ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
3 Temmuz 2021 Cumartesi - 09:47

‘Kim ülkemize iftira atıyorsa millet düşmanıdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Burası devletin malıdır, tapusu devlettedir. Öyle de kalacaktır" dedi.

‘Kim ülkemize iftira atıyorsa millet düşmanıdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Burası devletin malıdır, tapusu devlettedir. Öyle de kalacaktır" dedi.

Erdoğan, Tank Paleti fabrikasını ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Burası devletin malıdır, tapusu devlettedir. Öyle de kalacaktır. Fabrikanın işletmesini yürüten firma Türk firmasıdır. Fabrika kadrosundaki hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim TSK’nın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir. Katar, Katar diyorlar ya. Katar yüzde 49 finansal ortaktır. Yüzde 51 Türk ortaktır. Herkes bu fabrikanın satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor. Bay Kemal işi gücü akşam yalan, sabah yalan" dedi.

Katar’ın çocuklarını, gençlerini tıp fakültesine sınavsız alındığı iddiasıyla ilgili olarak Erdoğan, "Böyle bir şey yok. Gel bunu ispat et. Hangi Katarlı öğrenciyi sınavsız aldık ispat et. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İddianı ispat edemezsen namertsin. Yok böyle bir şey. Sen bizim gençlerimize hakaret ediyorsun. Bir gün önce bunu açıklıyorsun, bir gün sonra imtihanlar var" dedi.

Erdoğan, "Her kim ordumuza ülkemize iftira atıyorsa, bilin ki millet düşmanıdır. CHP’nin başındaki bu zat yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırılmıştır. Bunlarda Allah korkusu, kuldan utanma olmadığını gibi yargı kararlarına da saygı yoktur. Aynı yalanları tekrarlayıp duruyorlar. 2023 seçimlerinde de milletimiz bu yalancıları sandığı gömüp cevap verecektir. 6 ay sonra seçim var biz geliyoruz diyor. Sen bu 6 ayı daha çok konuşursun. Bizim seçim tarihimiz belli. Haziran 2023. Siyaset dürüstlük ister" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arifiye 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nü ziyaretinde yaptığı konuşmada, fabrikanın 1973 yılından beri orduya hizmet verdiğini hatırlatarak, “Esasen BMC burada, sermayesinin tamamı devlete ait olan ASFAT şirketinin işletmecisi konumundadır. Altını çizerek tekrar ediyorum; fabrikamızın mülkiyeti Hazinenin, tahsisi Millî Savunma Bakanlığımızındır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır” dedi.

ERDOĞAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da Arifiye 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinde yaptığı konuşmada, fabrikanın, 1973 yılından beri orduya hizmet verdiğine işaret ederek, tesisi yaklaşık 4 yıl önce 1. Ana Tamir Fabrika Müdürlüğü adıyla Millî Savunma Bakanlığı bünyesine aldıklarını hatırlattı.

“FABRİKAMIZIN MÜLKİYETİ HAZİNENİN, TAHSİSİ MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞIMIZINDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:  “Ardından, 2019 yılında Millî Savunma Bakanlığımız ve bu bakanlığımıza bağlı ASFAT ile BMC şirketi arasında imzalanan protokolle, fabrikada yeni bir dönemi başlattık. Esasen BMC burada, sermayesinin tamamı devlete ait olan ASFAT şirketinin işletmecisi konumundadır.  Altını çizerek tekrar ediyorum; fabrikamızın mülkiyeti Hazinenin, tahsisi Millî Savunma Bakanlığımızındır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır.”

HAK KAYBI YOK

Fabrikanın işletmesini yürüten firmanın, Türk firması olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan işçilerin kadrolarının, Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT’ta olduğunu altını çizerek, fabrika kadrosundaki hiçbir çalışanın hak kaybına uğramadığını vurguladı.

ÜRETİM

Üretimin, eskiden olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda, askerlerin kontrolünde devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fabrikayla ilgili her türlü denetim yetkisi Millî Savunma Bakanlığımıza aittir” dedi.

“GÜÇLÜ BİR SAVUNMA SANAYİNE SAHİP OLMADAN, İSTİKLALİMİZE VE İSTİKBALİMİZE SAHİP OLAMAYIZ”

“Türk Savunma Sanayinin gurur abidesi olan bu fabrikamızı, yeni yatırımlarla, yeni insan kaynağıyla, yeni kabiliyetlerle geleceğe taşımak boynumuzun borcudur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İnşallah Altay tankımızın da, kendi sınıfının en ileri sistemleriyle donanmış olarak sahada görev yaptığı günleri yakında göreceğiz.  İHA’larımızla, SİHA’larımızla, yakında hizmete girecek olan TİHA’larımızla nasıl göklerde destan yazıyorsak, yeni nesil Fırtına Obüslerimizle, Altay Tankımızla da karada aynı başarılara imza atmakta kararlıyız.”

“Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras, her alanda olduğu gibi savunma sanayinde de gerçekleştirdiğimiz eserlerimizdir, hizmetlerimizdir, yatırımlarımızdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlü bir savunma sanayine sahip olmadan, istiklalimize ve istikbalimize sahip olamayız” değerlendirmesinde bulundu.

 
‘Biz Libya’da da varız, Azerbaycan’da da varız’
 
‘Toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmak zorundayız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Biz Libya’da da varız, Azerbaycan’da da varız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınır harekâtlarında teröristlere ...
Şentop: ‘İsrail’in işlediği suçlar insanlık dışı’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "İsrail'in işlediği suçlar nedeniyle ...
‘Milletimizin vicdanına güveniyorum’
Erdoğan, ‘Kadına yönelik şiddetle verdiğimiz uzun mücadele döneminin ardından ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ...
‘Dünyayı kendimize hayran bırakacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni’nde ...
Erdoğan: 'Seçimin tarihi belli: Haziran 2023'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim ...
 
Erdoğan’dan AK Belediyecilik vurgusu
Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına, “Özellikle imar düzenlemelerinde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dadaşlara selam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Aşı’da ‘Türkovac’ gündemi
Erdoğan, “Üçüncü faza geçilen bu çalışma ile artık kendi aşımıza sahip ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva