ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
HABERLER>ASAYİŞ
18 Eylül 2023 Pazartesi - 14:02

İsim ve fotoğrafını kullanarak dolandırıcılık yaptılar

Erzurum’da dolandırıcılar önce adını şimdi de fotoğrafını kullanarak insanlardan haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları Avukat Eyşan Esra Yılmaz’ın peşini bırakmıyor.

İsim ve fotoğrafını kullanarak dolandırıcılık yaptılar

Erzurum’da dolandırıcılar önce adını şimdi de fotoğrafını kullanarak insanlardan haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları Avukat Eyşan Esra Yılmaz’ın peşini bırakmıyor.
Yaklaşık 3 yıl önce Erzurum’da dolandırıcılar internet üzerinden ürün sipariş eden ve ürününü kargodan teslim almayan kişileri Avukat Esra Yılmaz’ın adını kullanarak tehdit ettikten sonra paralarını alarak kayıplara karışmıştı. Adını kullanılarak vatandaşların paralarını alan dolandırıcılardan bıkan Avukat Esra Yılmaz, adına ‘Eyşan’ ismini ekletmişti. Ancak Avukat Eyşan Esra Yılmaz, isminin önüne ikinci bir ad getirse de dolandırıcıların hedefi olmaktan yine kurtulamadı. Dolandırıcılar bu kez de onun avukat cübbeli fotoğrafını kullanarak insanları kandırmaya başladı. Avukat Eyşan Esra Yılmaz, kendisine gelen ihbarları değerlendirdiğinde bir kez daha hayatının şokunu yaşadı.

Onun fotoğrafını kullanarak insanları tehdit ediyorlar
Dolandırıcıların “Avukat Esra Yılmaz” ismi kullanılarak insanları kandırdıklarını ve bu nedenle ismini başına “Eyşan” getirdiğini ifade eden Avukat Eyşan Esra Yılmaz “Şu anda böyle anılıyorum, zikrediliyorum. Maalesef bu kez ismim dışında başka bir avukatın ismi kullanılarak resmim kullanılıyor. Bu resim üzerinden şahıslara benim avukat cübbeli bir resmin konularak şahıslara ‘hakkınızda tazminat davası açılmıştır. Anlaşma yoluna gidin. Arabuluculukta ya da uzlaştırmada.’ Tabii taraflar ara buluculuk ve uzlaştırmanın nevini bilmediği için. Benim ismim dışında başka bir avukatın ismi kullanılarak resmim telefon profili üzerinden görüntülenerek şahıslara mesaj atılıyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Yeniden bir hukuki süreç başlattık. Bugün tekrar savcılığa şikayette bulunacağız Birkaç kişi tarafıma ulaştı. Google üzerinden resmim aratılarak beni bulmuşlar.

“Asla benim ışığımı söndüremeyeceksiniz”
İsmini ve fotoğrafını kullanarak insanları dolandıranlara seslenen Yılmaz, “Şunu söylemek istiyorum şer odaklarına. Öncelikle benim ismimi kullandınız. Ama bir şey elde edemediniz. Çünkü gerçekten doğruluk ve dürüstlükle anılan bir avukat olarak kendimi bir insan olarak kendimi zikredeceğim. Dolandırıcılıkla asla ismim yan yana gelmedi. Fakat siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Benim ismimi dolandırıcılık mevzuyla yan yana getirmeye çalıştınız. Fakat bunu yapamadınız, başaramadınız. Bir isim değişikliğine gittim. Bu şekilde basına da yansıdığı için ve yine hakkınızda hukuki süreç başlatıldığı için bunu yapamadınız. Şimdi de benim resmim üzerinden bu şekilde dolandırıcılık mevzununa beni karıştırmaya çalışıyorsunuz. Ama hiçbir zaman başarılı olamayacaksınız. Çünkü gerçekten ben dürüst ve temiz bir şekilde işimi yapıyorum. Avukatlık, ara buluculuk ve uzlaştırmacılığı ve diğer görevlerini, tarafıma verilen diğer görevleri. Sizi hukukun adalet mekanizmasına teslim ediyorum ve sizin aracılığınızla da insanların gerek ismin kullanıldığı öncesinde, şimdi resmim kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına itibar etmemelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

“Yurt dışı kaynaklı bir şebeke olabilir”
Dolandırıcıların akıl almaz bir yöntemle fotoğrafını kullandıklarını belirten Avukat Eyşan Esra Yılmaz, “Google işletme profilinde benim avukat cübbeli bir fotoğrafım var. O fotoğraf kopyalanarak şahıslar tarafından kullanılmaya başlanmış. Şahıslar da yani ulaştıkları kişiler de dolandırmak istedikleri kişiler de Google üzerinden resim bilgisiyle arama yaptırılıyor. Ve resimden benim profilime ulaşılıyor. O şekilde de benim Google profilimde bir telefon numaram var. Oradan bana ulaşıyor şahıslar. Şimdi bu şekilde bir dolandırıcılık olayına beni ismimi karıştırmaya ve resmimi, suretimi karıştırmaya çalışıyorlar. Ama hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Benim ışığımı söndüremeyecekler. Hukuki süreci de tekrar başlattım. Önceki olay da yurt dışı kaynaklıydı. Önceki olay yurt dışı kaynaklı olduğu için ulaşım imkanı olmamıştı. Yine yurt dışı kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şer odaklarına sesleniyorum. Asla başaramayacaksınız.” diye konuştu.

 
Palandöken – Aziziye yolunda trafik kazası: 1 yaralı
 
'Büyük Türk Milleti zillet belediyeciliğine son verecek'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken – Aziziye yolunda trafik kazası: 1 yaralı
Palandöken ilçesini Aziziye’ye bağlayan İhsan Doğramacı Bulvarı’nda meydana ...
Ağrı yolunda kaza, biri ağır 5 yaralı
Ağrı’da düğün konvoyunda bulunan bir otomobilin takla atması sonucu meydana ...
Yasadışı kenevir ekimi yapan 2 kişi tutuklandı
Bayburt’ta yasadışı kenevir ekimi yapan 2 kişi tutuklandı.
 
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Bingöl’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen operasyonda, ...
Tunç: 'Reform sürecimiz devam edecek'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye’yi yeni demokratik sivil bir anayasaya ...
Düzensiz göçmenleri taşıyan araç devrildi: 5 ölü
Van’da güvenlik görevlileri nezaretinde Gaziantep'e götürülmek istenen ...
 
Polisten balaban kuşuna şefkat eli
Yüksekova ilçesinde görev yapan polis ekipleri, buldukları nesli tükenme ...
FETÖ’den iğrenç tuzak
Hayvanlarda kullanılan ilaçları 40’a yakın çocuğa verip hipnoz ederek ...
Analardan evlatları için kararlı bekleyiş
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva