ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>EKONOMİ
8 Haziran 2010 Salı - 07:33

KOBİ’lere destek protokolü imzalandı

MUAMMER TAN(İHA) - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Kalkınma Ajanslarımız ile KOSGEB'in birlikte çalışmaları, ortak fon oluşturmaları ve desteklerinde mükerrerliği önleyecek tedbirler almaları, hükümetimiz açısından son derece önemlidir" dedi.

KOBİ’lere destek protokolü imzalandı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Kalkınma Ajanslarımız ile KOSGEB'in birlikte çalışmaları, ortak fon oluşturmaları ve desteklerinde mükerrerliği önleyecek tedbirler almaları, hükümetimiz açısından son derece önemlidir" dedi.
KOSGEB, KOSGEB ve DPT arasında işbirliğinin çerçevesini belirlemek için düzenlenen protokol, Yeni Başbakanlık Binası'nda düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bu protokolü KOSGEB ve kalkınma ajanslarının birlikte hareket etmeleri ve reel sektörün buradan ortaya çıkacak sinerjiden faydalanması için hazırladıklarını söyledi.
//KOBİLERİN BÖLGESEL KALKINMADAKİ ÖNEMİ
Tüm ülkeye yayılan yapılarıyla KOBİ'lerin, Türkiye için hayati önem taşıyan bölgesel kalkınmanın da temel dinamiklerinden biri olduğunu belirten Bakan Ergün, "Bu nedenle KOBİ'lerin desteklenmesi ve bu desteklerle KOBİ'lerin üretim kalitelerini, kapasitelerini, pazar paylarını, ihracattaki ve katma değerdeki katkılarını arttırmaları, öncelikli hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.
Bakan Ergün, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yaparak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerine işaret ederek, "Bu vizyonu hayata geçirmek, küresel rekabet gücü olan KOBİ'lerin ve güçlü bir reel sektörün varlığı ile mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.
//KOBİLER GÜÇLENDİRİLECEK
Bir diğer önemli hususun da başarılı KOBİ'lerin belli birkaç şehirden toplanmasından ziyade, başarının ülke geneline yayılması olduğunu vurgulayan Bakan Ergün, şunları kaydetti:
"Bu hedeflere ulaşmak için, kamu birimlerinin uyum içinde ve birbirini destekleyici bir nitelikte çalışmaları gerekmektedir. KOSGEB, ülkemizde KOBİ'lerin rekabet gücünü artırıcı mekanizmaların gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. 7.5 yıllık iktidarımızda, KOSGEB'in kullandığı kaynak, zihniyet ve etkinlik açısından yaşadığı dönüşüm, hükümetimizin KOBİ'lere verdiği önemin en somut kanıtıdır. Bundan sonra da, KOBİ Proje Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Tematik
Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı olmak üzere 6 başlık altında, yepyeni destekler sağlayacağız. Yeni destek programını hazırlarken, katılımcı bir anlayışla, işletmelerimizin, meslek örgütlerinin ve akademik çevrelerin görüş, ihtiyaç, talep ve beklentilerini göz önüne alarak hareket ettik. Böylece KOBİ'lerin bölge, sektör ve ölçekleri göre farklılaşan değişik ihtiyaçlarını karşılayacak bir program kurguladık."
KALKINMA AJANSLARI KOSGEB İŞBİRLİĞİ VE YENİ SİNERJİ
Bu destek programlarının uygulanması ve yeni destek programlarının hazırlanması için Kalkınma Ajansları ile KOSGEB'in işbirliği içerisinde çalışarak sinerji oluşturmalarının çok önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Ergün, "Zira sahaya inerek destek uygulamalarında bulunan bu iki değerli kurumun çalışmalarının birbirini tamamlaması gerekir" şeklinde konuştu.
//ORTAK FON OLUŞUMU
"Kalkınma Ajanslarımız ile KOSGEB'in birlikte çalışmaları, ortak fon oluşturmaları ve desteklerinde mükerrerliği önleyecek tedbirler almaları, hükümetimiz açısından son derece önemlidir" diyen Ergün, "Zira biz kullandığımız her kaynağın, bu milletin kaynağı olduğunu unutmuyor, her bir kuruşu doğru alanlara ayırmanın hesabını yapıyoruz. Bu protokolle birlikte, bölgesel kalkınmaya ve KOBİ'lerimizin rekabet güçlerini artırmaya yönelik çalışmaları daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yapacağız" ifadesini
kullandı.
//DEVLET BAKANI YILMAZ
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da, yeni bölgesel gelişme yaklaşımlarının temel ilkesinin 'yönetişim' olduğunu belirterek, Kalkınma Ajanslarının bu yönde kamu kesimi, özel kesim ve STK'lar arasındaki işbirliğini özendireceğini ve kolaylaştıracağını söyledi. Ajansların 2008-2010 dönemindeki toplam bütçe büyüklüğünün yaklaşık 870 milyon TL mertebesine ulaştığını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Ajanslar bölgesel gelişme önceliklerinin tespitini müteakip somut destek ve hizmetleri hızla vermeye başlamış; birbiri
ardına teklif çağrılarına çıkmıştır. Bu yönde ağırlıklı olarak yenilikçi ve katma değer yaratan projelere destek olmaya başlamıştır" dedi. 2010 yılı sonuna kadar bütün ajansların proje teklif çağrısına çıkmalarının hedeflendiğini dile getiren Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Kalkınma Ajansları iktisadi kalkınma bileşeni altında genel olarak ve KOBİ bileşeni altında da KOBİ'lere doğrudan, mali destek sağlamaktadır. Bu şekilde bugüne kadar KOBİ'lere sağlanan ve sağlanacak destek miktarı yaklaşık 120 milyon TL'ye ulaşmıştır. Bu programlar dahilinde; üretim kapasitesi artırımı, ürün ve üretim teknolojisi ve tasarım kabiliyetinin geliştirilmesi ve markalaşmanın teşvik edilmesi ile rekabet gücünün artırılması desteklenmiştir. Ajansların verdiği teknik destekler de hızla etkisini
göstermeye başlamıştır. Özellikle proje çağrılarının açık olduğu dönemlerde yoğunlaşan programlarla sayısı bini aşan kişi ve kuruma ücretsiz proje hazırlama eğitimi verilmiştir. Sadece bu rakamlar ve gelişmeler bile ajanslarımızın kısa sürede projecilik kültürünü ve disiplinini yaygınlaştırmakta etken olduklarını gösteren somut delillerdir."
Bakan Yılmaz, Kalkın Ajanslarının, ülke kalkınmasının temel aktörleri olan KOBİ'ler için çok çeşitli destek programları bulunduğuna işaret ederek, "Bu yönden Kalkınma Ajanslarının yerel katkı ve katılımla tasarlayacağı, yerinden uygulayacağı ve yakından izleyeceği programlar ve sağlayacaibir anlayışla, işletmelerimğı destekler bu yeni anlayış çerçevesinde önemli sonuçlar ortaya çıkaracaktır" diye konuştu.
Bakan Yılmaz, aynı hedef kitleye hizmet veren Kalkınma Ajansları ve KOSGEB arasında, 'politikalarının ve faaliyetlerinin birbirini tamamlayıcılığını temin etmek, kaynakların yerinde ve etkili kullanımını sağlamak, merkezi ve yerel düzeydeki kuruluşların koordinasyonunu güçlendirmek ve işletmelere ve girişimcilere daha iyi, isabetli ve kolay erişilebilir hizmetler sunmak' amacıyla bu protokolün hazırlandığını vurguladı.
Bakan Yılmaz, KOSGEB ile başlayacak olan bu işbirliği sürecine, yakın zamanda Türkiye Kalkınma Bankası ile de devam edileceğini kaydetti.
Yılmaz ve Ergün'ün konuşmalarının ardından DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, 'işbirliği protokolü'ne imza koydular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoksulluk sınırı 2 bin 368 TL
ERZURUM(İHA) - Memur-Sen'in Mayıs ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı ...
Erzurum’a Gürcistan’dan yatırım ilgisi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinden açıklama yapılarak Gürcistanlı ihracatçı ...
Ticarette çözümsüz süreç..
Ekonomideki tüm olumsuzları satın alma noktasında hassas olan Erzurum ...
 
Civil peynir tarım literatüründe
ERZURUM(GHA) - Bir dönem sadece üretildiği kentin sınırları içinde kalan, ...
Krediler birinci eli tetikledi
ERZURUM(GHA)- Erzurum’da ikinci el otomobiller gösterilen ilgi azalmaya, ...
4.Etap Proje Başvuruları sonuçlandı
ERZURUM (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Desteklenme ...
 
Genç girişimcilere eğitim semineri
AHMET AKBUĞA (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler ...
Seracılık çiftçiler için yeni gelir kapısı
ERZURUM(GHA) – Erzurum’da ticari olarak seracılık yapan işletmelerin sayısında ...
Ödenekte sona kaldık
2011 Yalnız Erzurum’un değil Türkiye’nin de sportif vizyonunu ve geleceğini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva