ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SİYASET
9 Haziran 2014 Pazartesi - 15:54

Kılıç: ‘Ben aklımı kimseye kiraya vermedim’

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıldır sürdüren ve genel merkezin "teşkilatlarda yenileme" çalışması kapsamında Cuma günü görevinden istifa eden Murat Kılıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek veda etti.

Kılıç: ‘Ben aklımı kimseye kiraya vermedim’

ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıldır sürdüren ve genel merkezin "teşkilatlarda yenileme" çalışması kapsamında Cuma günü görevinden istifa eden Murat Kılıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek veda etti.

İstifasının ardından ortaya atılan iddialar ve spekülasyonlara itibar edilmemesini isteyen Murat Kılıç, istifasının tamamen genel merkezin aldığı "yenilenme" kararıyla ilgili olduğunu söyledi. Cemaatçi olduğu için istifasının istendiği iddialarına da sert tepki gösteren Kılıç, "Ben aklımı kimseye kiraya vermedim. Aklım kiralık da değil zaten. Sadece din hizmeti yapan, dernek, vakıf veya cemaatlere hep sıcak baktık. Siyasete bulaşmamış, siyaseti dizayn etmeye kalkan cemaatlere sıcak bakmayız. 17 Aralık'tan sonraki duruşumuz ortadadır" dedi.

Parti İl Binasında basın toplantısı düzenleyen Murat Kılıç, yürüttüğü il başkanlığı görevinden yönetim kuruluyla birlikte istifa ettiği açıkladı.

Kılıç, “2006 yılında AK Parti Erzurum İl yönetim kurulu üyesi olarak başladığım siyasi hayatıma 2009 yılında 3. Olağan kongre ve 2012 yılında da 4. Olağan kongreyle devam ettiğim 5 yıllık il başkanlığı görev süremiz içerisinde şükürler olsun partimizin oylarını hep artırarak milletimizin desteğine mazhar olarak zaferle çıktık. Geldiğimiz bu sürecin sonunda teşkilat başkanımız ile yaptığımız karşılıklı görüşme sonunda teşkilatlardaki yenilenme düşüncesi çerçevesinde görevimden istifa ettiğimi tüm hemşehrilerimle ve AK Parti ailesiyle paylaşıyorum. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte yol yürüdüğüm tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum” dedi.

CEMAATÇİ İDDİASINA SERT TEPKİ

Basın toplantısında gazetecilerin "Cemaatçi olduğunuz için istifa ettiğiniz iddia ediliyor" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Murat Kılıç, "Ben hiç kimseye aklımı kiralamadım. Aklım hiç kiralık olmadı" cevabını verdi. 17 Aralık'tan bir gün önce cemaatin neler yaptığının kimse farkında olmadığını ifade eden Başkan Kılıç, "17 Aralık sonrasında da konuştuklarımız da beyanatlarımız da duruşumuz da ortada. Biz hep partimizin, Başbakanımızın arkasında olduk. Biz din hizmeti yapan, müslüman bir nesil yetiştirmek için gençliğe sahip çıkan tüm dernek, vakıf, kurum, cemaat adına ne denirse denilsin, hepsine destek olduk. Ama bir şartla. Siyaseti dizayn etmeyecek, siyasete yön vermeye kalkışmayacak, toplum mühendisliğine soyunmamak kaydıyla. Sadece ve sadece din hizmeti yapan cemaatlere sıcak baktık. Sadece din hizmete yapan cemaatlere sıcak bakmaya devam edeceğiz. İnsanları kodlamanın, etiketlemenin hiçbir anlamı yok. Benim aklım kiralık değil ve kiralık da olmadı. Bu fişlenen insanları bir şekilde bir şeyler üzerinden yıpratmaya çalışmak ya da bundan dolayı insanları bir şekilde toplum içinde rencide etmeye çalışmak hoş bir durum değil. Bulanık suda balık avlamaya çalışan düşüncelere bugün bunu söylemek isterim. Biz kul hakkına inanan insanlarız, hangi makamda mevkide olursa olursa insanları bu fırsatta nasıl rencide ederim anlayışında kimse olmasın. Bu şahsım için değil hiç kimse için yapılmamalı" dedi.

Vicdanen rahat olduklarını ve istifayla ilgili spekülasyonlarla ilgilenmediklerini ifade eden Kılıç, yeni il başkanının belirlenmesi için genel merkezin bir çalışma içerisinde olduğunu da belirterek, "Şu anda bu konuyla ilgili çalışılıyor. İsimler belirleniyor, istişareler yapılıyor, herkesin görüşü alınıyor. Kısa süre içerisinde yeni başkanın ataması yapılır" diye konuştu.

 
Amigo Lütfü gözyaşlarıyla uğurlandı
 
ÖĞDER ‘Din Eğitimi Çalıştayı’ tamamlandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem dadaş 10 Haziran 2014 Salı 14:04

Birileri senin arkandan ne işler çevirdiler... Önce hizmet diye bildiklerin sonra kendi yönetimin...

Yorumu oyla      6      4  
BÜLENT 10 Haziran 2014 Salı 12:24

UNUTTUM YAZİM AKLIN VARMIKİ GARDAŞ .OLSAYDI ERZURUM ŞEHRİ KAYSERİYE KONYAYA DAHA GÜZEL İLLERE KAVUŞURDU .DOĞRU HEP BANA RABBENA ALLAHIN ADALETİ ÇOK BÜYÜK SABREDENLER BUNU GÖRÜYOR .EBEDİ HAYAT DAHA ÇETİN.

Yorumu oyla      7      5  
bülent 10 Haziran 2014 Salı 12:15

bu deyişiklik il ve ilçemizde gerçekleşti beklentimiz millet vekilleriyle devam etmek on sene öncesini arar olduk yeter bu partinin gönüllü bireyi olarak yazıyorum RABBİM ilimize ve ılıcamıza hayırlı bu işi cebi için değilde gönül işi görenlere nasip etsin .son beş yılda partiye en büyük darbeyi HALKI hiçe saymayı son beşyıldır görmekteyiz sesimizin BAŞBAKANIMIZA duyurulmasını istiyoruz köylerden mahallelerden ve benzeri il ilçelerden BAŞBAKANIN ŞAĞSINA VE DEVLETİN BEKASINA OY VERİLDİYİNİ KİMSE AMA KİMSE UNUTMASIN BAŞBAKANIMIZ HALK DEDİ AHA BU BEŞYILDIR BU ARKADAŞLAR HALKI MİLLETİ HİÇE SAYDILAR BUNLARI GÖREVDEN ALMAK YETMEZ MAL VARLIKLARINI SORGULAMAK GEREKİR RABBİM HAKKIMIZDA HAYIRLISINI AYNI ZAMANDA ESKİ MİLLET VEKİLLERİNİ İL BAŞKANINI İLÇE BAŞKANIMIZI GÖRMEK İSTİYOR SAYGILARIMI SUNUYORUM.

Yorumu oyla      7      5  
AK DADAŞ 10 Haziran 2014 Salı 10:53

NASIL BİR İL BAŞKANI İSTİYORUZ BEYTUL HAKKI YEMEYEN YALAKALARA VE SİYASET BEZİRGANLARINA İTİBAR ETMEYEN AK PARTİNİN TÜM NİMETLERİNDEN YARARLANIP AMA AK PARTİYE İHANET ETMİYEN BİR BAŞKAN İSTİYORUZ GENEL MERKEZEDE AYNEN BUNU YAZACAĞIM YANİ DÜRÜST BAŞKAN İSTİYORUZ

Yorumu oyla      7      6  
3 ay ayak süründürdü, 1.5 trılyonu krtardı 10 Haziran 2014 Salı 00:32

partililerin anlatıyor. 3 ay önceden sinyalı aldın ama ayak surundurdun. İyi oldu 1.5 trılyon vergı borcunu paralel yapı sayesınde sıldırdın. yine onların kıymetını bılmıyorsun.

Yorumu oyla      11      6  
Yalan! 9 Haziran 2014 Pazartesi 17:37

Kul hakkı diyorsun ya, bu vergi cezası niye kesildi? Bir de bu cezayı paralelceler kesti demek günah değil mi? Kim o parerelciler çık ve açıkla. Ayrıca seni siyasete sokan ERGİAD değil mi? ERGİAD cemaatin değil mi? Bari sus.

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye, Yılmaz’ı ağırladı
Refah Partisi Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı ...
Sekmen, Tayvan gezisini değerlendirdi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tayvan'da gezi ve incelemede bulundu.
MHP İl Başkanı Kaya, Adliye’de ifade verdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, adliye ...
 
AK Parti İl Başkanı Kılıç istifa etti
Parti Erzurum İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıldır sürdüren Murat ...
Öztürk soru önergesi verdi
MHP Genel Başkan yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk Milli ...
Türkiye’nin İlk Emlak Ataşesi Erzurumlu
Emekli imam Ziyaettin Yılmaz’ın oğlu olan 1969 Erzurum doğumlu Abdülkadir ...
 
Aziziye için istişare ettiler
Erzurum’un Aziziye ilçesinde kurumlararası istişare toplantılarının Haziran ...
‘Erzurum için seferberiz’
Sekmen’in Başkanlığı’nda Erzurum için gece-gündüz çalışarak yeni yatırım ...
Türkiye Belediyeler Birliği seçime gitti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Türkiye Belediyeler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva