ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>ASAYİŞ
29 Kasım 2018 Perşembe - 01:46

Soylu: ‘Ciddi bir refleks verdik'

Bakan Soylu, Türkiye'nin gelenekleri, refleksleri ve karakterleri güçlü bir coğrafyada yaşadığını ifade etti

Soylu: ‘Ciddi bir refleks verdik

Türkiye'nin gelenekleri, refleksleri ve karakterleri güçlü bir coğrafyada yaşadığını ifade eden Soylu, şunları kaydetti: "Hemen altımızda ABD'nin, diğer ülkelerin de talebiyle bu coğrafyanın dününü, bugününü ve yarınını alt üst etmeye çalışabilecek gelişmeler oluşturulmaya çalışıldı. Bir tane refleks verdik. Bu refleks sadece bugün oluşan bir refleks değildir. Tarihler boyunca imbik imbik süzülen ve aslında bu topraklarda bizim neyi ifade ettiğimizi anlatan bir reflekstir.’ dedi

SOYLU’NUN TESPİTLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki bir otelde gerçekleştirilen 'Türk İdare Dergisinin 90. Yılı Sempozyumu'na katıldı. Programda konuşan Soylu, İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ile Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli'nin cenaze törenine katıldığını belirterek, "Melek yüzlü, yakışıklı, bakmaya kıyamayacağınız iki vatan evladımızı uğurladı. Buradan çıktıktan sonra Diyarbakır'da bir başka kahramanımızın cenazesine gideceğiz. Bu 2 evladımız, İstanbul'da hepimizin yüreğini yakan, aslında bir mahalleye değil yüreğimize çakılan helikopterde kaybettiğimiz şehitler. Diğeri de dün Batman'da terör örgütü mensubunu evde sıkıştıran ve hain bir kurşunla şehit olan aslanımız. Şunu herkes, aziz milletimiz, dostlarımız, bu millet için dua edenler veya bizi dışarıdan izleyenler, hainler herkes iyi bilsin ki o evlatlar, o kahramanlar dünyada sadece bizde var. Onları sadece bu topraklardaki anne ve babalar yetiştirebilir. Bu acıya da anca bu büyük millet dayanır. Onlar bizim en büyük hazinemizdir, en büyük gururumuzdur. Biz, bu şehitlerin şahidiyiz ki onlar bu devlete, millete hakkıyla hizmet ettiler" diye konuştu.

"BİR HAZİNENİN KAPAĞINI AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Terör, uyuşturucu ve trafik konularında aralıksız mücadele ettiklerini vurgulayan Soylu, Suriye kaynaklı göçü de yönettiklerini ifade etti. Soylu, bir yandan da Bakanlığın yönetim anlayışını, teknolojik ve dijital altyapısını çağın gerekliklerine göre entegre etmeye çalıştıklarını aktardı. Soylu, bunları yaparken de bir şeyi daha gerçekleştirmeyi istediklerini belirterek, "Bir hazinenin kapağını açmaya çalışıyoruz. Bize unutturulmaya çalışılan bir hazinenin kapağını açmak istiyoruz. O hazine köklü devlet geleneğimiz, büyük bir kurumsal hafıza, tecrübelerimiz, devlet reflekslerimiz, 2 bin 200 yıldır daima bir devlete sahip olma anlayışımız. Keza yaşanmışlıklar, başka devletler ve toplumla ilişkiler, bizde bunların hepsinden başka ülkelerde olmadığı kadar bolca vardır. Bu, bana sorarsanız çok ama çok kıymetli hazinedir" şeklinde konuştu.

Soylu, Türkiye'deki tarihi eserlere, mozaiklere bakıldığında 2 bin yıl önce Anadolu'daki yerleşik ve gelişmiş bir medeniyetin, sosyal ve idari bir yapının izlerinin görüldüğünü dile getirerek, "Bugün karanlık bir zihniyetin sadece terör gözlüğüyle bakmamızı istediği Cizre, Binbir Gece Masallarında İbn-i Batuta'nın, Evliya Çelebi'nin, Katip Çelebi'nin notlarında yerli, yabancı bir çok gezginin seyahatnamelerinde anlatılır. Hiçbiri küçük bir kasabadan bahsetmez. Hepsi Cizre'deki gelişmişlikten, ticaretten, sosyal ve kültürel hayatın geldiği yüksek seviyeden övgüyle bahseder" şeklinde konuştu.

"BU COĞRAFYADA BİZİ BİR NOKTAYA HAPSETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI REFLEKS VERDİK"

Türkiye'nin gelenekleri, refleksleri ve karakterleri güçlü bir coğrafyada yaşadığını ifade eden Soylu, şunları kaydetti: "Hemen altımızda ABD'nin, diğer ülkelerin de talebiyle bu coğrafyanın dününü, bugününü ve yarınını alt üst etmeye çalışabilecek gelişmeler oluşturulmaya çalışıldı. Bir tane refleks verdik. Bu refleks sadece bugün oluşan bir refleks değildir. Tarihler boyunca imbik imbik süzülen ve aslında bu topraklarda bizim neyi ifade ettiğimizi anlatan bir reflekstir. Bir taraftan Irak'ın kuzeyinde hemen bir yapı oluşturmaya çalışanlar, diğer taraftan Afrin merkezli bir yapı oluşturup bu coğrafyada bizi bir noktaya hapsetmeye, hareket kabiliyetimizi daraltmaya, adım atmamızı ve etrafımızdaki coğrafyayla ilişkilerimizi kısıtlamaya çalışanlara karşı hemen ciddi bir refleks verdik. İşte bu yüzyıllardır gelişen büyük bir medeniyetin en önemli numunesidir. Buna iyi sahip çıkmak gerekir. Kimse kusura bakmasın. Hayat sadece günlük yaşadıklarımızla alakalı değildir. Bize büyük bir medeniyet, büyük bir birikim bırakılmıştır. Bizim sorumluluğumuz bu medeniyeti ve bu birikimi geleceğe hem çok daha iyi katma değer üreterek, hem de eğer bir takım onarılması gereken noktaları varsa onararak gelecek nesillerimize bırakabilmektir. Bütün bunları bunun için yapıyoruz."

Soylu, "Bugün biz göçü mü yönetiyoruz, evet. Neden yönetiyoruz da engellemiyoruz, neden başkaları gibi botları batırmıyor, insanları Yunan sınırında olduğu gibi çırılçıplak soyup, dövüp, botlara koyup o soğukta Meriç nehrine bırakmıyoruz? Çünkü 2. Murat zamanında Avrupa'da zulümden kaçıp Edirne'ye yerleşen Hahambaşı Sarfati, Avrupa'daki cemaatlere yazdığı o ünlü mektubunda 'Türkiye'nin yolu hayal yoludur. Siz beni dinlerseniz tembellik etmeyiniz ve Türkiye'ye geliniz' der. Bizim böyle bir mektuba ilham verecek insanlık anlayışımız daima olmuştur. Bugünkü göçü de attığımız adımları da bu anlayışla yönetiyoruz" dedi.

"DÜNYADA BÖYLE BİR ÖLÇÜ YOK"

2016'da Türkiye'de kaçak sigaranın piyasada satılma payının yüzde 20 olduğunu bildiren Soylu, "Biliyorsunuz kaçak sigaranın en önemli pazarlayıcısı terör örgütü PKK'dır. Bütün arkadaşlarımız mücadele içerisinde oldu ve 2 yıl gibi kısa bir sürede kaçak sigaranın payı yüzde 20'den yüzde 6'ya düştü. Burada sadece Yunanistan'a, adalara geçen 2015'de her 100 geçişten anca 10'unu yakalayabiliyorduk. Şimdi rakam 55. Dünyada böyle bir ölçü yok. Bu bugünden oluşan bir şey değil. Büyük ve köklü bir medeniyetin hareket kabiliyetini yansıtmasıdır" ifadelerini kullandı.

 
Selçuk’tan mesleki eğitim vurgusu
 
Erbaş’tan doğru bilgi tavsiyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan'da trafik kazası: 1 ölü
Horasan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 17 yaşlarındaki genç hayatını kaybetti.
PKK/KCK terör örgütüne büyük darbe
İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütüne yönelik, 21-27 Kasım tarihleri ...
FETÖ'den 2 harp okulu öğrencisi adliyede
Erzurum’un da yer aldığı 14 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
 
PKK'nın sözde Erzurum sorumlusu öldürüldü
İçişleri Bakanlığı, 300 bin TL ödülle ’Gri Kategori’de yer alan sözde ...
2 terörist etkisiz hale getirildi
Muş’un Malazgirt ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik polis ve jandarma ...
480 operasyonda 544 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütüne yönelik, 21-27 Kasım tarihleri ...
 
Erzincan yolunda kaçakçılık operasyonu
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
FETÖ operasyonunda 3 asker tutuklandı
Erzurum’un da yer aldığı 14 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
PKK/KCK operasyonu: 9 gözaltı
Kars merkezli Kağızman ve Diyarbakır’da PKK/KCK’ya yönelik eş zamanlı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva