ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>SİYASET
9 Şubat 2015 Pazartesi - 18:13

Karagöl aday adaylığını açıkladı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl Erzurum’dan AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Karagöl aday adaylığını açıkladı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi  öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl Erzurum’dan AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Karagöl yaptığı açıklamada, ‘7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Yeni Türkiye’nin inşa sürecine akademik birikimim ve tecrübemle katkı sağlamak amacıyla, bu sürecin aktörü olan AK Parti’den Erzurum aday adayıyım.
Yeni Türkiye’nin kadrolarının belirleneceği bu seçimde, memleketim olan Erzurum’u temsil ederek, Erzurum’u Yeni Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri yapma sorumluluğumu yerine getirme heyecanıyla çıktığım bu yolda desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. “dedi.
KARAGÖL KİMDİR
1971 yılında Erzurum’un Çat ilçesindedoğan Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, orta ve lise öğrenimini Çat Lisesi’nde, Lisans eğitimini 1992yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde dereceyle bitirerek tamamladı.
1994 yılında devlet bursu kazanarakgittiği AmerikaBirleşik Devletleri’nde Connecticut Üniversitesi’ndenEkonomi dalında Yüksek Lisans derecesini aldı. Devlet bursuyla devam ettiği doktora eğitimini ise 2002 yılındaİngiltere’de York Üniversitesi'nde “Dış Borçlar ve Ekonomik İlişkisi ve Dış Borç Öteleme Riski” teziyle tamamladı. Sonrasında Türkiye’ye dönerek Balıkesir Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Bu görevinde 2003 yılında Yardımcı Doçent,2005 yılında Doçent ve 2011 yılında Profesör oldu. İlgi alanı olan dış borçlar, uluslararası finans, IMF stand-by, ekonomik büyüme, enerji ekonomisi ve savunma ekonomisi, sosyal politika ve istihdam ile ilgili makaleleri, “SocialScienceCitation Index” (SSCI)’de taranan uluslararası dergilerde yayımladı. Bu çalışmalarından dolayı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından birçok defa yayın teşvik ödülüne layık görüldü. Başarılı akademik kariyeri neticesinde 2006 yılında yapılan bir değerlendirmede Türkiye’de iktisatçılar sıralamasında ilk sıralarda yer aldı.
2008–2009 döneminde Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nda başkanlık koordinatörü olarak çalıştı.
2008 yılında TÜBİTAK’daAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü için yapılan “Sosyal Yardım Yararlanıcılarının Belirlenmesine Yönelik Puanlama Formülünün Geliştirilmesi Projesi”nde proje koordinatörü olarak görev aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca, özelleştirilen işletmelerin özelleştirme öncesi ve sonrası dönemde verimliliklerinin karşılaştırılmasının yapıldığı projede görev aldı.  Ayrıca, 2014’de Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) için “Türkiye’deki Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Özelleştirilmesi” projesinin yürütücülüğünü üstlendi.
2012 yılından beri Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)Asosiyeüyesi olan Karagöl,TÜBİTAK’da Sosyal Bilimler Araştırma Grubu’nda (SOBAG) yürütme kurulu üyesi, Yükseköğretim Kurumu’nda (YÖK) Etik Kurulu Üyesi ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nda (ÜAK) komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.
2009 yılından beri bünyesinde bulunduğuSiyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda(SETA) Ekonomi Direktörlüğü yaptı.
SETA Vakfı bünyesinde“Geçmişten Günümüze Türkiye’de Dış Borçlar”, “Türkiye’de İstihdam Durumu: Genel Eğilim ve Trendler”,“Türkiye’de Doğrudan Yabancı Yatırımlar”,“Kredi Derecelendirme Kuruluşları: Alternatif Arayışlar”,“Cari Açık Tartışmaları Gölgesinde Türkiye Ekonomisi”, “Türkiye-IMF İlişkilerinde Yeni Dönem” başlıklı analizlerini ve “AK Parti Türkiye Ekonomisi”adlı raporunuhazırladı.
Ekonomi alanındaki çalışmalarının yanı sıra enerji ekonomisi konularında farklı ve özgün çalışmalar ortaya koydu. Türkiye’de ilk kez enerji borsası hakkında “Türkiye’de Enerji Borsası” adlı analizi yayımladı. Ayrıca “Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru” gibi raporlarla da Türkiye’nin enerji merkezi rolünü analiz etti.
SETA Vakfı tarafından yayımlanan“InsightTurkey” dergisinin 2011 Kış sayısı ekonomi özel sayısının editörlüğünü yaptı.Meydan Yayıncılık tarafından yayınlanan “2000'li Yıllarda Türkiye'de Ekonomi ve Sosyal Politikalar” kitabının editörü olarak görev aldı.
Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nde aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları için Politik Ekonomi ve Türkiye Ekonomisi derslerini verdi. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) organizasyonunda birçok organizasyondaekonomik işbirliği alanında ve özellikle de enerji konusunda katkılar sundu.
AK Parti Ar-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen “Siyaset Akademisi” için Türkiye’nin birçok ilinde Türkiye Ekonomisi ve Enerji Ekonomisi konularında dersler verdi.
Çok sayıda akademik çalışmalarımın yanı sıra, Sabah, Star, Yenişafakgazetelerinde ve Anlayış dergisinde güncel ekonomik sorunlara ilişkin makaleler yazdı.Ayrıca, 2014 yılından beri her hafta Cuma günleri TRT TÜRK “Ekonomi Dünyası” programında dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi.
AK Parti dönemindeki Türkiye Ekonomisini anlatan ve Yeni Ekonomiye geçiş sürecini açıklayan“Yeni Türkiye’nin Yeni Ekonomisi”  başlıklı kitabı yayın aşamasındadır.
Halen,Yenişafak’ta haftanın iki günü ekonomi köşe yazarlığı yapmaktadır.
Üniversitelerde fakülte yönetim kurul üyesi, Senato üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü görevlerini yürüttü. Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM)’da ve İLMAR’dayönetim kurulu üyesi, İstanbul İktisatçılar Derneği’nde (İKDER) üye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim gören öğrencilerin 1997 yılında kurdukları Wisdomnetderneğinin kurucularındandır.
İyi derecede İngilizce bilen Karagöl evli ve iki kızı Babasıdır.

 

 
Doğu Tanıtımında Kış Şöleni açılımı
 
Fırat aday adayı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MP İl Başkanlığına Köroğlu atandı
Merkez Parti (MP) Erzurum İl Başkanlığı’nda Mustafa Yıkıcı’nın istifasının ...
Kamalak’tan Erzurum nostaljisi
Erzurum’un hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Saadet ...
MÜSİAD, SP Genel Başkanı Kamalak’ı ağırladı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Müstakil Sanayici ve ...
 
Aşkale’de çiftçiler sandığa gitti
Aşkale Ziraat Odası Başkanlığına Zakir Değirmenci yeniden seçildi.
Kamalak partililerine seslendi
SP Erzurum İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresine katılan SP Genel Başkanı ...
Bakan Ala’dan Fidan’a hayırlı olsun dileği
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde ...
 
Büyükşehirler içinde 17’inci olduk
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Aralık ayı ve 2014 yılı Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
‘Başkanlık sistemi yıllardır gündemde’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlık sisteminin, Türkiye'de iki aydır değil, ...
SP kongreye hazırlanıyor
Saadet Partisi 5.Olağan Erzurum il kongresi Genel Başkan Prof.Dr. Mustafa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva