ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>TÜRKİYE
19 Aralık 2012 Çarşamba - 13:10

‘Hayallerimi süsleyen proje’

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdikleri “Obeziteyle Mücadelede Bende Varım” projesi kapsamında Erzurum’da bin 500 dolayında bayanın spor yapmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

‘Hayallerimi süsleyen proje’

ERZURUM (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdikleri “Obeziteyle Mücadelede Bende Varım” projesi kapsamında Erzurum’da bin 500 dolayında bayanın spor yapmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Bakan Kılıç, “Benim hayallerim bir bir gerçekleşiyor”dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Erzurum ziyaretinin yankıları tüm hızıyla sürüyor. Erzurum’da bir çok projeyi ve çalışmayı yerinde gören ve gençlikle dertleşen Bakan Kılıç, en çok da Obezite ile mücadele eden ev hanımlarının spor salonlarını doldurmasından ve spor yapmasından olumlu yönde etkilendi. Bakan Kılıç, bu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, hayallerinin gerçeğe dönüşmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Erzurum Yakutiye Spor Salonu’nda Obeziteyle mücadele eden bayanların çalışmasını izleyen ve tribünlerin dolmasının sevincini yaşayan Bakan Kılıç, Erzurum’daki proje hakkındaki memnuniyeti gittiği her yerde övgü ile anlatıyor. Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri ''Obeziteyle Mücadelede Ben de Varım'' Projesi kapsamında Erzurum’dan bin 500 dolayında ev hanımının spor yapmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ve spor yapan ev hanımı sayısının daha da çok artması için seferber olduklarını belirten Bakan Kılıç, şunları kaydetmişti: “Bu proje hayalimde olan projelerden biri. Hepimiz Anadolu çocuğuyuz, hepimiz köylüyüz bu yönüyle bakıldığında. Benim de baba ocağım köyde, ben de Samsun'a gittiğimde anamı gidip köyünde buluyorum, anamın elini köyünde öpüyorum. Dolayısıyla hepimizin sıkıntısı birbiriyle aynı. Spor yapmaktan utanıyoruz. Eşofman giymekten utanıyoruz. Spor ayakkabısıyla sokağa çıkmaktan maalesef utanıyoruz. Oysa ki spor yapmak, hareket etmek hayatın gereği, insan olmanın gereği, inancımızın gereği ecdadımızın da yaptığı bu. Bu işte utanılacak, sıkılacak hiçbir şey yok'' diye konuştu.
SPOR YAPMAKTAN UTANMAYIN
Dünya üzerinde en iyi şekilde sağlıklı yaşamanın yolunun spordan geçtiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor yapmanın ve eşofman giymenin utanılacak bir durum olmadığını belirterek, “Çevremizden etkileniyoruz, eşofmanla dolaşmaktan ve şehir içinde spor yapmaktan utanıyoruz, sıkılıyoruz, bunun böyle olmaması lazım. Herkes, her yaşta spor yapabilmeli”dedi. Bakanlık olarak insanların spor yapması ve bu insanları spor salonlarına ve sahalarına çekmek için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Bakan Kılıç, insanlardan hep hareketli olmalarını istedi.
EVDEN DIŞARI ÇIKIN HAREKET EDİN
Bakan Kılıç, evden biraz dışarı çıkılması, hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak tüm halkı spor yapmaya davet etti. Bakan Kılıç, şunları söyledi: “Sağlıklı yaşamak için buna ihtiyacımız var. Anadolu kadını maalesef belli bir yaşa kadar tarlada çalışır, yorulur, kendini eskitir, belli bir yaştan sonra da hareket etmez. Romatizmayla yaşamaya mahkum olur. Hepimizin derdi bu. Benim anamın da derdi bu. Dolayısıyla bu salonlara gelmekle çok doğru bir iş yapıyorsunuz. Sizler spor yapacaksınız ki sizlerden dünyaya gelen nesiller sporsuz bir hayatın olmadığına inansınlar. Çok önemli adımlar bunlar. Obeziteyle mücadele, Sağlık Bakanlığı'nın da dikkatle yürütmekte olduğu bir program. Çünkü dünyada 10 tane hastalık varsa 9 tanesi aşırı kilolarımızdan kaynaklanıyor, fazla kilolardan. 10 hastalığın 9'unun nedeni fazla kilolarımız. Onun içindir ki yol yakınken, spor yapma imkanımız varken bu sporu yapmamız lazım. Bu salonlara gelmemiz, girmemiz gerekir.
 

 
Yusufcan’a ilk destek Büyükşehir’den
 
ATAÜNİ’den Kafkasya açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİM-DER Çolpan’ı anacak
ASİM-DER 22 Aralık 2012 Cumartesi günü Kars’ta Dışişleri Bakanlığı Paris ...
ERDEF’ten Erzurum Zirvesi
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF)’in Erzurum yoğunluklu tanıtım etkinlikleri ...
'Birbirimizi Allah için çok sevelim'
Birlik ve beraberlik mesajı veren Başbakan Erdoğan, kirli senaryoların ...
 
Akdağ Sağlıkçıları dinledi
Akdağ, Türkiye'de mutlak anlamda hemşire yetersizliğinin bulunduğunu belirterek, ...
'Su akar, Türk yapar'
Erdoğan, “Dün, 'Su akar Türk bakar' sözünde olduğu gibi öyle akan suları ...
Görmez’’den sert tepki
Diyanet işleri Başkanı Görmez, “Başkanlığımızı ve fedakâr din görevlilerimizi, ...
 
Selahaddin Üniversitesi'nden Asimder’e şilt
Irak'ın Erbil kentinde bulunan Selahaddin Üniversitesi tarafından, Uluslararası ...
‘Karneyi Millet verir’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün, bizim ekonomide elde ettiğimiz ...
‘Dokunulmazlıklar yeniden ele alınmalı’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden BDP’lilerin dokunulmazlıklarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva