ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>EKONOMİ
10 Haziran 2010 Perşembe - 05:01

Kayıtdışılıkla etkin mücadele

Kayıtdışılıkla etkin mücadele

Kayıtdışılıkla etkin mücadele

ERZURUM(GHA) – Erzurum İli Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Komisyonu, 7’nci toplantısını bugün yaptı. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Erzurum’da ekonominin alanına giren kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hazır bulundu.
//EYLAM PLANI
Komisyonu oluşturan kurum temsilcilerince hazırlanan ‘Kayıt Dışı Ekonomi İle Mücadele Stratejisi Eylem Planı’nın masaya yatırıldığı son toplantıda, şimdiye kadar yapılan çalışmaların bir kitap haline getirilerek, Erzurum’un, kayıt dışı ekonomi açısından bir fotoğrafının çekilmesi kararı alındı.
//ERZURUM EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Erzurum İli Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Komisyonu’nun 7’nci toplantısına ev sahipliği yaptı. Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdür Vekili M. Fatih Dağlı’nın başkanlığında gerçekleştirilen komisyon toplantısına, Komisyon Başkan Yardımcısı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Özer, SMMMO Başkanı M. Zeki Akal, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Öndeş, SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Abdulhamit Kaplan, Çalışma Bölge Müdürü Mehmet Cemil Taş, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Nazım AKıllıoğlu, SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Taştan Seçer, Sanayi ve Ticaret Şube Müdürü Turgut Özer ve Komisyon Sekreteryalığı görevini yürütülen Vergi Dairesi Strateji Müdür Vekili Fedli Dumlu katıldı.
//TOPLANTININ GÜNDEMİ
Toplantıya ev sahipliği yapan Komisyon Üyesi ve Başkanı Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Zeki Akal, önceki toplantılarda ele alınan konular ve gelinen noktayla ilgili olarak bir değerlendirme yaptı. Erzurum İli Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Komisyonu’nun, bugüne kadar tam 6 toplantı yaptığını ve her toplantıda kayıt dışı ekonomiyle ilgili olarak önemli aşamaların kaydedildiğini vurgulayan Başkan Akal, 7’nci toplantının da, sonuçları itibariyle çok büyük bir anlam taşıyacağına inandığını ifade etti.
Erzurum İli Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Komisyonu Başkanı Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdür Vekili M. Fatih Dağlı ise, 7 ay içerisinde yaptıkları toplantılar sayesinde, Erzurum’daki kayıt dışı ekonominin nedenleri üzerinde çok önemli bilgiler elde edildiğini dile getirerek, kurumsal işbirliğine dayalı olarak toplanan bu verilerin, sorunun çözümü noktasında çok önemli bir yol haritasını teşkil edeceğini belirtti.
//EYLEM PLANLARI KİTAP HALİNE GETİRİLECEK
Komisyonu oluşturan kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerince, kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusunda hazırlanan stratejik eylem planlarının görüşüldüğü son toplantıda, genel bir değerlendirmenin yapılabilmesine imkan sunacak olan bir kitap çalışması da gündeme geldi. Komisyonca hazırlanan eylem planlarının bir kitap haline getirilerek, Erzurum’un kayıt dışı ekonomi açısından bir fotoğrafının çekilmesinin gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, söz konusu kitabın, hükümetin ilgili bakanlıkları da dahil olmak üzere, bütün kurumlara ulaştırılmasına karar verildi.
//AKAL: KAYIT DIŞILIĞIN ERZURUM RÖNTGENİNİ ÇEKECEĞİZ
Komisyon toplantısına ev sahipliği yapan SMMMO Başkanı M. Zeki Akal, toplantıda alınan kararla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Oluşturduğumuz komisyon, bugüne kadar Erzurum’da hiç yapılamamış bir çalışmaya imzasını attı. Sektörleri ayrı ayrı ele almak suretiyle kayıt dışı ekonominin oluşmasına neden olan etkenler, sorunun çözüm yolları ve izlenmesi gereken politikalarla ilgili olarak görüş ve önerileri raporlar halinde gündeme taşıyan komisyonumuz, bu çalışmaların tamamını kapsayacak bir kitap çıkararak, kayıt dışı ekonomi açısından Erzurum’un adeta bir röntgenini çekmiş olacak. Bu kitabı, Başbakanlık dahil olmak üzere, hükümetin ilgili bakanlıkları ve tüm kurumlarla kuruluşlara ulaştırarak, kayıt dışı ekonomi sorununun çözümü için girişimlerde bulunulacak.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBK talep topluyor
ERZURUM(GHA) – Et Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğü’nce başlanan Canlı ...
Lokantacıların “ithalat umudu”
ERZURUM(GHA)- Et fiyatlarındaki anormal yükseliş, lokantalara adeta zam ...
“Refakatçi oteli de nereden çıktı?”
BEAH bölgesinde 5 hastaneyle birlikte bir de refakatçi otelinin yapılacak ...
 
Erzurum’dan Ulusal Arenaya
ERZURUM (İHA) - Merkezi Erzurum’da bulunan Karadayı Group, bir yandan ...
KOBİ’lere destek protokolü imzalandı
MUAMMER TAN(İHA) - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Kalkınma Ajanslarımız ...
Yoksulluk sınırı 2 bin 368 TL
ERZURUM(İHA) - Memur-Sen'in Mayıs ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı ...
 
Erzurum’a Gürcistan’dan yatırım ilgisi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinden açıklama yapılarak Gürcistanlı ihracatçı ...
Ticarette çözümsüz süreç..
Ekonomideki tüm olumsuzları satın alma noktasında hassas olan Erzurum ...
Civil peynir tarım literatüründe
ERZURUM(GHA) - Bir dönem sadece üretildiği kentin sınırları içinde kalan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva