ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan 3 ayda 21.3 milyonluk dış ticaret
Erzurum’dan 3 ayda 21.3 milyonluk dış ticaret
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
TRENDYOL 1’inci Ligde 33. Hafta mesaisi
TRENDYOL 1’inci Ligde 33. Hafta mesaisi
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Tuzlaspor soruşturmasında yeni gelişme
Tuzlaspor soruşturmasında yeni gelişme
HABERLER>SPOR
29 Kasım 2023 Çarşamba - 02:23

Kaloğlu Erzurumspor maçı öncesi iddialı konuştu

Erzurumspor’un bu hafta sonu Erzurum’da ağırlayacağı Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu yenilmeyen bir takım olduklarını savundu.

Kaloğlu Erzurumspor maçı öncesi iddialı konuştu

Erzurumspor’un bu hafta sonu Erzurum’da ağırlayacağı Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu yenilmeyen bir takım olduklarını savundu. Ligde 7 maçtır kaybetmediklerini dile getiren Kaloğlu, “Kolay yenilecek bir takım olmayacağız demiştik. İki mağlubiyetimiz var. Biliyorsunuz Eyüpspor'a karşı o maçta da maalesef hakemin inisiyatif kararları vardı. Rakipten yana verilmeyen bir golümüz vardı. Bandırmaspor maçında da biliyorsunuz 2 kişi atıldı. Onun dışında yenilmeyen bir takımız. ‘ dedi

Gençlerbirliği karşılaşmasına hazırlanan Erzurumspor’un antrenmanını Başkan Dal izledi. Mavi Beyazlı kulüp kurumsal Web sitesinden yapılan paylaşımda, Erzurumspor ekibine gösterdikleri ilgi ve karşılamadan ötürü Sakaryaspor camiasına teşekkür edildi.

ALTAY BAŞKANI PERVANE’DEN HAKEM TEPKİSİ

Altay Başkanı Murat Pervane, 3-0 mağlup oldukları Çorum FK maçının ardından karşılaşmanın hakem kadrosunu, Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) sert bir dille eleştirdi.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay, hafta sonu deplasmanda karşılaştığı Çorum FK’ya 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte ligin son sırasından kurtulamayan siyah-beyazlılar, böylece haftayı 5 puanla tamamlamış oldu. Altay Başkanı Murat Pervane de karşılaşmanın hakem kadrosunu, Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) sert bir dille eleştirirken, karşılaşmaya da gölge düşürüldüğünü söyledi.

Başkan Pervane’nin yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:

“Müsabakanın başlarında oyuncumuz Salih Sarıkaya rakibiyle ikili mücadeledeyken faul bile olmayan pozisyona faul kararı ve oyuncumuza sarı kart verilerek oyuncumuz 75 dakika oyundan atılma riskiyle oynamak zorunda bırakılarak mücadele gücü düşürülmüştür.

Karşılaşma 0-0 eşitlikle devam ederken yine mücadeleyi stadyumdan ve televizyon ekranları başından izleyenlerin vicdanlarına sığmayan bir hakem kararı verilmiştir. Futbolcumuz Eren Erdoğan rakip takım kalecisiyle karşı karşıya kaldığı esnada pozisyonu gole çevirip takımımızı öne geçirecekken rakip oyuncunun arkadan yaptığı faul ile yere düşürülmüştür. Pozisyon sonunda penaltı ve kırmızı kart kararı verilmesi gerekirken müsabakanın hakemi tarafından oyun devam ettirilmiştir.

Ayrıca futbolcumuz Onur Efe ceza sahasına girdiği anda rakibin darbesiyle yerde kalmış ve maçın hakemi penaltı yerine yine devam kararı vermiştir.

Futbolcumuz Özgür Özkaya rakibin direk tabanıyla yaptığı eylemle yaralanmış fakat müsabakanın hakemi direkt kırmızı kart göstermesi gerekirken yine kuralın gereğini uygulamamıştır.

Altay takımı puan cetvelindeki sıralamadan ve puan toplamından bağımsız olarak her zaman her müsabakaya kazanmak için çıkmaktadır ve her zaman kazanmak için çıkacaktır.

Ancak; sezon başından günümüze dek birçok müsabakada hakemlerin takdir haklarının neredeyse tamamını rakiplerimiz lehine kullanmalarının bir sebebi var mı? Bilemiyorum.

Bir çok müsabakada ve Çorum FK müsabakasının hemen başında gösterilen basit ve ağır sarı kartlarla takımımın mücadele gücü düşürülürken, müsabakaların kırılma anlarında rakiplerimize gösterilmesi gereken sarı ve kırmızı kartlar gösterilmeyerek sürekli puan yada puanlar almamız zorlaştırılmaktadır.

Altay kulübünün var olma mücadelesi verdiği şu günlerde müsabakalarda bu kadar fazla bariz hata yapılmasını anlayamıyorum.

O zaman sorumluluğum gereği yetkililere ve sorumlulara soruyorum. VAR protokolü var mı? Yok mu? TFF’nin yetkili kurulları ve MHK var mı? Yok mu? Adil oyun var mı? yok mu?

Tüm yetkili ve sorumluları göreve davet ediyor müsabakaların adil yönetilmesinin sağlamalarını ivedi olarak talep ediyorum. Benzer mağduriyetlerin, Altay özelinde tekrar yaşanmaması için konunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) nezdinde takipçisi olacağımı beyan ediyorum.

Hiç kimse ya da hiçbir kurum Altay için peşin hükümde bulunarak hareket edemez ve etmeyecektir. Buna izin vermem.”

MANİSA FK'LI GENÇ FUTBOLCULARA MİLLİ DAVET

Manisa Futbol Kulübü U14 takımında forma giyen 7 futbolcu, Genç Milli Takım seçmelerine davet edildi. Konuyla ilgili Manisa Futbol Kulübü'nden yapılan açıklamada, "U14 Milli Takımımız'ın, 28 Kasım-09 Aralık 2023 tarihleri arasında Antalya'da yapacağı Genç Milli Takım Seçmeleri aday kadrosuna seçilen oyuncularımız Efe İncesu, Sedat Efe Sönmez, Oğuzhan Yurttaş, Burak Efe Adıgüzel, Nasri Karademir, Eymen Baydar ve Sami Yusuf Çalışkan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz" denildi.

GÖZTEPE’DE YALÇIN KAYAN RÜZGARI

Göztepe’nin altyapısından yetişen Yalçın Kayan, Tuzlaspor karşısında attığı 2 golle galibiyetin mimarı olurken sarı-kırmızılı taraftarlarla da arasındaki buzları eritti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe forması giyen Yalçın Kayan, bu sezonki istikrarlı görüntüsüyle dikkatleri çekmeyi başarırken son oynanan Tuzlaspor maçında da kaydettiği 2 golle 3 puanın alınmasında büyük rol oynadı. 24 yaşındaki oyuncu, bu sezonki 13 hafta itibariyle tüm maçlarda ilk 11 başlayarak takımının vazgeçilmez isimlerinden biri olurken alabileceği bin 170 dakikanın, bin 138 dakikasını almayı başardı. Bu alanda kaleci Mateusz Lis’in (bin 170) ardından en iyi oyuncu konumunda bulunuyor.

Sezon başından beri eleştirilen orta saha oyuncusu, Tuzlaspor maçında galibiyeti getiren golleri atarak taraftarlarla arasındaki buzları eritirken maç sonunda da üçlü çektirmek için kale arkasındaki tribünlere gitti. Orada bulunan sarı-kırmızılı taraftarlara üçlü çektiren başarılı oyuncu, daha sonra da yoğun desteklerle soyunma odasının yolunu tuttu.

Öte yandan Yalçın Kayan (2), şimdiden geçen sezonki gol sayısını yakalamış oldu, Kayan, bir gol daha atması durumunda kariyerinin en golcü sezonuna imza atmış olacak.

KALOĞLU: “YENİLMEYEN BİR TAKIMIZ”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Ankara Keçiörengücü karşılaşmasının ardından, “Tabii kısmet, şanssızlık penaltıyı kaçırdık. Musa, bizim takımımızın en tecrübeli oyuncularından biri. Antrenmanlarda da penaltıları çok iyi kullanıyor. Daha önce de Mustafa ile bir penaltı kaçırmıştık” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Ankara Keçiörengücü’nü 1-1’lik skorla berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Kaloğlu, “Her iki takım oyuncuların da mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Özellikle kendi takım oyuncuların mücadelesinden son derece memnunum. Üç puan için çıkmıştık fakat kaybedilen iki puan var. Yani deplasmanda savunma ağırlıklı bir oyun stratejisiyle gelen Keçiörengücü açıkçası skor alabilmek için her şeyi yaptık ama tabii ki birazcık daha becerikli olmamız gerekirdi ceza sahasında. Maçta istediğimiz gibi yine öne geçtik. Aslında biraz geç de olsa bulduk. Penaltı olmayan bir pozisyonda penaltı verildi. Penaltıyla hiç alakası yok. Rakip maalesef eşitliği sağladı. Daha sonrasında bırakmadık. Yüzde yüz olan penaltıyı hakem Ömer Hoca 2-3 dakika izledi, ilginç oldu. Tabii kısmet, şanssızlık penaltıyı kaçırdık. Musa, bizim takımımızın en tecrübeli oyuncularından biri. Antrenmanlarda da penaltıları çok iyi kullanıyor. Daha önce de Mustafa ile bir penaltı kaçırmıştık. Açıkçası en tecrübeli oyuncu olduğu için onun kullanılmasını istedik, iyi de kullanıyor zaten. Tecrübeli bir oyuncu ama futbolun içinde bu tip şeyler var, atsaydı daha farklı olurdu, maçı kazanmış olurduk. Neticede tabii ki eksik geliyoruz. Ben eksik demek istemiyorum aslında ama gördüğünüz gibi etkili oyuncularımız sakat. Bugün Özgür de sakatlandı, değiştirmek zorunda kaldık. Darbeye bağlı rakipten gelen sakatlıklar. Amilton, Buğra, Sanbo sakat biliyorsunuz. Tiago daha yeni düzeldi. Oltan sakattı aslında riske ettik onu oyuna sokarak ama o da sakattı” değerlendirmesinde bulundu.

“Yenilmeyen bir takımız”

Ligde 7 maçtır kaybetmediklerini dile getiren Kaloğlu, “Kolay yenilecek bir takım olmayacağız demiştik. İki mağlubiyetimiz var. Biliyorsunuz Eyüpspor'a karşı o maçta da maalesef hakemin inisiyatif kararları vardı. Rakipten yana verilmeyen bir golümüz vardı. Bandırmaspor maçında da biliyorsunuz 2 kişi atıldı. Onun dışında yenilmeyen bir takımız. Bugün de rakip açıkçası hani kalemize bile doğru dürüst gelmedi diyebiliriz. Çocuklar ellerinden geleni yaptı ama olmadı. Penaltıyı atsak yine kazanmış olacaktı aslında ama futbol da bunlar var, yapacak bir şey yok artık önümüze bakacağız. ifadelerini kullandı.

 
Erzurumspor puan dağıtmayı sürdürdü
 
Erbaş: ‘Biz dualarla ayaktayız’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osmanlı kartalı 29 Kasım 2023 Çarşamba 10:38

inşallah biz yeneceğiz sizin takımınızı lafla peynir gemisi yürümüyor hocam

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor puan dağıtmayı sürdürdü
24 golün atıldığı haftanın en gollü maçları Giresun ve Sakarya7da oynandı. ...
Fair Play Ödülleri'nin sahipleri belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sporun vazgeçilmez unsuru olan Fair ...
Erzurum ekibi 5. Grupta yarışacak
25 Ekim - 24 Kasım tarihleri arasında ülke çapında gerçekleştirilen iki ...
 
Uçar’dan kick boksçulara destek
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, 1. İller Arası Bölge Kick Boks ...
Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 0 - Adanaspor: 1
Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında Bodrum FK, sahasında karşılaştığı Adanaspor’a 1-0 mağlup oldu.
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 0 - Şanlıurfaspor: 1
Trendyol 1. Lig'in 13. haftasında Bandırmaspor sahasında karşılaştığı ...
 
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Boluspor: 2
 Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında Ümraniyespor, evinde karşılaştığı Boluspor’a 2-1 mağlup oldu.
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 1 - Kocaelispor: 4
Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında Giresunspor, konuk ettiği Kocaelispor’a 4-1 mağlup oldu.
Çobanoğlu: ‘Her maçı kazanmak için oynayacağız’
Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında oynan Sakaryaspor-Erzurumspor FK maçının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva