ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Eylül 2011 Çarşamba - 08:05

Kars'ta bilim zirvesi

17.Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıklar Sempozyumu Kafkas Üniversitesi Prof.Dr.Necdet Leloğlu Konferans salonunda yapıldı. Sempozyuma Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekili Prof.Dr.Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve çok sayıda davetli katıldı.

Kars ta bilim zirvesi

IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - 17.Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıklar Sempozyumu Kafkas Üniversitesi Prof.Dr.Necdet Leloğlu Konferans salonunda yapıldı.
Sempozyuma Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekili Prof.Dr.Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve çok sayıda davetli katıldı.
ÖZCEL’İN SUNUMU
Sempozyumun açılışında konuşan Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof.Dr.M.Ali Özcel, 1979 yılında İstanbul’da düzenledikleri 1.Ulusal Parazitoloji kongresinden bu yana 30 yılda ülkenin değişik şehirlerinde, o şehirlerde bulunan üniversitelerin katkılarıyla düzenlemekte olan ulusal kongrelerin bu gün 17’ncisini düzenledikleri için son derece mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.
Prof. Dr. M. Ali Özcel; “Kongrede 1 panel , 8 yuvarlak masa toplantısı, 11 Konferans, 64 sözlü bildiri ile 168 poster sunumu bulunmaktadır. Bütün sunumlarda parazitoloji çalışanları birbirinden değerli çalışmalarını kongre üyelerimize sunabilmek için adeta yarışmışlardır. Bu kongremizin düzenlenmesinde, bizlere bu güzel eğitim tesisini açan, açılış kokteyli dahil her türlü desteği vermekte olan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan’a huzurlarınızda içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.
ARSLAN’DAN DEĞERLENDİRME
17. Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıklar Sempozyumu Kongre Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Özkan Arslan ise yaptığı konuşmasında, Sizleri ülkemizin en doğusunda bulunan tarihi kent Kars ilimizde ve önümüzdeki yıl 20. yılını kutlayacak Üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan, Dünyada gıda ihtiyacı ve hastalıklarla mücadelenin önemli olduğunu bildiklerini ifade etti.
GIDA İHTİYACI VE GIDA HASTALIKLARI
Prof. Dr. Özcan; “Dünyada gıda ihtiyacı ve hastalıklarla mücadelenin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Paraziter hastalıklarda enfeksiyonlar içerisinde önemli bir yere sahiptir. Hem insan hemde hayvan sağlığı açısından önemli olan bu hastalıkların tartışılacağı bu kongrenin bölgemiz ve Tüm dünya sağlığı için yararlı olacağı inancındayım.Bu kongrede uluslar arası ‘Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıkları’ adına bir sempozyumunda yapılıyor olması Kafkas Üniversitemiz adına yakışır bir etkinlik olmuştur.Biz üniversite olarak Kafkasya coğrafyasında bulunan üniversiteler ile zaten işbirliği içerisindeyiz. Bu sempozyum bu birlikteliğe daha da güç katacaktır” diye konuştu.
Sempozyuma katılan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, paraziter hastalıkların önemine değindi.
Kılıç; “Paraziter Hastalıkların önemine değindi. Bu kongrenin Kars’ta düzenlenmesinin Kars açısından önemli olduğunu belirterek; Kars bizim üzerine titrediğimiz bir şehir. Kongrelerin yapıldıkları şehirlere sosyal katkıları var. Kars ülkemizin bir köşesinde bulunan serhat şehri. Buradan herkesin yolu çok sık geçmiyor. Buradan genellikle insanlar gidiyor ve birdaha gelmiyorlar. Biz istiyoruz ki bu şekildeki organizasyonlarla Kars şehri hep gidilen gelinen bir şehir olur.o yüzden sunduğunuz katkılı anlamda son derece önemli. Biz bu organizasyonla üniversitemize olan dikkatin arttıtılması noktasında ciddi katkımız olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından KAÜ Devlet Konservetuarı tarafından kısa müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından 5 gün sürecek olan kongrenin ilk oturumu “Parazitolojide Labaratuar Kongre Kitabı Tanıtım Paneli” ile devam etti

 
10 dönüm mera kül oldu
 
Oltu ASML’den yeni başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
70'lik ninelerin okuma azmi
Erzincan’ın Otlukbeli İlçesinde Otlukbeli Halk Eğitim Merkezi tarafından ...
Doğu Anadolu’da tarih eğitimi açılımı
Tarihi Van Kalesi'nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi ...
Doğu yatırıma doyacak
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan bayram tatili için geldiği baba ocağında ...
 
Doğu'ya yatırım sürecek
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör saldırılarının yatırımların durduramayacağını söyledi.
Asim-Der mezalim çadırını Tiflis'te açacak
Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Gürcistan'ın ...
Bayram’da havamız nasıl olacak?
Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günleri de, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ...
 
Şehit Başayar adına yarıştılar
Bitlis'in Ahlat ilçesinde ilk kez düzenlenen dragon yarışları renkli görüntülere ...
50 bin geçici işçi alınacak
İşkur'a kayıtlı işsizler arasından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ...
Ahlat'ta Kültür Buluşması
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen, "Uluslararası Avrasya-Ahlat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva