ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Emniyette terfi heyecanı
Emniyette terfi heyecanı
Yurtsever: “Ermeniler tarihi çarpıtıyorlar’
Yurtsever: “Ermeniler tarihi çarpıtıyorlar’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Ağustos 2012 Cuma - 05:12

KUDAKA kışa hazırlanıyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) bünyesinde faaliyet gösteren 7 komiteden biri olan Kış ve Spor Turizmi Komitesi iftar yemeğinde bir araya geldi.

KUDAKA  kışa hazırlanıyor

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) bünyesinde faaliyet gösteren 7 komiteden biri olan Kış ve Spor Turizmi Komitesi iftar yemeğinde bir araya geldi.
Erzurum Evlerinde organize edilen yemeğe komite üyeleri katıldı. Kış ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim, “Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm ve Eylem Planı Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde faaliyet gösteren Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonunda 2011 yılı içerisinde büyük bir katılımla hazırlanmıştır." dedi.
İller ve bölge düzeyinde görev yapan 7 adet turizmi geliştirme komitesi kurdukları söyleyen Alim, kendi komitelerinin çalışma alanları ve projeleriyle ilgili şunları söyledi;
"Bilindiği üzere, Kış ve Spor Komitemiz; Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm ve Eylem Planı kapsamında KUDAKA’nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren komitelerden biridir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarımız zaman zaman basına yansısa da komitemizin 6 aylık süre içerisinde yapmış olduğu çalışmalar ileriki günlerde yapılacak 2. Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansında detaylı olarak ele alınacaktır. Son komite toplantımızda aldığımız karar gereği; komitemizin basına bilgi vermesi yapılması düşünülen faaliyetin gerçekleştirilmesine katkı sağlaması şartıyla mümkün olacaktır. İşte bu toplantımızda da biz, komitemizin gerçekleştirmek için çaba harcadığı eylemlerden ve bu konuda yapılması gereken bazı işlerden bahsetmek istiyoruz. Ele aldığımız konulardan ilki komitemizin gerçekleştirmeye çalıştığı faaliyetlerden birincisi olan ‘Palandöken ve Konaklı’daki tesislerin ve UNIVERSİADE altyapısının kış sezonunda çekim merkezine dönüşecek biçimde geliştirilmesi’ başlığıdır.”
Bu kapsamda komite olarak yapmaları gerekenleri ifade eden Kış ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim, “Kayak tesislerinin hizmet ve olanaklarının çeşitlendirilerek kayak ve snowboarda ilave yeni kış turizmi aktivitelerinin ziyaretçilere sunulması amacıyla oteller, belediyeler, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gibi ilgili kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak yer almaktadır. Bu kapsamda komite üyelerimiz olan Palandöken’deki otel işletmelerinin özellikle altyapı sorunlarının tespit edilmesi ve ilgili kurumlarımızla işbirliği halinde giderilmesi, gerek kış ve yaz turizmi gerekse Erzurum’un turistik imajı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu altyapı sorunlarından komite üyelerimizce tespit edilen sorunlardan ilki; özellikle yağışlı havalarda suların taşıdığı çamurlu malzemenin gerek yolda gerekse oteller önünde problemlere yol açmasıdır. Bunun yanında, özellikle yaz aylarında Erzurum’da turizm için çok büyük bir fırsat olan yüksek irtifa sporcu kampları için saha altyapısının hızla tamamlanması, sporcuların kros için kullandıkları Xanadu Otelin altından Abdurahman Gazi’ye doğru giden yolun koşu için uygun hale getirilmesi çok önemlidir.” diye konuştu.
Kış ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim, konuşmasını şöyle tamamladı:
“ Komite olarak bugün bahsetmek istediğimiz bir başka faaliyetimiz ise; 2021 Asya Kış Oyunları ve 2022 Kış Olimpiyatlarına Erzurum’un adaylığı konusudur. Komite olarak aslında tam da ülkenin ve dünyanın gündeminde olimpiyatlar varken bu konuda kamuoyu oluşturulması büyük anlam ifade etmektedir. Bu anlamda Milli Olimpiyat Komitesiyle birlikte 2021 Asya Kış Oyunları ve 2022 Kış Olimpiyatlarına adaylık için mevcut altyapı ve ek yatırıma gerek olup olmadığı değerlendirilmeli ve başvuruda bulunacak organizasyon seçilmelidir. Bu seçime bağlı olarak gerekli hazırlık ve lobi faaliyetleri başlamalıdır. Biz komite olarak bu iki organizasyon Erzurum’da neden olmasın ? diyoruz.”

 
6 bin paket sigara ele geçirildi
 
‘Artık Melekler ölmemeli’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İrşad ekibi köy yollarında
Tortum Müftülüğü’nce Ramazan dolayısıyla Vaaz İrşad Programları aralıksız sürdürülüyor.
Temaşa-i Ramazan’a ilahiyatçı desteği
Yakutiye Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen Ramazan etkinliklerine ...
Palandöken’de Ramazan Coşkusu
Palandöken Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle Sosyal, Kültürel ve Sanatsal ...
 
Gökçe hayranlarıyla buluştu
Erzurum’da Yakutiye Belediyesi’nce düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında ...
İran sanatları sergisi açıldı…
İslami ve Kur’ani Nakışlı İran Sanatları Sergisi Erzurum’da açıldı. Büyükşehir ...
Erzurum'un ‘Tansiyon’unu ölçüyor
Kanal25 televizyon kanalında ramazan ayında yayımlanan tansiyon programı ilgi görüyor.
 
400 yıllık cami yardım bekliyor
Olur ilçesine bağlı Çataksu (Tavusker) köyü Çukur Mahalle'de bulunan 400 ...
Bedirhan Gökçe Erzurum’da
Son dönemin büyük şair ve sesi Bedirhan Gökçe, Salı günü teravih namazı ...
Kent Meydanında sema gösterisi
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen 2. si düzenlenen geleneksel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva