan kış sporları alanında dünya çapında sporcular yetişeceğini, ayrıca müsabakalarda istiklal Marşı’nı tüm dünyaya duyurarak, Türk bayrağını göndere çekme şansı elde edeceklerini kaydeden Elmalı, “Çocuklularımız Kış Sporları Tematik Lisesinde kış sporları ile ilgili eğitimler almaya başlayacaklar. İşin teorik ve pratik kısmını öğrenecekler. Oradan talep ederlerse fakültemize gelecekler. Fakültemizde bilgilerini, uygulamalarını daha da ilerletecekler ve daha profesyonel bir hale gelecekler. Dolayısıyla da Türkiye’nin özellikle kış sporları alanında dünya çapında sporcu yetiştirme, müsabakalarda istiklal Marşı’nı tüm dünyaya duyurarak, Türk bayrağını göndere çekme şansı elde edecekler. Gelecekte Olimpiyat dereceleri yapacak olan sporcular yetişmesi için bu okul adeta bir altyapı olacak. Tabi k, bizim bu anlamda bizim elimizden gelen ne varsa, bizden talep edilecek her türlü katkıyı yapmaya hazırız.  Kesinlikle bunu çocukluktan itibaren branşlaşma, alanında uzmanlaşma durumunu destekliyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK; KIŞ SPORLARI ENSTİTÜSÜ

Erzurum’un kış sporlarında marka kent olması amacı ile Atatürk Üniversitesi’nin bir ilke imza tarak Kış Sporları Enstitüsü kurduğunu ifade eden Elmalı, “Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın kış sporlarında Erzurum’u marka yapma çabalarının yanında Atatürk Üniversitemizin de böyle bir çabası var. bu doğrultuda Türkiye’de bir ilk olarak üniversitemizde Kış Sporları Enstitüsü kuruldu. Bu enstitüde kış sporları alanında bilimsel çalışmalar yapılmaya başlanmış surumda. Kış sporları ile ilgi yapılacak olan akademik çalışmaların Kış sporları Enstitüsü bünyesinde sürdürüleceği müjdesini de vermiş olalım. Yaklaşık bir yıldır açıldı enstitümüz ve Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir enstitü yok” şeklinde konuştu.

 
Bahara kadar süre istiyorlar
 
Şehit ailelerine vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirhan Yalovaspor'un yeni başkanı oldu
Erzurumspor eski başkanı Ali Demirhan Yalovaspor başkanlığına getirildi.
Erzurum’dan madalyalarla döndüler
Erzurum’da düzenlenen ve 28 ülkeden 2 bin sporcunun katıldığı Uluslararası ...
Erzurumspor Kulübü'nden 'Passolig' açıklaması
Barlak, Futbol Federasyonu’nun Kazım Karabekir Stadyumunda yapımı devam ...
 
Erzurumspor’da 3 gün bayram izni
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, TFF 1. Lig'in dördüncü haftasında karşılaşacağı ...
Teniste Erzurum gündemi
Malatya Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ...
Yakutiyespor Lige deplasmanda başlayacak
2017-2018 sezonunda 12 grupta oynanacak Spor Toto Bölgesel Amatör Lig ...
 
Bektaş: İyi oynadık, kaybettik..!
TFF 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor’un Teknik Direktörü Bayram Kadir ...
Ümraniyespor 3. sıraya indi
TFF 1. Lig'in 3. haftasında Adanaspor evinde Ümraniyespor ile karşılaştı. ...
Ankaragücü üstüne Gakkoş fırtınası esti
TFF 1. Lig’in 3. haftasında Elazığspor, evinde karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva