ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu’da gastronomi zirvesi
Oltu’da gastronomi zirvesi
Erzurumspor’da Ümraniye mesaisi
Erzurumspor’da Ümraniye mesaisi
Yazıcı Yavru Mehmed Efendi’yi anlattı
Yazıcı Yavru Mehmed Efendi’yi anlattı
DAP ve SERKA’dan bölgesel kalkınma işbirliği
DAP ve SERKA’dan bölgesel kalkınma işbirliği
Erzurum’un gururu oldu
Erzurum’un gururu oldu
HABERLER>SPOR
8 Haziran 2020 Pazartesi - 09:03

Kasapoğlu’ndan gençliğe güven mesajı

Kasapoğlu, gençlerin şair ve yazar Cahit Zarifoğlu gibi değerlerin izinden gitmesi gerektiğini belirterek, “Edebiyatla, kültürle, sanatla, sporla yoğrulmuş bir gençliğin dünyaya bakışının çok daha farklı olacağına inanıyorum.' dedi

Kasapoğlu’ndan gençliğe güven mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin şair ve yazar Cahit Zarifoğlu gibi değerlerin izinden gitmesi gerektiğini belirterek, “Edebiyatla, kültürle, sanatla, sporla yoğrulmuş bir gençliğin dünyaya bakışının çok daha farklı olacağına inanıyorum. İnşallah gençlerimiz arasından Cahit Zarifoğlu gibi edebiyatçılar, şairler, yazarlar, düşünürler çıkacaktır” dedi.
‘GENÇLERİMİZ ARASINDAN BÜYÜK DÜŞÜNÜRLER ÇIKACAKTIR’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençler arasından Cahit Zarifoğlu gibi değerler çıkacağına inandığını ifade ederek, “Edebiyatla, kültürle, sanatla, sporla yoğrulmuş bir gençliğin dünyaya bakışının çok daha farklı olacağına inanıyorum. İnşallah gençlerimiz arasından Cahit Zarifoğlu gibi büyük edebiyatçılar, şairler, yazarlar, düşünürler çıkacaktır” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Fatih Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan "Zarifoğlu Haftası Etkinlikleri"ne konuk oldu.
Cahit Zarifoğlu Öğrenci Sempozyumu’na katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kasapoğlu, etkinliği düzenleyen öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.
18 YILLIK ATILIMLAR

Gençlerin kültüre, sanata, spora hayatın alanına gösterdiği ilginin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde son 18 yılda yapılan atılımlar hepimizin malumu. Bu atılımların lokomotifi her zaman gençlerimiz olmuştur. Yarınlar için büyük hedefler koymakta tereddüt etmememizin nedeni siz değerli gençlerimize olan güven ve inançtır. Gençlerimizin donanımlı, daha iyi bir şekilde yetişmeleri için tüm imkanları sunmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarımız, yurtlarımız, spor tesislerimiz, proje desteklerimizle yani bütün imkanlarımızla sizlerin yanınızda olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.
“CAHİT ZARİFOĞLU GİBİ DEĞERLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Bakan Kasapoğlu şair ve yazar Cahit Zarifoğlu’nu vefatının 33. yılında saygıyla yad ettiklerini ifade ederek, “Cahit Zarifoğlu gibi değerlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Geçen yıl Cahit Zarifoğlu anısına İstanbul’da "Bir Şiir, Bir Nefes" adlı kamp düzenlemiştik. İnşallah bunu tekrarlayacağız. Gençlerimizin, çocuklarımızın çok sevdiği bir isim olan Zarifoğlu’nu sevgiyle, rahmetle yad ediyorum. ‘Dünyanın en önemli meselesi geride hayırla anılacağımız güzel işler yapmaktır’ diyen Cahit Zarifoğlu’nun dediği gibi güzel işler yapmak ve iyi anılmak bizim en önemli şiarlarımızdan bir tanesi. Zarifoğlu’nun gerek düşünce hayatımızda gerek edebiyat dünyamızda çok saygın bir yeri var. Cahit Zarifoğlu’nun eserlerini ortaokul çağlarından okumaya başlayan biri olarak eserlerini tekrar tekrar okuma gayretinde olduğumu belirtmek istiyorum. Bakanlığımızın yayın çalışmalarında da Zarifoğlu’nun önemli bir yeri var” dedi.
KASAPOĞLU ZARİFOĞLU’NU ANLATTI

Bakan Kasapoğlu, Zarifoğlu'nun şair ve yazarlığının yanı sıra çok renkli bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayarak, “Otostopla Avrupa’yı gezen, spor yönü itibariyle güreşçi olan, uçak kullanacak derecede pilotluk belgesi olan, paraşütle atlama belgesi sahibi, maceracı karakteriyle de izler bırakmış bir insan. Sahildeki arkadaşlarından, balıkçı dostlarından öyküleri olan apayrı bir insan. Bu vesileyle gençlerimize arkadaşlığın çok önemli bir kazanım olduğunu belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.
“Gençlerimiz arasından Cahit Zarifoğlu gibi değerler çıkacağına inanıyorum”
YEDİ GÜZEL ADAM

‘Yedi Güzel Adam’ şiiriyle hafızalarda ve gönüllerde yer bulan şair, yazar Cahit Zarifoğlu’nun, özgün bir dili olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu şunları söyledi; “Merhum Zarifoğlu’nun ardında binlerce güzellik bıraktı. Onun daima özgün, düş dünyasını zenginleştiren, hayatın sıkıntılarını, güzelliklerini anlatan, başkalarının dünyasına değinen, hak için, adalet için mücadele eden bir şahsiyet olduğunu görüyoruz. Afganistan, Suriye, Filistin gibi yakın coğrafyamızdaki halkların acılarını yıllar önce dile getirmiş ve hem Türkiye’nin hem de dünyanın vicdanını oralara yönlendirmiştir. İnşallah gençlerimiz arasından Cahit Zarifoğlu gibi büyük edebiyatçıların, şairlerin, yazarların, düşünürlerin, bilim insanlarının çıkacağına inanıyorum. Büyüklerimizi bu anlamda değerlendirmeli, onların izlerini bu açıdan da takip etmeliyiz. Edebiyatla, kültürle, sanatla, sporla yoğrulmuş bir gençliğin dünyaya bakışının çok daha farklı olacağına inanıyorum. Sizlerin bu anlamda yaptığınız çalışmaların çok mühim olduğunu her daim yanınızda olduğumu da özellikle belirtmek istiyorum.”

 
‘Bu ordu milletinin emrinde, görevinin başındadır’
 
Koca, covid19’la başarılı mücadeleyi paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Curlingte normalleşme mesaisi
Covid-19’la mücadelede normalleşmenin ardından Türkiye’nin curling ordusu ...
Kış olimpiyatlarına hazırlanıyorlar
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Short Track Olimpik Milli Takımı, korana ...
TFF 1. Lig 19 Haziran’da başlıyor
Türkiye Futbol Federasyonu, korona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen ...
 
Özdilek: ‘El birliği ile Süper Lige çıkacağız’
Deneyimli teknik adam Özdilek, hedeflerinin kısa vadede Erzurumspor'u ...
“83 milyon el ele, omuz omuza ”
Kasapoğlu, Covid-19 salgınıyla mücadelede etkin rol oynayan Gençlik ve ...
Stattaki buzlanma sorunu çatı panelle çözülecek
GSİM, zemindeki buzlanma sorunu güneş ışığı geçirgen özelliği olan çatı panel sistemiyle çözülecek.
 
Özdilek hazırlık sürecini değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 70 günü ...
Kasapoğlu, tedbirleri duyurdu
Covid-19 ile mücadelede elde edilen başarı sonucu 1 Haziran tarihi itibariyle ...
Erzurumspor hazırlıklarını sürdürüyor
TFF 1. Lig ekiplerinden B.B. Erzurumspor, Korono virüs (Covid-19) karantinasını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva