ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
21 yıldır dinmeyen acı
21 yıldır dinmeyen acı
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
HABERLER>SİYASET
26 Şubat 2016 Cuma - 16:16

Karaca: ‘Hocalı Katliamı ortak acımızdır’

AK Parti Horasan Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Karaca, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan Hocalı katliamını unutmadı ve katliamın 24’üncü yıldönümünde yayınladığı mesajla kınadı.

Karaca: ‘Hocalı Katliamı ortak acımızdır’

AK Parti Horasan Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Karaca, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan Hocalı katliamını unutmadı ve katliamın 24’üncü yıldönümünde yayınladığı mesajla kınadı.

AK Parti Horasan Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Karaca yaptığı açıklamada, “AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’da, Hocalı’da yapılan katliamı kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri yüzlerce Türk’ü katletmiştir. 21. Yüzyılın eşiğinde, Dünyanın gözleri önünde; kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisi gerçekleşmiştir.

Hocalı Katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı’da yaklaşık 3 bin civarı Azerbaycan Türkü bulunmaktadır. Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat'a bağlayan gecede: 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir.

Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara; Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı’ da yapılan katliam Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere; tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür.

Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir.

Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı’ da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar merhum Haydar Aliyev'in dediği gibi “Tek millet iki devlet" olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir.

Horasan Ak Parti Gençlik Kolları olarak 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’da, Hocalı’da yapılan katliamı kınıyoruz.

Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlip’te, Türkmen Dağında yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlar da odur. Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla; asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle; Hocalı’ daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay; AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır.

Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı kardeşlerimize tekrar başsağlığı diliyoruz.”

 
Erzurum’da 9 gözaltı
 
Dede Korkut Diyarı’nda Aşıklar Şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demir, Hocalı katliamını telin etti
AK Parti Erzurum Kadın Teşkilatı 26 Şubat 1992’de Ermeniler tarafından Hocalı Katliamını kınadı.
Büyükşehir’de israf yok
Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 642 aracın bakım ve onarımını yaptı. ...
‘Alimin ölümü, alemin ölümüdür’
AK Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Ömer Katar ve Yönetimi, Erzurum’un ...
 
Emekli generalden HDP’lilere sırtı dönük tepki
Emekli Tümgeneral AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, TBMM Genel ...
‘AK Parti söz verdi mi tutar’
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti olarak ...
Ala, ‘Terör ülke gündeminden çıkacak’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yürütülen terörle mücadelenin vatandaşların ...
 
Orhan: ‘Hizmet vizyonumuzu güncelleştirdik’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın organizasyonunda, ilçe ...
İşte Dadaş Vicdanı
Sekmen, “Bizim millet olarak önemli vazifelerimiz var. Önce Allah’ın bize ...
Ilıcalı’dan toplumsal duyarlılık çağrısı
AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Daha fazla Özgecanlar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva