ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>EKONOMİ
18 Aralık 2013 Çarşamba - 16:09

İstihdama ERGİAD Proje Ofisi katkısı

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından 2012 yılında faaliyete giren ERGİAD Proje Yönetimi Birimi profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor

İstihdama ERGİAD Proje Ofisi katkısı

~~ ELİF HASANÇEBİ
ERZURUM (İHA) - Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından 2012 yılında faaliyete giren ERGİAD Proje Yönetimi Birimi profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunarak, üyelerine, girişimcilerine ve KOBİ’lerin rekabet seviyelerini ulusal ve uluslararası piyasalarda artırmalarına, projeyle büyümelerine yardımcı olmaya devam ediyor.
 ULUSLARARASI PROJE VE ETKİNLİKLER
 Amaçlarının, Erzurum’daki KOBİ’lere; Teknolojik -Akademik-Sanayi-Ticaret gibi alanlarda gelişimi destekleme programına ilişkin faaliyetlerin tek bir birim altında yürütülmesi olduğunu söyleyen ERGİAD Proje Birimi Başkanı Mustafa Alkan, proje yazım ve danışmalık hizmeti vererek Türkiye’nin kalkınmasına yardımcı olmak istediklerini belirtti.
 Alkan, Erzurum da yürütülecek projelerin etkin takibi yaptıklarını belirterek şunları söyledi; “Proje yönetim süreçlerini izleyen, projelendirerek eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiren, ulusal ve uluslararası proje konularında kapsamlı bilgi akışını temin eden, ERGİAD Proje Yönetim Birimi ile alanında ulusal ve uluslararası projeler ile bilimsel ve sosyal etkinliklere hızlı ve etkin destek veren bir ofis olmayı hedeflemekteyiz.”
35 YENİ GİRİŞİMCİ İLE 80 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ
 ERGİAD Proje Ofisi KOBİ’lerin KUDAKA, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in desteklerinden faydalanmasını sağlıyor. Ayrıca KOSGEB Girişimcilik desteği ile Yeni Girişimcilerin iş dünyasına kazandırılmasını hedefliyor. Bu kapsamda KOSGEB desteği ile 2013 yılında 35 üzerinde yeni girişimci iş dünyasına kazandırılırken ayrıca bu yeni işletmelerde yaklaşık 80 kişi de istihdam edilmektedir.
 ERGİAD ve KOSGEB iş birliği ile Çise Çocuk Giyim, Aysberk Giyim, Zührem Ev Yemekleri, Tuğra İnşaat, Öz-zen Soğutma, Doğan Ferforje, Arzen Hali Yıkama, Akbaş Çorap İmalat, Sahra İç Giyim gibi firmalar faaliyete başladı.
KOSGEB ve ERGİAD işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi meyvelerini vermeye devam ediyor. Kursiyerlerimizden Sebile Sulak (Çise Giyim) ve Emre Efe (Tuğra İnşaat) almış oldukları destekle iş hayatına ilk adımlarını attılar. ERGİAD kursiyerlerinden Sebile Sulak almış olduğu Girişimcilik desteğiyle açtığı Çise Çocuk Giyim, tekstil sektöründe çocuklarınız için, kaliteli, dayanıklı, sağlıklı, sezona ve modaya uygun giyim ürünlerini, aksesuarlarını sizlere en uygun fiyatla sunmaktadır. Bir diğer Girişimci olan Emre Efe ise Tuğra İnşaat -İç Mimari firmasını kurarak inşaat yapı taahhüt işleri ve inşaat malzemeleri satışları üzerinde faaliyet göstermektedir. Ayrıca faaliyet alanlarının bir diğer kolu olan iç mimarlık; her zaman kişiye özel tarz ve tasarımları modernize ederek sunmaktadır. Aynı zamanda var olan, mevcut durumdan daha zengin bir yaşama sahip olabilmenin kurgusuyla; soyut kavramlarla başlayıp farklı perspektifleri de göz önünde tutarak; uygulamaya geçildiğinde formların hayatı kolaylaştıran ve sanatın, estetiğin, kalitenin yalın bir dilde birleştiği tasarımlarla müşterilerine en iyi hizmeti sunmaktadır. ERGİAD’tan almış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası (UGE) ile KOSGEB’den destek alarak kurmuş olduğu işletme için ERGİAD’a teşekkür eden Efe; “Çünkü yaşamınızın geçtiği tüm mekânlarda neleri değiştirebileceğinizi biliyoruz ve sizi daha yaşanılası mekânlara davet ediyoruz” dedi.
 ERGİAD Proje Ofisinin çalışmaları ve destekleri sonucu şimdiye kadar birçok girişimcinin yeni iş yeri açtığına değinen Başkan Alkan, yeni yılda hedeflerinin çok daha büyük olduğunu belirterek Erzurumlulara daha iyi hizmet vermek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

 
Oltulu Öğrencilerden Finlandiya çıkarması
 
KUDAKA, yatırım desteğinde İlk 5’te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRT Haber Oltu Taşı'nın serüvenini görüntüledi
TRT Haber’in yayınladığı yol arkadaşım programının konuğu Oltu Taşı oldu. ...
11 ayda 511 milyon vergi
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2013 yılı ...
Taksiciler dolmuş uygulaması istiyor
İHSAN KUMRU-Ekonomik sıkıntılar içerisinde kıvranıp durduklarını belirten ...
 
ATA TTO girişimcileri bilgilendirecek
ATA TTO tarafından, Girişimciler için Destekler ve Teknoloji Transfer ...
Şirketleşme en’leri açıklandı
Mahmut Akdağ-2013’ün on ayı içinde en fazla şirket kurulumunun gerçekleştiği ...
Zirvede Erzurum var
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum hava ulaşımı bölge payı artışını sürdürüyor. Bu yılın ...
 
Erzurum çavdar üretiminde 9’uncu sırada
Erzurum 11 bin 950 ton üretimle çavdar üretimi Türkiye illeri sıralamasında ...
Satıcı güven tazeledi
Narman Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi yıllık olağan Genel Kurul toplantısını yaptı.
KUDAKA Kalkınma Kurulu toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 11.Kalkınma Kurulu Olağan Toplantısı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva