ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Mart 2022 Perşembe - 05:41

Gümrük şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 2 yıl önce Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğüne ait araca PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 3 personel, olayın 2’nci yıl dönümünde törenle anıldı.

Gümrük şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 2 yıl önce Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğüne ait araca PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 3 personel, olayın 2’nci yıl dönümünde törenle anıldı.

İran sınırındaki Gürbulak Sınır Kapısı'na 3 kilometre mesafede 2 Mart 2020'de, Gürbulak Gümrük Müdürlüğüne ait araca yönelik roketli saldırıda şehit düşen Mustafa Türk, Özgür Kavastan ve Ramazan Turan’ın vefatlarının 2’nci yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Gürbulak Sınır Kapısı önünde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Hasan Oktay Duygun, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, “Ülkemiz gibi uzun yıllardır hain terör örgütleri ile amansız bir mücadele sürdüren ülkeler için gümrük kapıları çok daha önemli ve anlamlıdır. Bizler bu kapılarda yaptığımız kontrollerle sınır güvenliğini sağlıyor, terörizmin en önemli finansman kaynaklarından olan uyuşturucu madde kaçakçılığı başta olmak üzere her türlü kaçakçılık faaliyeti ile mücadele ediyor, terör örgütlerinin yasadışı yollardan gelir sağlamalarına engel teşkil ediyoruz. Aslında tam da bu nedenle, 7 gün 24 saat bu zorlu coğrafyada dalgalanan şanlı bayrağımızın gölgesinde, onurla ülkelerine hizmet eden gümrük personelimiz, eli kanlı terör örgütünün hedefi oldu. İki yıl önce 2 Mart 2020 günü gerçekleştirilen saldırı, çalışma arkadaşlarımızın hedef alındığı ilk saldırı değildi. Ancak, maalesef bu defa korkunç bir tabloyla karşılaştık. Hazırlanan hain pusuda, işlerine gitmek için yola çıkan personelimizi taşıyan servis araçlarına roket atarlar ve uzun namlulu silahlarla saldırıldı. Terörün kanlı yüzü bir kez daha kendini gösterdi. Bu hain saldırı sonucunda servis aracında bulunan Bölge Müdür Yardımcımız Ramazan Turan, Ambar Memurumuz Özgür Kavastan ve aracın sürücülüğünü yapan Mustafa Türk kardeşlerimiz şehit düştüler. 47 personelimiz de bu alçakça saldırıda yaralandı. Tek suçu milletine şerefle hizmet etmek olan üç vatan evladını kaybetmenin verdiği acıyı hala yüreklerimizde hissediyoruz. Yaralı gazilerimizin çektiği acıları paylaşıyoruz. Şehit personelimizin aziz hatırası bugün olduğu gibi yarınlarda da belleklerimizin en özel yerinde var olmayı sürdürecek. O günden bugüne, Gürbulak ve diğer gümrük kapılarımızda gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda milyarlarca lira değerinde kaçak eşya ele geçirdik. Tonlarca uyuşturucunun ülkemize girişine engel olduk. Yasadışı yollardan yurda sokulmak istenen binlerce silah ve mühimmata el koyduk. Yasal ticareti hızlandırarak ve kolaylaştırarak ihracatımızı önemli ölçüde artırdık. Bundan sonra da gece gündüz, vatanımızın her köşesinde onurla milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Kıymetli meslektaşlarım, büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum ki devletimizin tüm kurumlarıyla sergilediği kararlı duruş sayesinde, ülkemize yıllarca ayak bağı olan, kahramanca ve fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimizi, gümrük çalışanlarımızı, doktorlarımızı, öğretmenlerimizi ve hatta beşikteki bebeklerimizi dahi hedef alan terörizm artık tükenme noktasına gelmiştir" ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen anma programına, Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, davetliler ve sınır kapısında çalışan personel katıldı.

 
Eren Kış-29 Operasyonu başlatıldı
 
Uçar’dan tarih şuuru vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkan veda etti
1998 yılından beri Oltu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ...
Palandökenli kadınlardan örnek girişim
Palandöken İnovasyon Kadın Girişim, Üretim, İşletme Kooperatifi tığ ve ...
Doğu Ekspresi ders oldu
Kars’ta ortaokullarda okuyan öğrenciler Doğu Ekspresi’ni ders olarak işliyor. ...
 
Şehit Erseçen mezarı başında anıldı
28 Şubat 2016 tarihinde Erzurum’da başına çatıdan buz düşmesi sonucu şehit ...
Gençlere ‘28 Şubat Muhtırası’ anlatıldı
Erzurum GSİM, Palandöken Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen konferansta, ...
Vanlı annelerin evlat nöbeti 1. yılını doldurdu
Van'da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin ...
 
Yaşar’dan kardeşlik ve birlik mesajı
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Miraç Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
ETÜ’den MTÖÜ ile işbirliği
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ...
Oltu Çayı yine köpürdü
Oltu Çayı'ndan daha önceki gibi yine köpük akmaya başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva