Kasaplar kaçak et kesimlerinden şikayetçi
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, kasapların en büyük sorunun kaçak et kesimleri olduğunu belirterek, Erzurum’da bu yönde ciddi denetimsizlikler olduğunu öne sürdü..
HALK SAĞLIĞI TEHDİT EDİLİYOR
Ruhsatı olmayan kişilerce caddelerde et kesimi yapıldığını, halkın sağlığı ile oynayan kaçak kasapların mesleğe büyük darbeler vurduğunu belirten Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, “ Mahalle aralarında satış yapan kasapların bu tutumu kuş gribi hastalığından daha tehlikeli sonuçlar oluşmasına zemin hazırlıyor. Halk sağlığı tehdit ediliyor. Konuyla ilgili duyarlı olunmasını istiyoruz. Belediyeler ve ilgili kurumlar üzerelerine düşeni yapmalıdır” dedi.
120 ÜYEMİZ BULUNUYOR
Kasaplar Odası’nın 120 üyesinin bulunduğunu belirten Ejder, “ Vergisini ödeyen kasaplar büyük sıkıntılar yaşıyor. Konuyla ilgili olarak duyarlı olunmasını istiyoruz. Üyelerimiz konuyla ilgili olarak oldukça büyük sıkıntılar yaşıyorlar.” diye konuştu.
Kaçak kesime çözüm üretilebilmesi için vatandaşın da duyarlı olması gerektiğini de belirten Ejder, “ Kaçak kesimler, halk sağlığı açısından büyük olumsuzluk oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşması için vatandaşın bilinçli olması ve kaçak et kesimi yapan kasaplardan alışveriş yapmaması gerekiyor. Bunun yanında belediyelerin de bu noktada daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.