ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>SİYASET
9 Şubat 2015 Pazartesi - 13:41

MÜSİAD, SP Genel Başkanı Kamalak’ı ağırladı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) Erzurum Şubesini ziyaret etti.

MÜSİAD, SP Genel Başkanı Kamalak’ı ağırladı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) Erzurum Şubesini ziyaret etti.
 MÜSİAD Erzurum Şubesi’ni ziyaret eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erzurum tarımının geliştirilmesi gerektiğini bu şekilde tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı kalmayacağını söyledi.
KAMALAK İŞADAMLARINI DİNLEDİ
 Kamalak, beraberindeki partilileri ile birlikte MÜSİAD’lı yöneticilerle bir araya geldi. Partisinin ekonomi ile ilgili programına değinen Kamalak, işadamlarının da bölge ile ilgili sorunlarını dinledi. Kamalak, ”İş adamlarımız bu ülkenin bölgemizin kalkınması için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar. Ülkemizin çok zengin kaynakları var. Ama gelin görün ki bu zengin kaynaklarımızı kullanamıyoruz. Türkiye dışarıdan ithal hayvan alıyor. Toprak Mahsulleri Ofisine gelen ürünlerin yüzde 80 dışarıdan gelen ithal mallardan oluşuyor. Şimdiye kadar yurt dışından 150 milyon dolarlık ithal tarım ürünü ithal etmişiz. Bu zengin kaynağı olan illerden biri ise Erzurum’dur. Erzurum’un ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Erzurum'daki insanlarımızın yüzde 80’ni yıllardan beri tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdürüyor. Daha öncesinde Erzurum’un tarım ve hayvancılıkta çok iyi yerlerde olmasına rağmen şuanda tarım ve hayvancılık konusunda geride kalmıştır. Önemli olan Erzurum tarımı ürünleri üretimine ayrılan kaynak artırılmalı, üretimimizi geliştirmeliyiz. Ancak bu şekilde tarım konusunda dışa bağımlı olmayız. Yurt dışından ithal hayvan ve diğer ürünler almamış oluruz. Tarım sektörü ekonomik, sosyal, politik ve teknik yönleriyle diğer sektörlerden farklı özellikleri olan ve vazgeçilmez öneme sahip bir sektördür. Tarım ürünlerinin temel ihtiyaç maddeleri oluşu, bu ürünlere stratejik bir önem kazandırmıştır. Bütün ülkeler tarımsal ürünlerde; özellikle, tahıl, şeker, süt, et ve bitkisel yağ gibi temel tarımsal ürünlerde kendi kendine yeterli olma çabası içerisindedir . Tarım politikaları bu hedef doğrultusundadır. Ülkemizde nüfusun önemli kısmı geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır. Bununla birlikte, tarım sektöründe istihdam edilenlerin gelirleri diğer sektörlere göre daha düşüktür. Bu sebeple köyden kente yoğun göç olmuştur. Ayrıca tarım sektörü, sanayiye ham madde sağlama yanında, sanayinin pazarı olması bakımından da büyük önem taşımaktadır. Büyüyen bir tarım sektörü, istihdamın artmasına ve ekonominin gelişmesine önemli katkılarda bulunacaktır. Erzurum Türkiye’de göç veren illerin başında gelmektedir. Köyden kente göç oranı Türkiye ortalamasının ve Doğu Anadolu bölgesinin üzerindedir. İl dışına göç, il genelinde aktif nüfusun azalmasına neden olmuştur. Hayvancılık şehri olan Erzurum ilimizde henüz ülke içerisinde bile kendi ad ve markası ile üretim yapan, et ve et mamulleri işleyen ciddi tesisler bulunmamaktadır. Bu konularda yapılacak ciddi çalışmalar ile pazara yönelik üretim artacaktır. İmalat ve pazarlamanın işler hale gelmesi hayvan varlığının artmasını olumlu yönde etkileyecektir.” diye konuştu.
AKÇİL BİLGİ VERDİ
 MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkan Yardımcısı Fehmi Akçil’de MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akçil, SP Genel Başkanı Kamalak’a MÜSİAD tarafından hazırlanan 2023 Türkiye Vizyonu Raporu ile birlikte bölgenin ekonomik, cari açık ve tarımla ilgili raporunu da sundu. MÜSİAD tarafından hazırlanan aylık, 6 aylık ve yıllık araştırma raporlarını da Kamalak’a sunan Fehmi Akçil, ziyaretten duyduğunu memnuniyeti de dile getirdi.
 Başkan Yardımcısı Akçil, ”Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın MÜSİAD Erzurum Şubesini ziyaret etmesinden ötürü büyük mutluluk duydum. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği hakkın ve hukukun, adaletin, eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin korunduğu, gözetildiği; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, derneği olup, Türkiye’yi dünyada saygın, müreffeh bir ülke haline getirme arzusundadır. Türkiye'nin ve dünyanın sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanlarda kalkınmasına katkıda bulunmak hedeflerimiz arasındadır.” dedi.

 
11 maçta, 11 galibiyet aldılar
 
Pasinler okul ve yurt müjdesini konuşuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
musiad hayranı 9 Şubat 2015 Pazartesi 20:32

müsiadı rahmetli erbakan kurdurmuştur. Amacı şuurlu esnaf yetiştirmektir. İnşallah bu yolda güzel çalışmalar yapar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de çiftçiler sandığa gitti
Aşkale Ziraat Odası Başkanlığına Zakir Değirmenci yeniden seçildi.
Kamalak partililerine seslendi
SP Erzurum İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresine katılan SP Genel Başkanı ...
Bakan Ala’dan Fidan’a hayırlı olsun dileği
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde ...
 
Büyükşehirler içinde 17’inci olduk
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Aralık ayı ve 2014 yılı Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
‘Başkanlık sistemi yıllardır gündemde’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlık sisteminin, Türkiye'de iki aydır değil, ...
SP kongreye hazırlanıyor
Saadet Partisi 5.Olağan Erzurum il kongresi Genel Başkan Prof.Dr. Mustafa ...
 
Oltu Ziraat Odası başkanını seçti
Oltu Ziraat Odası Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel seçildi.
Aziziye’den Pendik’e kardeşlik köprüsü
Aziziye Belediyesi ile İstanbul’dan kardeş olan Pendik Belediyesi’nin ...
ESTP zirvesinde göç ve seçim konuşuldu
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından düzenlenen toplantıda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva