ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
5 Ağustos 2015 Çarşamba - 17:38

Hayırlı olsun

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, yeni Genelkurmay Başkanı oldu. Şura kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe girdi.

Hayırlı olsun

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, yeni Genelkurmay Başkanı oldu. Şura kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe girdi.

Komuta kademesindeki değişikliği Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın açıkladı.

Buna göre; Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanlığı’na, 1. Ordu Komutanı Org. Salih Zeki Çolak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Recep Bülent Bostanoğlu’nun görev süresi 1 yıl uzatıldı. Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Org. Abidin Ünal Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na, Ege Ordusu Komutanı Org. Galip Mendi Jandarma Genel Komutanlığı’na, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk Yüksek Askeri Şura Üyeliğine, 3. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar 1. Ordu Komutanlığı’na, Harp Akademileri Komutanı Org. Abdullah Recep Ege Ordusu Komutanlığı’na atandı. 30 Ağustos 2015’ten geçerli olmak üzere, orgeneralliğe terfi ettirilen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korg. İsmail Serdar Savaş 3. Ordu Komutanlığı’na, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korg. İhsan Uyar, orgeneral rütbesi ile aynı göreve ve Donanma Komutanı Kora. Veysel Kösele oramiral rütbesine yükseltilerek aynı göreve atandı.

ORG.AKAR 29’UNCU GENEL KURMAY BAŞKANI

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Karargahı'nda yapılan YAŞ Ağustos ayı olağan toplantısı son gün mesaisinin ardından tamamlandı. YAŞ toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda alınan ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulan kararlar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel emekli olurken TSK'nın 29. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar oldu.

ORGENERAL HULUSİ AKAR KİMDİR?

1 Ocak 1952 tarihinde Kayseri'de doğan Orgeneral Hulusi Akar, 1972'de Kara Harp Okulu'nu, 1973 yılında ise Piyade Okulu'nu tamamladı. 1980 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982 yılında Kara Harp Akademisi'ni tamamladıktan sonra 1985'te Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden, 1987'de ise Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji'nden mezun oldu.

Genelkurmay Başkanlığı da dahil olmak üzere çeşitli karargah ve birliklerde Harekat ve Eğitim Kısım Amirliği, İcra Subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerini yürütürken Kara Harp Akademisi'nde öğretim görevliliği yaptı. 1990-1993 yılları arasında İtalya'nın Napoli kentindeki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı Karargahı'nda istihbarat subaylığı görevlerinde bulundu. Orgeneral Akar, 1993-1994 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Özel Kalem ve Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlükleri, 1994-1997 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yerine getirdi, 1997-1998 yıllarında Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı görevinde bulundu.

1998 yılında tuğgeneralliğe terfi etti ve bu rütbede 1998-2000 yılları arasında Tunceli'nin Hozat ilçesinde İç Güvenlik Tugay Komutanlığı, 2000-2002 yılları arasında İtalya'daki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı Karargahı Plan ve Prensipler Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2002 tarihinde tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesiyle 2002-2005 yılları arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı, 2005-2007 yılları arasında Kara Harp Akademisi Komutanlığı yaptı ve 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesiyle 2007-2009 yılları arasında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında 3. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu ve 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti.

2011-2013 yılları arasında Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini yürüten Orgeneral Akar, 3 Ağustos 2013 tarihinde yapılan YAŞ toplantısında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nca İç Güvenlik Harekatındaki başarılarından dolayı "üstün cesaret" ve "feragat madalyası"yla ödüllendirilen Orgeneral Akar, ayrıca "TSK Üstün Hizmet Madalyası" ve "TSK Şeref Madalyası"yla ile taltif edildi. Orgeneral Akar'a aynı zamanda Bosna-Hersek'te SFOR harekatındaki görevinden dolayı "ABD Liyakat Madalyası" ve "Kore Cumhuriyeti Milli Güvenlik Liyakat Madalyası" verildi.

63 yaşında olan Orgeneral Hulusi Akar, Şule Akar'la evli ve iki çocuk babası. İngilizce bilen Orgeneral Akar, Genelkurmay Başkanlığı'nın 29. başkanı oldu.

 
DAİB’den üretim seferberliği
 
Tunceli-Erzincan yolu trafiğe açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mekanın cennet olsun’
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın 1 Ağustos günü Facebook'taki hesabından, ...
Acı haber Şırnak'tan geldi: 2 şehid
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak'ta güvenlik ...
‘Aziz Milletimiz terör belasının karşındadır’
Taner Yıldız, ‘Aziz milletimiz, doğudan batıya kuzeyden güneye, birlik ...
 
‘Kim teröre yandaş oluyorsa, alçaktır’
Güllüce, “Kim teröre yandaş oluyorsa, onu görmezden geliyorsa, onu destekleyen ...
‘Gün, omuz omuza verme günüdür’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğer toplumların ortak kader bilinci yok edilmiş ...
‘Ortak vicdanı temsil etmek zorundayız’
Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda, ...
 
Şehit oğlunu sedyede uğurladı
Kars karayolunda bölücü terör örgütü PKK’nın döşediği mayının patlamasıyla ...
Güllüce, ‘Üç beş haysiyetsiz katile pabuç bırakmayız’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Şırnak´ta teröristlerle yaşanan ...
‘Huzuru sağlamaya kararlıyız’
Operasyonların kapsamlı şekilde devam edeceğinin altını çizen Davutoğlu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva