ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
14 Şubat 2015 Cumartesi - 01:59

İŞKUR dua aldı

M.COŞKUN-İŞKUR’un düzenlediği ‘Engellilere yönelik Çağrı Merkezi Elemanı Mesleğinde iş gücü yetiştirme Kursu’nda eğitim alan 7 engelli sertifikasını aldı. İş kur tarafından düzenlenen bu tür kurslarda toplamda 650 civarında engelliye istihdam sağlandı.

İŞKUR dua aldı

Girişimci Engelliler Derneği’nde düzenlenen sertifika törenine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ve kursiyerlerin aileleri katıldı. Törende konuşan Ahmet Tacettin Ötügen, Bu tür eğitim seminerleri sonucunda toplamda 650 engellenin istihdamının sağlandığını belirtti.
ÖTÜGEN’İN AÇIKLAMASI
Ötügen, “10 görme engelli vatandaşımıza ‘Engellilere yönelik Çağrı Merkezi Elemanı Mesleğinde iş gücü yetiştirme kursu’ düzenlenmiştir. Görme engelli vatandaşların diksiyon, iletişim, kişisel gelişim ve bilgisayar eğitimi konularında görme engelli vatandaşlarımızın niteliklerini yükselterek, kalifiyeli eleman olarak çağrı merkezlerinde istihdamlarının sağlanması hedeflenmiştir. İşgücü Yetiştirme Kursumuz 21 Ağustos 2014 tarihinde başlayarak 31 Aralık 2014 tarihinde sona ermiştir. Görme Engellilere yönelik düzenlediğimiz Çağrı Merkezi Elemanı Mesleğinde Meslek edindirme Kursunda; Eğitici giderleri, Yardımcı eleman giderleri, temrin malzemeleri bedelleri proje kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanmıştır. Proje kapsamında haftada altı gün olmak üzere, günlük 5 saat eğitim verilmiştir. Toplam 544 saat Eğitim verilmiş olup, 109 fiili gün boyunca eğitim devam etmiştir. Ayrıca Bu projeye katılan Görme Engelli Kursiyerlerimize günlük 20 TL cep harçlığı verilerek eğitim süresince kursiyerlere ekonomik yönden de destek sağlanmıştır. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle sone eren projede 7 görme engelli kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenmiş olan bu projeden katılımcı görme engelli Kursiyerlerimiz çok memnun kaldıklarını ve aldıkları eğitimin kendilerinin gelişiminde azami derecede fayda gördüklerini, bu eğitimi aldıkları için kendilerini çok şanslı kişiler olarak nitelendirdiklerini sözlü olarak belirtmişlerdir. İl Müdürlüğü olarak Görme Engelli Kursiyerlerimize vermiş olduğumuz bu hizmetin hedefine ulaşması Sivil Toplum Örgütleri tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır. Düzenlediğimiz bu tür kurslar sonucunda toplamda 650 civarında engellimizin istihdamını sağladık.” dedi.
‘ÜRETİME KAZANDIRIYORUZ’
Kocaoğlu, “Girişimci Engelliler Derneği olarak, engelli vatandaşlarımızı üretime kazandırmak amacıyla yoğun ve aktif çalışmaktayız. Bu amaç doğrultusunda engellilere yaygın eğitim kapsamında kişisel gelişim, diksiyon, iletişim ve bilgisayar eğitimleri başta olmak üzere, kendiişlerini kurmak amacı ile girişimcilik eğitimi ve ilimizde faaliyet yapan çağrı merkezlerinin ihtiyaç duydukları nitelikli engelli personel ihtiyaçlarına yönelik çağrı merkezi elamanı eğitimleri düzenlemekteyiz. Bu eğitimler kapsamında, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan, çağrı merkezi elamanı yetiştirme eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizin sertifikalarını veriyoruz. Eğitimlerimize bu dönem katılan on kursiyerden eğitimleri başarı ile bitiren 7 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında düzenlediğimiz bu eğitimler, engelli çalıştırmayan iş yerlerinden kesilen cezaların oluşturduğu fondan, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile gerçekleştirilmiştir. Ayrıca projemize Erzurum Bilgi İletişim A.Ş ‘de destek vermiştir, kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 
Güllüce’den çarpıcı tespit
 
Eğitim-Bir-Sen Vizyon Belgesi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyumculardan 2015 serzenişi
M.COŞKUN-Altın fiyatlarının artması ile satışlarda büyük bir düşüş yaşandığını ...
2014 Erzurum için kredili yıl oldu..!
TBB Risk Merkezi Aralık 2014 dönemi nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını paylaştı.
Erzurum’da 1 ayda 4 bin araç el değiştirdi
TÜİK Aralık 2014 dönemi araç devir verilerini paylaştı. Erzurum’da 2 bin ...
 
Erzurum, Türkiye’de 28, bölgede 2’inci oldu
Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan 14 il içinde Erzurum kamu bankalarından ...
Akasya Vadisi Projesi yenilendi
Pasinler ilçesinde Çağ Grup tarafından yapılan Akasya Vadisi Hasankale ...
Küçük çocuklardan, büyük hayat mücadelesi
Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum’da yaşayan üç çocuk, okuldan ...
 
2014’ü 102 binle solladık
M.AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum 2014 yılı sonu itibarıyla, Türkiye illeri sıralamasında ...
Erzurum’un araç sayısında yüzde 85’lik artış
M.AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum trafiğine on yılda 46 bin 940 motorlu kara taşıtı, ...
Erzurum, Elazığ ve Malatya ile yarışta
M.AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum, Elazığ ve Malatya’nın motorlu kara taşıtı varlığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva