ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>SİYASET
1 Mayıs 2015 Cuma - 05:28

‘Kabe’ye laf söyletmeyiz’

Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın "Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal" dediğini belirterek, "Bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. " dedi.

‘Kabe’ye laf söyletmeyiz’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Niğde'de düzenlediği mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal" dediğini belirterek, "Bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek" dedi.

Davutoğlu, Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, sözlerine, "Niğde'nin her bir koç yiğidine, bacısına selam olsun" diyerek başladı. Bütün Niğde'nin bu meydana aktığını belirten Davutoğlu, Niğdelilere, "Niğde tarih yazacak mıyız, var mısınız, 7 Haziran'da tarih yazıyor muyuz, üçte üç diyor muyuz?" sorusunu yöneltti.

Davutoğlu, kendisinin de Niğdeli olduğunu, Konya Ovası'nın etrafındaki vilayetlerin kendisinin de şehri sayıldığını ifade ederek, "Üçte üç istiyorum. Nevşehir üçte üç yaptı, Aksaray üçte üç yaptı, Karaman ikide iki yaptı. Niğde'nin ne eksiği var? Koç yiğitler diyarı Niğde üçe var mısın? İnşallah 7 Haziran akşamı bu Niğde'li kardeşinize bir hediye vermeye var mısınız?" diye sordu.

"Ak gençlik burada hocasının yanında" sloganı üzerine Başbakan Davutoğlu, "Hocanız de her zaman sizin yanınızda, Niğde'nin yanında" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu, Niğde'ye çok müjdesi olduğunu, eli boş gelmediğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi havada afaki laflarla da gelmediğini, Niğde'ye eli dolu geldiğini belirterek, "Kılıçdaroğlu bu meydanı görsün de Niğde ne demek bilsin. İşte burası koç yiğitler meydanı Kılıçdaroğlu" dedi.

KUT'ÜL AMMARE KUŞATMASININ YILDÖNÜMÜ

Dün, Kut'ül Ammare kuşatmasının yıldönümü olduğunu anımsatan Davutoğlu, "Kut'ül Ammare, Bağdat'ın yakınlarında İngiliz ordusunu bütünüyle esir alan 29 Nisan 1916'daki büyük zaferimiz. Kut'ül Ammare şehitlerinden de Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı üzerine, "Niğde ayakta iken vatanı bölmeye kimin gücü yeter, kimin? Ey Niğde, sizin dedeleriniz var ya, düşman Adana'dan Pozantı üzerinden İç Anadolu'ya, Niğde'ye gelmeye çalışırken, onları o boğazda durduran koç yiğitlerin torunlarısınız sizler. Öyle kimseye pabuç bırakır mıyız biz? Paralele, CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye pabuç bırakır mıyız?" diye sordu.

"KİMSE TAKSİM ETRAFINDA YENİ BİR KAOS ÇIKARMAYA KALKMASIN"

1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü ilan ederek, tatil ettiklerini bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Nasıl Niğde'de bugün bu mahşeri kalabalık barış içinde güzelce bizleri karşıladı, yarın da gösteri yapmak ve anmak isteyenler, barış içinde kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Herkese sesleniyorum: Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın, sembolik olarak gidip bir saygıda bulunacaklarsa tamam ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, barış çağrısı yaptık, bu HDP'nin eş başkanı var ya, diyor ki; - ekranlardan özellikle Diyarbakır'lı, Şanlıurfa'lı, Batman'lı, Bitlis'li, Siirt'li, Hakkari'li, Şırnak'lı kardeşlerim duysun diye söylüyorum - Diyor ki 'Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal' Yahu bu nasıl söz. İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. Ne inancı taşırsan taşı ama Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz.

Bir müftüyü milletvekili adayı gösterdiler. Ben o müftü efendiye sesleniyorum: Bu sözün hükmü nedir? Kabe'ye şirk koşmanın hükmü nedir İslam'da, nedir? Müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Selahattin Demirtaş'a ya bir ders versin ya da bir bize cevap versin. Ama hep diyorum ya bu Kürt baası, bir de Türk baası var CHP, onlar da; 'Kabe Arap'ın olsun, Çankaya bize yeter' diyorlardı tek parti döneminde."

KABE ORTAK VE TEK ADRES

Davutoğlu, Kabe'nin, Türk'ün de Kürt'ün de Sünnisinin de Alevisinin de yüreğinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:"Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. Bu ülkede isteyen inanır, isteyen inanmaz. İsteyen anarşist olur, isteyen ateist. Ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğuda samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi vekil adayı göstereceksin, batıda Taksim'e çıkıp 'burası bizim için Kabe'dir' diyeceksin. Bu millet sana inanır mı? Gönlü Filistin aşkıyla yanan Türk, Kürt kardeşlerimize sesleniyorum, diyor ki 'Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa.' Yahu sen İsrail'in sözcüsü müsün? Kudüs bizim için kutsal, bizim için. Bu millet Kabe'nin adını duyduğunda ayağa kalkar, kıyama kalkar; Kudüs'ün adını duyduğunda aşkla yürür. Biz kutsal değerlerimizi çiğnetmeyiz. Bunu öğrenecekler. Birisi 'diyaneti kaldıracağız' diyor, öbürü, Kılıçdaroğlu yeni bir matematik formülü geliştirmiş, 1+8+4. 28 Şubat'ın kesintisiz 8 yılını, gizli bir şekilde tekrar gündeme getiriyor. Yani 8 demek, imam hatiplerin ortaokulunun kapanması demek. İzin verir miyiz? Bir daha 28 Şubat'ı getirebilirler mi? Bir daha bu memlekette 28 Şubat zulmüne bu millet izin verir mi? Bütün gençler bizimle ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz."

BİZ SÖZ VERDİK Mİ YAPARIZ

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi biz kendi tankımızı yapıyoruz. Milli savaş gemimizi, denizaltımızı, insansız hava aracımızı yapıyoruz. Bunların hepsi Türkiye'yi küresel bir güç yapacak. Biz söz verdik mi yaparız" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Niğde'de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, ​CHP'nin HDP'ye destek verdiğini belirtti. Niğdelilere yönelttiği "HDP'ye destek veren CHP'ye oy verir misiniz? HDP ile koalisyon kurmaya hazırlanan CHP'ye oy verir misiniz?" sorusuna olumlu yanıt alan Davutoğlu, "Kuramazlar, niyetlerini söylüyorum size. İkisi bir araya gelecek; Kabe'ye saygısızlık yapanlar, Diyaneti, din derslerini kaldırmak isteyenler el ele verecekler, bu ülkeyi idare edecekler öyle mi?" diye seslendi.

CHP ve HDP'ye "Paralel Yapı"nın da destek verdiğine işaret eden Davutoğlu, alandakilere "Büyük oyun bu. AK Parti gitsin, Türkiye düşüşe geçsin, bu beyefendiler de sefa sürsün. Büyük oyunu bozmaya var mısın? Kim tuzak kurarsa kursun, tuzaklarını başlarına çalmaya var mısın? Milli iradeyi egemen kılmaya var mısınız?" diye sordu.

MHP’YE GÖNDERME

Davutoğlu, şöyle devam etti:"MHP'ye gelelim. Buralara gelip 'milliyetçilik' demek kolay. Biz 780 bin kilometrekarede bu al bayrağı dalgalandırıyoruz. Bu al bayrağı, bu kampanyada biz Niğde'de de dalgalandıracağız, Hakkari'de de Edirne'de de Rize'de de Artvin'de de, her yerde. Bu al bayrağın sahibi millet. Milletin seçtiği iktidar kim? AK Parti. Eğer MHP gerçekten bütün vatanın birliğinden bahsediyorsa, her yere gitsin, herkesle konuşsun. Vatan bir ve beraberdir. Bölünmesine hiçbir şekilde izin vermeyiz. Bütün bir vatan sathını tek bir yürek haline getireceğiz.

ÜÇLÜ KOALİSYON

Üçlü koalisyon var ya, 28 Şubat döneminde. Hani MHP, DSP, ANAP... Bir daha bu ülkede sizler koalisyona izin verir misiniz? Çünkü gördünüz. O zaman Türkiye, IMF'ye borçluydu. IMF'nin kapısında para dileniyordu. Yani milliyetçilik iddiasında bulunanların döneminde Türkiye, bu yiğit insanların, bu koç yiğitlerin temsilcileri, IMF'den para istiyordu. Bir daha böyle günlerin gelmesini ister misiniz? Bir daha bu aziz milleti namerde muhtaç eder misiniz? Allah bu milleti bir daha değil namerde, merde dahi muhtaç etmesin."

"AĞIT DİZMEK, ÖVGÜ DİZMEK YETMEZ"

Davutoğlu, Türkiye'nin daha önce milli piyade tüfeğini bile yapamadığını anlatarak, "Türkiye AK Parti iktidarı döneminde, ikinci atılım hamlesiyle kendi milli savaş uçağını yapacak. Hasan Dağı'nın üzerinde Türk yapımı, yüzde yüz Türk yapımı savaş uçağımız uçacak. MHP'nin olduğu üçlü koalisyon döneminde Türkiye, başka ülkelerden hibe tank alıyordu. Sonra da İsrail'e tamire gönderiyordu. Şimdi biz kendi tankımızı yapıyoruz. Milli savaş gemimizi, denizaltımızı, insansız hava aracımızı yapıyoruz. Bunların hepsi Türkiye'yi küresel bir güç yapacak. Biz söz verdik mi yaparız" diye konuştu.

Orhun Anıtları'nın, Sultan Sencer'in mezarının restoresinin, Balkanlar'daki her ecdat taşının yerine konulmasının AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştiğinin altını çizen Davutoğlu, "Bizim millilik anlayışımız bu. Orhun Anıtları'na buradan ağıt dizmek, övgü dizmek yetmez. Orhun Anıtları'nı gideceksin yapacaksın Bahçeli. Orhun Anıtları'na da sahip çıkan biziz. Saray Bosna'ya da sahip çıkan biziz, Kerkük'e de sahip çıkan biziz" dedi.

FİLİSTİN BURADA MI? KERKÜK BURADA MI?

Davutoğlu'nun "Filistin burada mı? Kerkük burada mı? Bayırbucak burada mı? Saray Bosna burada mı? Semerkant burada mı? Orhun burada mı?" çağrısına Niğdeliler "Burada" karşılığını verdi. "Çünkü bize her yer Türkiye" diyen Davutoğu, ideallerinin bu olduğunu dile getirdi.

Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:"Bayırbucak Türkmenleri bize sığındı. Halep'ten gelen Arap, Kürt kardeşlerimiz sığındı. Ey yiğit Niğdeliler, size birisi gelse, kapınızı çalsa, 'Ben sana sığınmak istiyorum' dese; eşi öldürülmüş bir kadın, yetim kalmış bir çocuk... Kapınızı kapatır mısınız? Niğdeli yiğitlere, bacılara yakışır mı bu?

Ama Türk kültürünü, örfümüzü, insanlığı bilmeyen birisi diyor ki 'Bu Suriyelileri geri göndereceğiz.' Yani 'arkadaşı olan Esed öldürsün' diye geri gönderecek. Kılıçdaroğlu bunu söylüyor çünkü ağababası İnönü de Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim etmişti 1945'te. 'Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a. Yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa' diye haykıran Azerileri Ruslara teslim eden zihniyetin devamı bu.

Biz sahip çıkarız. Biz kudretliyiz, şefkatliyiz. Onlar Sakarya depreminde vatandaşlarımıza bile sahip çıkamadılar. Ama biz Van'da yepyeni bir şehir inşa ettik. Nepal'deki depreme de ilk giden yardım uçağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yardım uçağı.

Biz destanımızı Hasan Dağı'ndan almışız. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Davos'ta 'one minute' demesi gibi, gerektiğinde dünyaya 'one minute' demeye var mısınız? Gerektiğinde zalimlere karşı hakkı haykırmaya var mısınız? Mazlumları korumaya var mısın? Allah razı olsun. Biz Niğde'e aşığız, Niğdeli bize."

NOTLAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde’de, Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına, eşi Sare Davutoğlu'yla geldi.Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Davutoğlu çifti, alanda kurulan platformdan halkı selamladı.

MEVLANA’NIN TORUNU, YOLUNUZ YOLUMUZ

Mitingde halka hitap eden Başbakan Davutoğlu’nun 40 dakika süren konuşması, sık sık "AK Gençlik burada Hocasının yanında" ve "Niğde seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Davutoğlu, konuşmasının ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Kalkınma Cevdet Yılmaz ile  AK Parti Niğde milletvekili adaylarıyla platformdan vatandaşları selamladı, alandakilere karanfil dağıttı. Davutoğlu, kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan bazı vatandaşları, kürsünün bulunduğu platforma çıkararak kucaklaştı.

Başbakan Davutoğlu, ayrıca, Saadet Partisi Karaatlı belde teşkilatından AK Parti’ye geçen partililerle birlikte vatandaşları selamladı.

DAVUTOĞLU’NA ÖZEL ŞİİR

Miting alanında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun adı ve soyadının baş harflerinden oluşan iki kıtalık şiirin yazılı olduğu pankart da dikkati çekti. Şiir şöyle:

"Adı şanı belli kamil insan/Hakka aşık olan halktan olan/Muhabbetle olsun selam/Emrinde bu koca meydan/Tarih yazacağız buna inan/ Dünya dursa da karşında/ Allah yar ve yardımcın  ola/ Vakit gelip varınca huzura/ Uğramazsın hayali sükuta/ Taşkent'in yiğit  çocuğuna/ Oğlunla ordu olasın kızınla oba/ Güller açsın gül yanaklarında/ Layıksın bu gönüllerin tahtına/ Utandırmasın Rabbim Bizi sana"

Alanda ayrıca "Mevlana’nın Torunu, Yolunuz Yolumuz" yazılı pankart asıldı.

 
Abdurrezzak Türk dualarla uğurlandı
 
Siyasette AK açılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu, Ala'yı ağırladı
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, seçim çalışmaları için baba ocağı Oltu’ya çıkarma yaptı.
Ala: ‘Gelin, birlik olalım’
Ala, “Erzurum'a gelen hizmet Tortum'a da gelecek. Bunda hiç bir vatandaşımın ...
AK Parti’den örnek duyarlılık
Erzurum’da AK Parti seçim otobüsleri TEOG sınavı nedeniyle müzik yayınına ara verdi.
 
Sekmen: ‘AK hizmet davasında ayırım olmaz’
Sekmen, " Boş lafları vaat edenlerin hiçbir hizmet yapmadığını görüyoruz. ...
Çat’ta ‘Seçim Güvenliği’ ele alındı
Yaklaşan Genel seçimler öncesinde Çat ilçesinde Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ...
Yunus Gönüllülere çağrı
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Bütün Müslümanları kardeş ...
 
Köprüköy’de AK Parti Rüzgarı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Zafer Tarıkdaroğlu, Köprüköy ilçesinde ...
Fırat: ‘Şenkaya seçimlere damgasını vuracak’
Fırat, “Şenkayalı hemşehrilerimiz, istikrarın ve büyümenin tek teminatının ...
Taşkesenlioğlu Tekmanlılara seslendi
Taşkesenlioğlu, “AK Parti ile Türkiye’nin ve dolayısıyla Erzurum’un önünde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva