ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
14 Kasım 2012 Çarşamba - 15:01

Karahan’dan su yalıtımı uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle su yalıtımını zorunlu hale getirmesiyle ilgili Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği’nce (BİTÜDER) açıklama yapıldı.

Karahan’dan su yalıtımı uyarısı

ERZURUM (İHA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle su yalıtımını zorunlu hale getirmesiyle ilgili Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği’nce (BİTÜDER) açıklama yapıldı.
BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, “Binalarda su yalıtımının zorunlu olması için başlanan genelge hazırlığı ülkemiz için son derece sevindirici bir gelişme. Depreme karşı binaların en önemli koruyucu kalkanı olan su yalıtımı, binaları korozyondan yani paslanmaktan koruyor. Su yalıtımı olmayan binalar, inşa edildikten 10 yıl sonra taşıma kapasitelerinin yüzde 66’sını kaybediyor. Bu da deprem karşısında binaları savunmasız bırakıyor. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde su yalıtımının binalarda zorunlu hale gelmesinin, halkımızın sağlıklı ve güvenli binalarda yaşaması için atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
BİNALARDA SU YALITIMI
Burhan Karahan: “Uzun yıllardır binalarda su yalıtımının ne kadar önemli olduğunu anlatıyorduk; sonunda binalarda su yalıtımının zorunlu hale gelmesiyle ilgili bir yönetmelik değişikliğine gidiliyor. Bina yapım aşamasında su yalıtımı yapılması büyük önem taşıyor. Gerçek bir koruma için su yalıtımına bina zemininden başlamak gerekiyor; binanın zeminine uygulanacak çalışmaların da sonradan yapılması mümkün değil. Yeni yapılacak yönetmelik değişikliğine göre; yapı kullanma izni alınması aşamasındaki teknik kriterler arasında su yalıtımı da yer alacak. Eğer binaya su yalıtımı yapılmamış ise yapıya kullanım izni verilmeyecek. Ayrıca su yalıtımı yapılmaması halinde, bunun vereceği hasar da dikkate alınarak sorumlulara İmar Kanunu gereğince 2, 4 veya 6 bin lira para cezası uygulanacak. Bu değişiklikler son derece önemli ve aynı zaman da caydırıcı. Yönetmeliğin uygulamaya girmesinden sonra en önemli iş ise denetimlerin yapılması. Alınan kararların uygulamaya geçmesi için sağlıklı bir piyasa gözetim ve denetimi şart. Piyasa gözetim ve denetiminde de iki kritik nokta bulunuyor. Bunlardan biri binalarda su yalıtımı yapılıp yapılmadığı, diğeri ise su yalıtımı yapılacak malzemelerin nitelikli olup olmadığı konusu. Maalesef sektörde merdiven altı üreticiler var. Bu nedenle seçilecek su yalıtımı malzemelerinin CE Belgesi taşıması ve dünya standartlarında üretilmiş olması son derece önemli” açıklamalarında bulundu.
Yönetmelik değişikliğine kentsel dönüşüm hareketinin başlatıldığı bugünlerde karar verilmesinin son derece yerinde bir karar olduğunu belirten Burhan Karahan şunları söyledi: “Ülkemizde binaların yüzde 90’ında su yalıtımı bulunmuyor. Kentsel dönüşüm hareketinin tüm Türkiye’ye yayıldığı bugünlerde yapılacak yönetmelik değişikliği sayesinde, yıkılıp yeniden inşa edilecek binalarımız su yalıtımlı olacak. Bu da bu binaların daha dayanıklı, uzun ömürlü, güvenli ve aynı zamanda konforlu olacağı anlamına geliyor.”
Burhan Karahan açıklamalarına şöyle devam etti: “Binalarımız; yağmur, kar gibi yağışlar, toprağın nemi ve toprak tarafından emilen yağış, banyo, tuvalet gibi ıslak bölgelerde su sızıntıları ve zemindeki basınçlı veya basınçsız yeraltı suları nedeniyle suya maruz kalıyor. Yapıya herhangi bir yoldan sızan su, taşıyıcı kısımlarındaki donatıları korozyona uğratıyor yani binanın taşıyıcı demirleri paslanıyor. Bu da bina ömrünün kısalması anlamına geliyor. Bu nedenle su yalıtımı binalar için büyük önem taşıyor.”
 

 
Oltu Zabıtasından kaçış yok
 
Emniyetten cep operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkçılar yıpranma payı istiyor
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, kamu hizmetlerinde görev alan ...
İMO’dan ucube eleştirisi
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi’nden yazılı bir açıklama ...
Çoruh rehabilite edilecek
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon projesi Detaylı Mikrohavza Planlama ...
 
Okur, Ortadoğu’yu anlattı
Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. ...
‘Askeri dehaydı’
Başbakan Erdoğan, "İstiklal mücadelemize önderlik eden, askeri dehası ...
Kuşaklar Değerlerde Buluşacak…
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü yeni ...
 
İmam Serahsi Hz.lerine vefa
Hanefi fıkhının önemli âlimlerinden İmam Serahsî’nin Türkiye Diyanet Vakfı ...
Kredi Risk Haritası açıklandı
Türkiye’nin 12 bölgede 81 ilde ve 52 binin üzerinde şirketin kredi riskini ...
Mekke’de İslam dünyasını buluşturan davet
Kutsal topraklarda bulunan dünyanın çeşitli ülkelerinden hac organizasyon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva