ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>SİYASET
11 Haziran 2012 Pazartesi - 21:03

Ilıca dönüşüyor

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Kentsel dönüşümde attığımız kararlı adımlarla ilçemizin çehresini değiştiriyoruz.” dedi.

Ilıca dönüşüyor

ERZURUM (İHA) - Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Kentsel dönüşümde attığımız kararlı adımlarla ilçemizin çehresini değiştiriyoruz.” dedi.
Ilıca Eski Mahalle’den başlayan kentsel dönüşüm hamlesiyle ilçeyi adeta yeniden inşa etmek için kolları sıvayan Başkan Cengiz, vatandaşlarla istişare toplantılarını sürdürüyor. Başkan Cengiz, çarşı esnafının ardından Yeşil Mahalle sakinleriyle de biraraya geldi.
Ilıca Eski Mahalle’de 320 konutun önümüzdeki günlerde teslim edileceğini hatırlatan Başkan Cengiz, Eski Mahalle ikinci etabın da yüzde 95 tamamlandığını kaydetti. İlçenin etaplar halinde çehresinin değişeceğine vurgu yapan Cengiz, “320 konutun tamamlanması işimizi kolaylaştırıyor. Konut sorunu giderilecek ve ikinci etaba ivme kazandıracak. Bu bağlamda konutların önümüzdeki bir ay içerisinde teslim edilecek olması ve Eski Mahalle ikinci etapta hemşehrilerimizin verdiği destek, bizim heyecanımızı daha da arttırdı. Daha önce üçüncü etap olarak planladığımız Yeşil Mahalle’yi de ikinci etaba dahil ettik. Hemşehrilerimizin desteğiyle Ilıca dönüşümü yaşayacak.” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK
Eski Mahalle’de yapımı tamamlanan 320 konutun kentsel dönüşümde kullanılacağına dikkat çeken Cengiz, 320 konutta 45 hak sahibinin bulunduğunu ve diğer konutların ikinci etaptaki hak sahipleri için kullanılacağını belirtti.
Başkan Cengiz, Yeşil Mahalle’nin kamulaştırılmasının ilçenin girişine yeni bir vizyon kazandıracağının altını çizerek, “Mahallede saha çalışmamızı ve ölçüm işlemlerini tamamladık. Amacımız hemşehrilerimizin düzgün ve sağlıklı yapılarda yaşamalarını sağlamaktır. Bizi ilgilendiren de ilçemizin görüntüsünün değişmesinin yanında hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur. Şimdi metrekareler hesaplanıyor ve herkesin alacağı para belirlenecek. Biz vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.
EVLER ARTIK MİLLETİN BAŞINA YIKILIYOR
Dadaşkent’te 300 dönümlük Gezköy’ün tamamlandığını, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 320 konutun teslim edileceğini ve 90 dönümlük ikinci etapta da yüzde 95 muvafakat sağlandığına işaret eden Cengiz, hak sahiplerinin destek vermesi halinde 97 dönümlük Yeşil Mahalle’nin de kısa sürede yıkımına başlanacağını kaydetti.
Kentsel dönüşümün Ilıca için büyük gereklilik arzettiğini belirten Cengiz, bu dönüşümün ancak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile sağlanabileceğini ifade etti.
“Belediyelerin bütçesi, bir yerleri alalım, yıkalım, yeniden yapalıma yetmiyor.” diyen Başkan Fatih Cengiz, “Belediyemizin kendi imkanlarıyla bu dönüşümü gerçekleştirmesi mümkün değil. Sizler bizi seçtiniz, teveccüh gösterdiniz. Bizim varlık sebebimiz size hizmet etmek. İlçemizle alakalı yaptığımız işlerde kendi paramızı verimli bir şekilde, israf etmeden kullanıyor, hizmet ediyoruz. Bunun dışından kentsel dönüşüm gibi dev projelerde de gidip kaynak bulmak zorundayız. Bu kaynağın adresi de TOKİ’dir. Türkiye’de başka bir kurum yok. Bizim bu işi gerçekleştirme zorunluluğumuz var. Bu evler artık milletin başına yıkılıyor.
Bütün belediyeler kötü yapılaşmayı engellemek adına TOKİ’ye yapışmış durumda. Bizim görevimiz TOKİ’yi ikna etmek. Siz bize bu yetkiyi verdiniz ve biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.
Kentsel dönüşümde ikinci etabın imalat dahil toplam tutarının 125 milyon lira olduğunu kaydeden Başkan Fatih Cengiz, bu yatırımlarla Ilıca’nın değerinin bir kata daha artacağını ve ilçenin çehresinin değişeceğini sözlerine ekledi.

 
Tarkan Erzurum’da konser verecek
 
21 kilo eroin ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tortum’da AK Buluşma
Erzurum’un AK Partili ilçe belediye başkanlarıyla belde belediye başkanları ...
Aziziye’den ‘Termal Tanıtım’
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, Türkiye’de ‘Termal Turizmin ...
AK Kadınlar Alkanat’ın duasını aldı
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve AK Parti İl Sosyal ...
 
‘Erzurum’dan göçü durduracağız’
İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Kuzgun barajına yapılacak olan ...
DAK, Demirel'i dinledi
Aralarında Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun da yer aldığı 10 ...
MHP’den ‘Kaya’ açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Zekai Kaya’nın tutuklanmasının ardından ...
 
Mecliste laboratuvar tartışması
Erzurum İl Genel Meclisi Haziran dönemi toplantıları devam ediyor. İl ...
Kaya tutuklandı
Hakkında 2004 yılında açılan bir davadan dolayı gözaltına alınan MHP Erzurum ...
‘Erzurum kabuğunu kırdı’
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un giderek büyüyen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva