ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
23 Ekim 2019 Çarşamba - 08:11

Kadın istihdamında 96 kat artış

sELÇUK, 'İŞKUR aracılığıyla 2002 yılında; yalnız 4 bin 543 kadın işe yerleştirilebilmiş. Bugün neredeyse 96 kat artışla 440 bine yakın işe yerleştirme yaptık” dedi.

Kadın istihdamında 96 kat artış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Aktif İş Gücü Programlarımıza baktığımız zaman 2002 yılında yalnızca 571 kadınımız kurslardan faydalanırken; bugün 300 bini aşkın kadınımız bu programlardan yararlanıyor. Yine iş kulüplerimizde kadın yararlanma oranımız artıyor. İŞKUR aracılığıyla 2002 yılında; yalnız 4 bin 543 kadın işe yerleştirilebilmiş. Bugün neredeyse 96 kat artışla 440 bine yakın işe yerleştirme yaptık” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) koordinatörlüğünde ve Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) paydaşlığında düzenlenen “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” tanıtım toplantısına katıldı.

Selçuk, burada gerçekleştirdiği konuşmada, kadınların günlük hayat içinde emeğiyle, çalışkanlıklarıyla, alın teriyle her zaman var olduğunu belirterek, “Ülkemizin geleceği adına kadınlarımızın her anlamda daha etkin konuma gelmelerini istiyoruz. Ekonomik ve sosyal hedeflerimize de bu şekilde daha kolay ulaşabileceğimize inanıyoruz. Kadınlarımızın, istediklerinde ve imkânlar oluştuğunda nasıl güzel işler yapabileceğini de bu toplantıda görüyoruz” diye konuştu. Selçuk, kadınlara İŞKUR aracılığıyla girişimcilik desteği verdiklerini de hatırlattı.

SON 17 YILDA KADIN İSTİHDAMI İVME KAZANDI

Türkiye’de toplam işveren ve kendi hesabına çalışanlar içindeki kadın oranının yüzde 16 olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "Tabii ki bu bizim istediğimiz seviye değil ancak son 17 yılda büyük bir ivme yakaladık. Türkiye bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, her alanda büyük ilerlemeler kaydediyor. Bu sadece kadın girişimciliği ile sınırlı değil. Kadın istihdamında da ilerleme sağladık. 2007 yılından 2018 yılına kadar kadın istihdamında 4 milyona yakın bir artış gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

İŞKUR İLE KADIN İŞE YERLEŞTİRMELERİ 96 KAT ARTTI

Bakanlık tarafından yürütülen “Ulusal İstihdam Stratejisi” ile istihdam potansiyelini değerlendirmeye yönelik çok kapsamlı çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Selçuk, “Teşviklerle hedeflerimizi uygulama yolunda kadınlara pozitif ayrımcılık yapan teşvikler sağlıyoruz. İlave İstihdam Teşviki, Aktif İş Gücü Programları, Toplum Yararına Programlarımızda her daim kadınlarımızı önceliyoruz. Aktif İş Gücü Programlarımıza baktığımız zaman 2002 yılında yalnızca 571 kadınımız kurslardan faydalanırken; bugün 300 bini aşkın kadınımız bu programlardan yararlanıyor. Yine iş kulüplerimizde kadın yararlanma oranımız artıyor. İŞKUR aracılığıyla 2002 yılında; yalnız 4 bin 543 kadın işe yerleştirilebilmiş. Bugün neredeyse 96 kat artışla 440 bine yakın işe yerleştirme yaptık. Tabii biz istiyoruz ki bu rakamlar daha da yükseğe çıksın” ifadelerini kullandı.

"İSTİHDAM PİYASASINDAKİ EŞİTLİK KÜRESEL EKONOMİYE 28 TRİLYON DOLAR KATKI SAĞLIYOR"

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur da konuşmasında, kadın ve erkek eşitliği anlamında iş dünyasında eş değer fırsatlar oluşturmuş devletlerin çok daha önde olduğunun görüldüğünü kaydetti. İstihdam piyasasında eğer eşitlik sağlanabilirse küresel ekonomiye 28 trilyon dolar daha katkı olacağını söyleyen Batur, “Kadının ekonomik hayata katılması ülkenin refah seviyesine katkı kadar kişiye de güç kazandırıyor. Eşit toplumlar daha yenilikçi oluyorlar. Kadınların iş alanındaki varlığını, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli göstergesi olarak görüyoruz” dedi.

Son 15 yılda girişimci kadın sayısında gelişmeler olduğunu söyleyen Batur, “Kadın iş veren sayımız 2019-2003 yılları arasına baktığımızda 40 binlerden 112 binlere yükselmiş durumda. Kendi hesabına çalışan kadın sayısına baktığımızda da 490 binden 875 bine yükseldiğini görüyoruz. Çok güzel gelişme kaydedildi ama daha gidecek yolumuz da var” şeklinde konuştu.

"KADINLAR EKONOMİYE KATILIRSA TÜRKİYE’NİN ZENGİNLİĞİ YÜZDE 30 ARTACAK"

KAGİDER Başkanı Emine Erdem ise projenin kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği hedeflerinin gerçekleştirilmesi yolunda tarihi bir dönüm noktası olacağına inandıklarını belirtti. Türkiye’de atıl bir girişimci potansiyeli olduğunu söyleyen Erdem, “Kadınlar ekonomiye erkekler kadar katılabilirse Türkiye’nin zenginliği yüzde 30 artacak. Kadınların enerjisini, dinamizmini ve deneyimini ülkemizde girişimciliğe, ekonomiye yeterince yansıtamazsak Türkiye’nin potansiyelini bütün boyutlarıyla gerçekleştirmesi, kalkınma hedeflerine ulaşması mümkün değildir” diye konuştu.

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanı sıra, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Bülent Özcan ve çok sayıda davetli katıldı

 
Nitelikli iş gücünde dev adım
 
Girişimcilere yeni destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den çevre değerlendirmesi
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ...
TEKNOFEST’ten madalyayla döndü
Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi ...
Toplanma alanı verileri açıklandı
İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından hayata geçirilen ve toplumu afetlere ...
 
Akar Telif gelirlerini Mehmetçik Vakfı’na hediye etti
Turan, Türk Tarih Kurumu ve Genelkurmaya bağlı ATASE’nin bastığı kitabın ...
ATASAM’da TÜBİTAK gündemi
6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında; ...
“PKK yine çocukları kullanmaya çalışıyor”
Eğilmez, Son dönemde büyük darbeler alan terör örgütü PKK’nın bu günlerde ...
 
ETÜ Projesine Avrupa Komisyonu desteği
Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı KA202 ETÜ Projesini destekleme kararı aldı
TEKNOFEST’ten birincilikle döndüler
İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Palandöken ...
5 çılgın Türk’ten birisi de Erzurumlu
Türk girişimci ve şefler son dönemde dünya restoran piyasasında fazlaca ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva