ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Aşkale Voleybol 2. Ligde
Aşkale Voleybol 2. Ligde
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
14 Mayıs 2016 Cumartesi - 16:55

‘İki Dil, Bir Gönül’ buluşması

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ve İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu’nun işbirliğinde Tebrizli şair ve âşıkların katıldığı “İki Dil Bir Gönül Şiir Dinletisi ve Âşıklar Şöleni” programı düzenlendi.

‘İki Dil, Bir Gönül’ buluşması

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ve İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu’nun işbirliğinde Tebrizli şair ve âşıkların katıldığı “İki Dil Bir Gönül Şiir Dinletisi ve Âşıklar Şöleni” programı düzenlendi.

KATILIMCILAR

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanefi İspirli, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, protokol üyeleri ve şiir severler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, programın isminin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Ataları Orta Asya’dan gelip, Tebriz’e yerleşip, Erzurum’da konaklayıp, batıya kadar ilerlemiş bir toplumun bugün ki yaşayanlarıyız. Aynı dili aynı coğrafyayı paylaşan aynı zorlukları yaşayan aynı duyguları taşıyan aynı dinin mensupları aynı peygamberin ümmetleriyiz. Aynı dili konuşacağız, aynı gönülü taşıyacağız, gelecek nesillere de bu birlikteliğimizi taşıyacağız. Bu birlikteliği, mezhepçilik kavgasını içimize sokmak isteyen batı dünyasının yüzüne bir şamar gibi inşallah birlikte vuracağız” dedi.

KARDEŞLİĞİN ÖNEMİ

Yapılan bu tür programlarla iki şehir ve iki ülke arasındaki kardeşliğin pekişeceğini ifade eden Tavlaşoğlu, “Bu programlar sayesinde Tebriz Belediyesi’yle kardeşliğimizi pekiştirmiş olacağız. Erzurum’un tarihi bölgesinde ‘Tebrizkapı’ diye bir bölgemiz var. Biz burayı daha da canlandırıyoruz. Kültür Yolu Projesi’yle buranın etrafı daha da güzelleşecek. Tebriz’den bu bölgeye çok daha fazla insan gelecek. Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşımızın içerisinde Tebriz Belediyesi’ne yer ayırdık. Tebriz el dokumaları, ressamların sanat eserleri, halıları bu çarşımızda sergilenmektedir. Her gün çok sayıda Erzurumlu burayı ziyaret etmektedir. Tebriz’de de, Tebriz Belediyesi’nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ayırmış olduğu bir yer var ki Erzurum’un kültürünü, sanatını, Erzurum’da üretilen el sanatları ürünlerini, şairlerimizin kitaplarını biz Tebrizli kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Bu birlikteliğimiz bu tür programlarla inşallah artarak devam edecek” diye konuştu.

“İSLAM DÜNYASINDA AYRILIK OLMASIN”

“İslam dünyasında ayrılık olmasın” diyen İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi de,“Programı düzenleyen arkadaşlara, ‘İki Dil Bir Gönül’ gibi güzel bir konu seçtikleri için teşekkür ediyorum. Biz Hafız, Sadi ve Mevlana’nın mirasçılarıyız. Bu şairlerimizin 700-800 yıl önce söyledikleri şiirler hala bize yol göstermektedirler. Gönül dili kendine has başka bir dildir. Gönülle konuşmak beraber konuşmaktan daha üstündür. Biz sıkıntılarımızı, geçmişlerimizin düşüncelerini rehber edinerek çözmeliyiz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde aynı gönülle konuşmaya devam edelim. İslam dünyasında ayrılık olmasın” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN SEKMEN, KÜLTÜR VE SANATA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

Erzurum ile Tebriz arasında gönül bağı olduğunu vurgulayan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanefi İspirli, “Erzurum ile Tebriz arasında öteden beri süre gelen ticari alışveriş var. Biz Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak buna ne katabiliriz derken böyle bir proje ortaya çıktı. Şair ve âşıkların katılacağı bir kültür köprüsü oluşturalım dedik. Tebriz ile Erzurum binlerce yıllık bir dostluğun, kardeşliğin ortak coğrafyasıdır. Öyle ki Erzurum’da Tebrizkapı var. Tebriz’de yine Büyükşehir Belediyemizin gayretleriyle sanat ve kültür merkezi var. Erzurum ile Tebriz arasında bir gönül bağımız, ünsiyetimiz var. Bu gönül bağına, bu ünsiyete, kurmaya çalıştığımız kültür köprüsüyle bir katkı sunmak istedik. Bu maksatla buradayız” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen İspirli, “Son iki yıllık süreçte Büyükşehir Belediyemizi her zaman yanımızda görüyoruz. Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e hassaten teşekkür ediyorum. Hakikaten kültüre, sanata, edebiyata olan katkısı bu şehirde kendini açıkça gösteriyor. Sayın Valimiz de kültür, sanat ve edebiyat dostudur. Aynı şekilde ona da teşekkür ediyorum. Burada şiirlerini okumak için Tebriz’den gelerek aramıza katılan değerli şair ve âşıklara, aynı şekilde Erzurum’dan katılan değerli şairlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Tebrizli ve Erzurumlu âşık ve şairler, katılımcılara sazları ve söyledikleri ezgilerle unutulmaz bir gece yaşattı.

 
Ceylan: ‘Vakıf kurmak milli geleneğimiz’
 
Vefa’ya ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceylan: ‘Vakıf kurmak milli geleneğimiz’
Vakıflar Haftası Güneş Vakfı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Güneş ...
Aşık Paşa’ya vefa
Kırşehir Valiliğinin talimatları doğrultusunda Aşıkpaşa’nın sanduka örtüsü yenilendi.
Turizm Fakültesi’nden yıl sonu etkinliği
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ...
 
Dadaş Filmi’nin Galası Erzurum’da yapıldı
Senaryosu 4 yıl süren Dadaş filminin galası Erzurum’da yapıldı.
Türk Dünyası Erzurum’da buluşuyor
Güneş Vakfı tarafından düzenlenecek olan IV. Uluslararası Türk Şöleni ...
Nurullah Genç Şiir Gecesi büyük ilgi topladı
Bu yıl 5. gerçekleştirilen "Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı" etkinlikleri ...
 
Büyükşehir’de Fetih Coşkusu yaşandı
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Doğan , “Vatan toprağı için gerektiğinde ...
Bu kez 'Vefa' kazandı
YAVUZ TOPAL-Atatürk Üniversitesi İnsani değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma ...
Bayram Erzurum Doğa’sını tanıttı
Atak Arama Kurtarma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Çetin Bayram, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva