ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
28 Temmuz 2013 Pazar - 00:01

Katliama tepki yağıyor

Erzurum, Erzincan, Malatya, Ağrı, Elazığ illerinde katliamı protesto eden Müslümanlar, katilleri lanetledi. Bölgenin çoğu ilinde Ramazan ayı dolayısıyla yapılan iftar şölenleri iptal edildi.

Katliama tepki yağıyor

COŞKUN MENEK
ERZİNCAN (İHA) - Mısır'da güvenlik güçlerinin Mursi yanlılarına karşı yaptığı kanlı müdahale, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de teneffürle karşılandı, katliamı yapanlar telin edildi. Erzurum, Erzincan, Malatya, Ağrı, Elazığ illerinde katliamı protesto eden Müslümanlar, katilleri lanetledi. Bölgenin çoğu ilinde Ramazan ayı dolayısıyla yapılan iftar şölenleri iptal edildi.

ERZİNCAN

Erzincan’da Mısır Direnişi ile Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda vatandaş Mısır’da yaşanan saldırıya tepki göstererek saldırıyı gerçekleştiren Mısır Ordusu’nu kınadı. Mısır'da 200 kişinin ölümü ile sonuçlanan kanlı müdahaleyi protesto etmek amacıyla toplanan yaklaşık bin kişilik gurup Camii Kebir’de Mısır’da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra ellerinde pankartlarla, sloganlar atarak yürüyüşe geçtiler. Mısır Direnişi ile Dayanışma Platformu adı altında Mursi fotoğrafları ve Mısır Bayrakları Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlar Sisi aleyhinde sloganlar attı. Eylemde katılımcılara hitap eden Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül; “Ramazan’ı idrak etmekte olduğumuz şu mübarek günlerde maalesef mazlum İslam ümmeti ve coğrafyası yeni bir vahşetle, büyük bir katliamla yasa büründü. Mısır’da halkın oyu ve iradesi ile iktidara gelen meşru Muhammed Mursi Hükümetini batılı devletlerin ve İsrail’in işbirliği ile deviren darbeciler, dün gece itibari ile Adeviyye Meydanı’nda darbeye barışçı bir şekilde direnen halkı acımasızca katletmişlerdir. Sivil ve silahsız halkın üzerine kurşun yağdıran darbeciler 200’den fazla kardeşimizi şehit etmiş, binlerce direnişçiyi ise yaralamışlardır. Mısır’da tarih yeniden tekerrür etmiş, Firavun’un Hz. Musa’nın bağlılarına uyguladığı vahşeti, Mısır’ın yeni Firavun’u General Sisi, kendi halkına reva görmüştür.
Darbeciler şu mübarek Ramazan’da, Mısır’da Müslüman kanı dökmüştür. Kendilerine karşı en küçük bir mevzuda dünyayı ayağa kaldıran başını ABD’nin çektiği Batılı devletler demokrasi karşıtı bu darbeye destek verdikleri gibi, katliamları da sadece seyretmektedirler. Kısa bir süre önce 50’den fazla direnişçinin şehit edildiği katliamın ardından, bu Adeviyye’de yaşanan ikinci büyük vahşettir. Müslüman kanı döken, Müslüman toprağını kirleten ve İslâm ümmetini yasa boğan bu katliamı lanetliyoruz.
KAHROLSUN DARBECİLER! KAHROLSUN KATİLLER!
Biz, Erzincan Mısır Dayanışma Platformu olarak halkın oyu ile iktidara gelen Muhammed Mursi’yi Mısır’ın meşru cumhurbaşkanı olarak görüyoruz. Halka rağmen darbe ile iktidarı gasp eden General Sisi hükümeti gayrı meşrudur. Bu mübarek günlerde Müslüman kanı dökenler, döktükleri kanda boğulacaklardır. General Sisi ve yandaşlarının sonu, Firavun’un sonu gibi olacaktır. Hakk’ın ve halkın taraftarları mutlaka galip gelecektir” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

MALATYA

Malatya'da bazı sivil toplum örgütleri, Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına güvenlik güçlerince ateş açılmasını protesto etti.

Soykan Parkı'nda toplanan Mazlumder, Anadolu Gençlik Derneği, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Meşale Derneği üyeleri adına basın açıklaması yapıldı.

ARDAHAN

SP ve BBP Ardahan il başkanları olayı kınadı. SP Ardahan İl Başkanı Berkant Ezer, Mısır'da darbeci güvenlik güçlerinin darbe karşıtı, demokrasi isteyen Mısır halkına karşı yaptığı katliamın dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

ELAZIĞ

Elazığ'da bazı sivil toplum örgütleri Mısır'da yaşanan olayları protesto ederek, ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Elazığ'da bazı sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 200 kişi ikindi namazı sonrasında PTT Meydanı'nda toplanarak, darbe ile devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanlılarına ateş açılmasını protesto etti. Protestocular adına basın açıklamasını Sivil Toplum Örgütleri Platformu sözcüsü Metin Kılıç yaptı. Mısır'da halkın üzerine gözetilerek ateş açıldığını söyledi. Basın açıklamasının ardından meydanda Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılan, protestocular daha sonra dua okuyup dağıldı

 

 
Canım’a duygusal veda
 
Demokrasi dersi verenler nerede?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
razi çankaya 28 Temmuz 2013 Pazar 02:51

Yazıklar olsun şu mübarek ayda 200 ölü. Allah bir su serpsin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF temsilci kadrolarını açıkladı
Erzurum’dan İbrahim Karaman ve Fahreddin Selçuk Federasyon Güvenlik ve ...
ESPDER’den Mısır protestosu
Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına ...
Aksak İftarı Meslektaşlarıyla Yaptı
AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak İnşaat Mühendisleri Odasının organize ettiği iftara katıldı.
 
136 yıl sonra ilk iftar
Erzurum’a kısa bir süre önce Antalya’dan atanan Vali Ahmet Altıparmak’ın ...
BESYO için rekor başvuru
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) ...
Şehitler mevlidle anılacak
Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Erzurum il Temsilciliği tarafından ...
 
Çoruh’ta suya kapılan gencin cesedi bulundu
İspir ilçesinde baraj kapılarının açılması üzerine Çoruh nehri kenarında ...
Aksak, basın bayramını kutladı
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
‘Halka hizmet için varız’
Ramazan ayını Erzurum’da geçiren Erzurum Ak Parti Milletvekili ve Ekonomi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva