ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2024 Perşembe - 11:13

Kenger Erzurum tarım vizyonunu paylaştı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Tarım ve Orman müdürlüğünde incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında 2023 yılında yürütülen faaliyetler hakkında Vali Çiftçi’ye bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Kenger Erzurum tarım vizyonunu paylaştı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Tarım ve Orman müdürlüğünde incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında 2023 yılında yürütülen faaliyetler hakkında Vali Çiftçi’ye bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Bilgilendirme sunumunda, İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger; şehirdeki sebze, meyve ve tarla bitkileri üretimi, su ürünleri yetiştiriciliği, hayvansal üretim, aşılama ve küpeleme çalışmaları, kırsal kalkınma yatırımları ve çiftçi destekleri ile 2023 yılı proje uygulamalarını ve kurumun 2024 yılına yönelik yeni projelerini anlattı.
Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projeleri kapsamında tohum ve fide desteği yapıldı
2023 yılında Tarım ve Orman Bakanlığınca finanse edilen 11 proje için 18,8 milyon TL. bütçe kullanıldı. Uygulanan projeler kapsamında 1.708 çiftçiye 30 bin 541 dekarlık alanda ekilmek üzere tohum dağıtımı gerçekleştirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2023 yılı sonbahar döneminde 26 bin dekar alanda ekilmek üzere bin 320 çiftçiye 652 ton güzlük buğday tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığının finanse ettiği “Yenilikçi Yöntemlerle Seralarımız Hibrit Çeşitlerle Gelişiyor Projesi” kapsamında Aşkale, Aziziye, İspir, Narman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tortum, Uzundere ve Yakutiye ilçelerinde 955 çiftçiye 157 dekar alanın ekimi için 420 bin adet sebze fidesi dağıtıldı. Böylece son sekiz yılda bölge çiftçisine yaklaşık 1,5 milyon sebze fidesi dağıtılmış oldu.
2023 yılında yürütülen “Hınıs-İspir-Narman Fasulyesinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 513 dekar alanda ekilmek üzere 166 çiftçiye dağıtılan 5 ton kuru fasulye tohumu ile bu rakam son sekiz yılda 55,5 tona ulaştı.
“Kurak Araziler Nohut ile Yeşeriyor Projesi” ile Aşkale, Aziziye, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Narman, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere ve Yakutiye ilçelerinde 249 çiftçiye dağıtılan 25 ton nohut tohumu ile bu rakam son üç yılda 45 tona ulaştı.
Kuzey ilçelere yeni projeler
Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü, Oltu İlçesi Ayvalı Mahallesinde sebzeciliği geliştirmek ve yaygınlaştırmak ayrıca domates, salatalık, biber, marul ve maydanoz gibi yeni ürünlerin yetiştirilmesi için de çeşitli projeleri hayata geçirdi. Alternatif bir ürün olarak zeytin yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için ise tamamı İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hibesi ile 767 adet zeytin fidanı dağıtılarak 8 adet zeytin bahçesi kuruldu.
HAYVAN ÜRETİMİNDE ERZURUM 2. SIRADA
2023 yılında hayvansal üretimde Erzurum, 801 bin 591 büyükbaş hayvan sayısıyla Türkiye’de 2. sırada yer aldı. Şehrin hayvancılık alanında önemli geçiş noktalarından biri olması ayrıca mevzuatlara uygun şekilde hayvan sevkinin yapılması, hayvanlarda verim kaybının ve bireysel hayvan kayıplarının önlenmesi, hayvan sağlığının korunması ve hastalıkların ülke geneline yayılmasının önlenmesi amacıyla 7/24 hayvan kontrol ve denetim hizmeti veren ilk “Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu” 23 Eylül 2023 tarihinde Erzurum’da hizmete alındı. Ocak 2024’e kadar istasyonda, 1.304 araç, 43 bin 448 büyükbaş ve 4 bin 817 küçükbaş hayvanın kontrol ve denetimi sağlandı.
ERZURUM MERA ALANLARIYLA TÜRKİYE’DE İLK SIRADA
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgiler doğrultusunda, 2023 yılı verilerine göre Erzurum, 15,4 milyon dekar mera varlığı ile ülkemizde ilk sırada yer alıyor. Kadastro Müdürlüğünce yapılan çalışmalar da dâhil olmak üzere 1.132 mahallede yaklaşık 11,6 milyon dekar alanda mera tespit-tahdit çalışmaları tamamlandı. 5 mahallede (Aziziye-Yukarı Canören, Tekman-Deliler, Karaçoban-Binpınar, Tortum-Pehlivanlı, Yakutiye-Çayırtepe) 108 bin dekar alanda ise ıslah çalışmaları devam ediyor.
GIDA DENETİMİNDE ERZURUM İLK SIRADA
Gıda konusunda tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak adına İl Müdürlüğü tarafından şehrimizde faaliyet gösteren 6 bin 62 gıda işletmesinin tamamı 16 bin 919 kez denetlendi. İşletme sayısına göre her bir işletmenin 2,83 kez denetlendiği Erzurum bu oranla Türkiye’de denetim ortalaması en yüksek il oldu.
ÇİFTÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLENDİ
İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2023 yılında bitkisel ve hayvansal üretim konularında düzenlenen 153 çiftçi toplantısında, 5 bin 286 çiftçiye eğitim verdi. Bunun yanısıra sürü yönetimi, süt hijyeni, seracılık, arıcılık, bitki hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele başta olmak üzere çeşitli konularda da 31 kurs düzenlenerek 628 çiftçi bilgilendirildi.
SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞIYOR
2023 yılında Erzurum’da; 37’si kafes, 19’u kıyı balıkçılığı olmak üzere toplam 54 tesiste 3 bin 961 ton alabalık üretildi. Ayrıca geçen yıl 513 bini 2023 yılında olmak üzere son 7 yılda 1.3 milyon adet pullu sazan balığı yavrusu göletlere bırakıldı.
Brifingin ardından Vali Mustafa Çiftçi, 2024 yılına yönelik hazırlanan projeleri inceleyerek müdürlük yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi.

 
Orhan: 'Değer üretiyoruz'
 
ERVAK’ta Uluslararası öğrenciler buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan 2023’te 86,8 milyon dolarlık dış ticaret
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Ocak – Aralık ayları ...
2024 yılı DAP proje listesi açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum’la ilgili projeler, Muhtelif Kültür, Okuma ...
H-ÜFE yıllık yüzde 81,18 arttı
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık yüzde 81,18, aylık yüzde 3,59 arttı.
 
Arslan: HAK-İŞ toplam üye sayısı 845 bin 512 oldu
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, ...
İl ekonomisinde 2. OSB gündemi
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (2. OSB) Yönetim Kurulu toplantısı, ...
2023 FİNTÜRK - 12 Erzurum verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2023 yılında, faal yurtiçi ...
 
Köyler ‘KÖYDES’ ile hayat buluyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Köylerin Altyapısının ...
‘Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara’
Kacır, “Kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Mikro ...
ETB 2 ürün için TÜRKPATENT’e başvurdu
Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Un Helvası için mahreç işareti başvurusunda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva