ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ASAYİŞ
30 Kasım 2018 Cuma - 08:29

Gül: "Vizyonumuz, güven veren bir adalet sistemi"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ndeki vizyonlarının "Güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi" olacağını belirtti

Gül:  Vizyonumuz, güven veren bir adalet sistemi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ndeki vizyonlarının "Güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi" olacağını belirterek, "Güven veren adalet, hedefi temel hak ve özgürlüklerin, toplum hayatındaki huzur ve güvenliğin, sosyal beklenti ve memnuniyetin, yani kısaca topyekun varlık ve geleceğimizin garantisini ima etmektedir" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen 'Yargı Reformu Stratejisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, reform çalışmalarının planlı bir stratejiye bağlanmasının önemli olduğunu söyledi. İlk olarak 2009 yılında hazırlanarak uygulamasına başlanan Yargı Reformu Stratejisi'nin öngördüğü hedeflere büyük ölçüde ulaştığını belirten Gül, stratejinin bu doğrultuda 2015 yılında yenilendiğini anımsattı. Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ndeki vizyonlarının "Güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi" olacağını bildiren Gül, "Güven veren adalet, hedefi temel hak ve özgürlüklerin, toplum hayatındaki huzur ve güvenliğin, sosyal beklenti ve memnuniyetin, yani kısaca topyekun varlık ve geleceğimizin garantisini ima etmektedir. Güven veren adalet, merkezine adalet değerini alan bir anlayıştır. Adalet her hal ve şartta güven verir" diye konuştu.

Gül, adaletin kapısına gelen herkesin hakkına erişeceğinden emin olması gerektiğini belirterek, bu kapıyı çalan herkesin, saygın bir muameleye tabi tutulması gerektiğini ve her bir vatandaşın evine dönerken bu kapıdan asgari bir memnuniyetle ayrılması gerektiğini ifade etti. Mesleğe yeni başlayan yargı mensuplarının kararlarında hukuki olarak doğru ve doyurucu gerekçeleri, 'kamus namustur' diyerek ortaya koymalarının en tabii beklentileri olduğunu dile getiren Gül, bu beklentinin karşılanmasında en vazgeçilmez katkının eğitimle sağlanan temelin olacağını söyledi. Gül, bu sebeple özel olarak yargı mensuplarının, genel olarak ise hukukçuların yetiştirilme sürecinin gözden geçirilmesi, üniversite eğitiminden başlayarak meslek öncesi ve meslek içi eğitimlerinin reforme edilmesinin acil bir ihtiyaç olarak önlerinde durduğunu kaydetti.

Hukuk mesleğine girmeden önce bir devlet sınavının yapılmasının ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gül, "Bunun çerçevesinde bugün yine değerli fikirler alarak artık adını koymak, kararını vermek istiyoruz. Hakim ve savcı yardımcılığının da süresinin kapsamını bugün katılımcılardan dinlemek istiyoruz. Bunlar, önümüzdeki Yargı Reformu Belgesi'nde önem verdiğimiz başlıklardan birisi" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞIMIZIN HAKKINA İŞ İŞTEN GEÇMEDEN ULAŞMASI HASSASİYETİMİZDİR"

Gül, geciken adaletin vicdanları yakan bir ateşe dönüşeceğine dikkat çekerek, "Bu ateşi hukukla, hukukun sınırları içinde behemehal söndürmek gerekiyor. Adaletin hızlı ve zamanında tecellisi de bu sebeple güven veren adalet vizyonunun bir başka unsurunu oluşturuyor. Hukuk ve yargılama güvenliğine halel getirmeden adli süreçlerin hızlanması, vatandaşımızın hakkına gecikmeden, iş işten geçmeden ulaşması en önemli hassasiyetimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

AVUKATLARA YEŞİL PASAPORT

Avukatların yeşil pasaport talebine değinen Gül, belli bir kıdemdeki avukatlara yeşil pasaport verilmesi konusunda İçişleri Bakanlığı ile çalışmalar yürüttüklerini, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

"FETÖ İLE MÜCADELE TÜRK YARGISININ BİR BAĞIMSIZLIK VE SAYGINLIK MÜCADELESİDİR"

Akıl ve muhakemeyi değersizleştirip yerine ideolojik adanmışlığı ikame eden FETÖ'cülerin Türkiye'yi nasıl bir felaketin eşiğine getirdiğine 15 Temmuz’da çok canlı biçimde şahit olduklarının altını çizen Gül, şunları kaydetti: "İstikameti hukuktan ve vicdanından değil, bağlı olduğu örgütten, örgütün elebaşından alan FETÖ mensupları, sonuçta bu ihanetin hesabını hukuk önünde vermeye başlamışlardır. Adalet mekanizmasını araçsallaştıran FETÖ, yargı sistemine, milletimizin adalet beklentisine ve adalete duyulan güvene de en büyük kötülüğü yapmıştır. Yargı sistemimiz başta olmak üzere, Türkiye, 15 Temmuz’dan sonra devlet içindeki bu örgütlü yapıdan kurtulmak için kararlı bir mücadele ve arınma sürecini başlatmıştır. Bu süreci başarıyla tamamlamaya kararlıyız. Bu arınma sürecine, yeniden bir inşa sürecinin eşlik etmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. FETÖ ile mücadele aynı zamanda Türk yargısının bir bağımsızlık ve saygınlık mücadelesidir. Bu mücadeleyi yargının saygınlığını yükselterek, toplumun adalet inancını yücelterek sürdüreceğiz. 2019 yılını bu anlamda yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Yargının kendi yaşadığı travmayı da atlatarak, daha adil, daha hızlı, daha etkin ve toplumun tüm fertlerine güven vererek yol alacağına inanıyoruz. En geniş anlamıyla terörle mücadelemiz de, bir hak ve özgürlük mücadelesidir. Bu mücadeleyi de yine hukukla, hukukun sınırları içinde ve adalet anlayışıyla sürdüreceğiz. Bir tek suçlunun bile cezasız kalmaması ama diğer taraftan bir tek masumun bile haksızlığa uğramaması temel hassasiyetimizdir."

Yargı Reformu Stratejisi Toplantısı'na Bakan Gül'ün yanı sıra, AYM Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, YÖK Başkanı Yekta Saraç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile çok sayıda hukukçu katıldı.

 
"Kırsal kalkınma projelerine 92 milyon TL hibe"
 
"Dünyaya demokrasi dersi verdik"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör operasyonu: 19 gözaltı
PKK/KCK terör örgütüne kurye işbirlikçiliği ve örgüt propagandası yapan 19 kişi gözaltına alındı.
Tümgeneral Tarakçı’dan Vali Bilmez’e ziyaret
Erzurum 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Vali Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret etti
Şehidin adı hayratta yaşatılacak
2015 yılında Erzurum’un Şenkaya ilçesi kırsalında bölücü teröristlere ...
 
Erzurum trafik verileri yayımlandı
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - TÜİK 2018 Ekim dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı.
Soylu: ‘Ciddi bir refleks verdik'
Bakan Soylu, Türkiye'nin gelenekleri, refleksleri ve karakterleri güçlü ...
Horasan'da trafik kazası: 1 ölü
Horasan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 17 yaşlarındaki genç hayatını kaybetti.
 
PKK/KCK terör örgütüne büyük darbe
İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütüne yönelik, 21-27 Kasım tarihleri ...
FETÖ'den 2 harp okulu öğrencisi adliyede
Erzurum’un da yer aldığı 14 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
PKK'nın sözde Erzurum sorumlusu öldürüldü
İçişleri Bakanlığı, 300 bin TL ödülle ’Gri Kategori’de yer alan sözde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva