ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
31 Mayıs 2014 Cumartesi - 18:10

Güllüce: ‘Göçü önleyici tedbirler almak lazım’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Göçü önleyici tedbirler almak lazım. Bazı illerde öğrenci yok okul var” dedi.

Güllüce: ‘Göçü önleyici tedbirler almak lazım’

AHMET UMUR ÖZTÜRK

ANKARA (İHA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Göçü önleyici tedbirler almak lazım. Bazı illerde öğrenci yok okul var” dedi.

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) 5. Olağan Genel Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu’nda düzenlendi. Genel Kurula, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİMFED Başkanı Tahir Tellioğlu, Altındağ Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve müteahhitler katıldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Türkiye’nin avantajlarından birinin bilgi ve birikimi olduğunu söyleyerek, 2020 yılında inşaat sektörünün 12 milyar trilyon hacme ulaşacağını ifade etti. Güllüce, hedeflerinin ormana bakarak yapılması gerektiğini belirterek, “12 trilyondan en fazla biz pay alırız ve nasıl alırız diye kendimize de soralım” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümden söz eden Güllüce, bir profesörün Türkiye’nin bütün illerinde kentsel dönüşümün bütün binalara uygulanması gerektiğini söylediğini ifade ederek “Hocam söylediğin harika bir temenni. Katılmamak mümkün değil. Ama dünyada matematik, sayı diye bir şey icat edilmiş. Kaç bina ve her bina kaç lira, sonunda ne çıkıyor. Bugün basında da var. ‘Bakan beyin itirafı. Bütçemizde bu kadar para yok’ Bu inanılmaz bir rakam. 7 milyonu yazacaksın, sona altı tane sıfır yazacaksın. Bu kadar para lazım. O nasıl okunur. Biraz zorlanırsın. ‘Dünyanın böyle bir gücü var mı’ diye sorarsın”

Dünyada en zor paylaşılan şeyin gayrimenkul paylaşımı olduğunu söyleyen Güllüce, gayrimenkulün bir tane olduğunu belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Güllüce, kentsel dönüşümün siyasete alet edildiğini söyleyerek, ’sizi Maltepe’den alıp Gebze’ye sürecekler’ iddialarına da cevap verdi. Güllüce, “Biz hükümet olarak, milletin iş aş sahibi olmasını istiyoruz. Seni niye sürelim? Yok öyle bir şey. 1950’lerden önce olmuş. 1950’lerin Türkiye’si değil ki. Biz milletin ev, iş sahibi olmasını istiyoruz” dedi.

Göçün durdurulmasının mümkün olmadığını söyleyen Güllüce, “Göçü önleyici tedbirler almak lazım. Bazı illerde öğrenci yok, okul var” diye konuştu.

Müşavirlik hizmetleri ile ilgili sıkıntılar olduğunu belirten Güllüce, uluslararası müşavirlik hizmetlerinde dünyada Türk şirketlerinin olmasının önemine değindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye’nin adeta çağ atlayarak güvenli bir büyümeyi gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’nin her alanda büyümesinin inşaat sektörüne de yansıdığını söyledi. Etyemez, 2002’de inşaat sektörünün toplam istihdamdaki payı yüzde 4,5 olduğunu ifade ederek, 2013 ‘de yüzde 7’lere yükseldiğini aktardı. Bir yandan istihdamı artırırken diğer yandan istihdam şartlarını iyileştirme konusunda hassasiyet gösterdiklerini anlatan Etyemez, şöyle konuştu: "Bu bağlamda hassasiyet gösterdiğimiz konuların başında iş sağlığı ve güvenliği gelmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, ekonomik kalkınmamızın çalışanlarımızın sağlığını koruyarak ve güvenliğini sağlayarak gerçekleşmesi yönünde çaba sarf ediyoruz”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, inşaat sektörünün önemli bir sektör olduğunu hatırlatarak, inşaat sektörünün dünya ekonomisinin yüzde 13’ünü oluşturduğuna dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, 2020 yılında dünyada inşaat sektörü iş hacminin yüzde 70 büyüyerek, 12,7 trilyon dolara ulaşılacağının tahmin edildiğini kaydederek, “Bugün gelinen noktada Türkiye için de geçerli. İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri. Halihazırda, milli gelirin yüzde 6’sını oluşturan ve 1,9 milyon kişiye iş sağlayan, yüzün üzerinde sanayi ve hizmet sektörünün ana müşterisi konumunda olan inşaat sektörü Türkiye ekonomisi için çok daha önemli rolü var. İnşaat sektörü Türkiye’de geleneksel sermaye birikim sürecinin en önemli halkasıdır.”

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de büyük yatırımcı olmanın aşamalarını sıralayarak, önce köyden kente göçüldüğünü, birikimlerle esnaflığa geçildiğini kaydetti. Biraz para kazanınca işleri büyütürsün, orta ölçekli tacir olursun" diyen Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sonra inşaat sektörüne geçersin, yap-sat derken sermaye biriktirirsin. En sonunda büyük yatırımcı olursun. İnşaat sektörü son on yılda büyük ivme kazandı. Sektörün yıllık gelir vergisi içerisindeki oranı 2004’e göre yaklaşık 6 kat arttı. Sadece 2013’te inşaat sektörü yüzde 7 büyüdü”

TİMFED Başkanı Tellioğlu da, inşaat sektörünün sorunlarından bahsederek, 1970 tarihinde yasal mevzuat oluşturulmasının adımı atıldığını söyledi. Tellioğlu, mesleki yeterlilik, müşavirlik hizmetlerinin yetersizliklerinden bahsederek, iş tedbirlerinin alınması gerektiğinin altını çizdi.

 
Fırtına Havuzbaşı’nda ağaç devirdi
 
Kaymakam Kotan’ın acı günü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asi 1 Haziran 2014 Pazar 23:56

GÜNAYDIN SAYIN VEKİLLER VE ERZURUMUN YÖNETİCİLERİ, YENİ UYANDIK GALİBA. 2006 DA ERZURUMA CANIM MEMLEKETİME GELİRKEN TABELA 400.000 YAZIYORDU, 2013 TE GELDİM 360.000 E DÜŞMÜŞTÜ BUNU ŞÖYLE 2002 YE KADAR GÖTÜRÜN BAKALIM NÜFUS KAÇ ÇIKACAK. ANTİ PARANTEZ LÜTFEN ERZURUMDA KAÇ ÖZ ERZURUMLU NÜFUS VAR VE NEDEN GÖÇ ETTİLER BUNUDA ARAŞTIRSANIZ.

Yorumu oyla      7      4  
Mökkem 1 Haziran 2014 Pazar 16:31

kalite kallavi fiat cüz"i" sapına kadar derbi... reklamları izlediniz

Yorumu oyla      7      5  
Dolphin 31 Mayıs 2014 Cumartesi 20:54

3. köprü, 3. havalimanı, tüp geçit 1 milyonluk uydu kentler yapın bütün üniversiteleri orada barındırın, fabrikaları batıda kurun halkı Büyük şehirlere göç için teşviklendirin ondan sonrada göçü önlemek için tedbirler almak lazım diyin

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala: ‘Kim bir hata yaparsa onu ortaya çıkarırız’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Okmeydanı’ndaki olaylarda silahla vurulan Uğur ...
‘Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik’
Erdoğan, hükümet olarak milli birlik ve beraberliğin sağlanması için her ...
Bakan Ala, Azerbaycan ziyaretini değerlendirdi
Resmi temaslarda bulunmak için Bakü’ye gelen Türkiye İçişleri Bakanı Efkan ...
 
Güllüce,‘Mazlumların her zaman yanında olacağız’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, partisinin seçim çalışmaları ...
‘İlmimiz çoğaldı âlimlerimiz azaldı’
“Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi - Gönül Sultanları Buluşması”nda konuşan ...
‘Biz merhametle mükellefiz, gazapla değil’
Erdoğan, 'Tayyip Erdoğan'a beddua ediyorlarmış. Bumerang gibi onlara döndü. ...
 
Ala: ‘Polis okulları kapatılmayacak’
Bakan Ala, polis okullarının kapatılmasının söz konusu olmadığını, jandarma ...
Bakan Güllüce’den rantçılara gözdağı
Güllüce, inşaat sektöründe çok büyük yatırımların yapıldığını ifade ederek, ...
Bunun adı 'tevafuk'
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Depremle ilgili konuştuk, 1 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva