ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
13 Aralık 2015 Pazar - 01:37

Görmez’den ‘Birleşmemiş Milletler’ gönderisi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: “Suriyeli kız çocuğunun feryadını, Birleşmiş Milletler ve ‘Birleşememiş Milletler’e ithaf ediyorum…”dedi

Görmez’den ‘Birleşmemiş Milletler’ gönderisi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenen, ‘Yetim Çocukların Problemleri Çözüm ve Stratejiler Çalıştayı’na telekonferans yöntemiyle katıldı.

İslam dünyasında yetimler için çalışan kurumlar arasındaki işbirliğinin arttırılması amacıyla İstanbul’da başlayan 1. Uluslararası Yetim Çalıştayı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Suriyeli mülteci küçük bir kızın annesine yazdığı vasiyet mektubunu okuyarak, “Ölüm meleğini davet eden bu kız çocuğunun bu feryadını, son yıllarda ülkelerinin stratejik hesaplarını yapan bütün devlet ricaline, Birleşmiş Milletlere, “Birleşememiş Milletlere” ve onların topyekûn uluslararası bütün kuruluşlarına, İslam İşbirliği Teşkilatının üye olan bütün devletlerine ithaf ediyorum” dedi.

Telekonferans yöntemiyle 43 ülkenin temsilcilerine seslenen Başkan Görmez, Suriyeli küçük kızın ailesine yazdığı vasiyet mektubunu okuyarak, dünya liderlerine seslendi.  Suriyeli kızın, ‘Bu benim vasiyetimdir. Sana vasiyet ediyorum ey anne. Beni unutma! Benim gülüşlerimi peş peşe güldüğüm günleri sakın unutma! Ey kız kardeşim! Sen de beni unutma. Arkadaşlarıma deki o açlıktan öldü. Ey kardeşim! Sen de sakın bana üzülme. Biz açız dediğimiz zamanları hatırla. Ey ölüm meleği! Gel de canımı al. Ta ki cennette yemek yiyebileyim. Ben açım. Ey ailem üzülmeyin. Cennette de sizin adınıza gücüm yettiğince yemek yiyeceğim’ ifadelerine yer verdiği mektubunu okumasının ardından dünya liderlerine seslenen Başkan Görmez, şunları söyledi;

“ÖLÜM MELEĞİNİ DAVET EDEN BU KIZ ÇOCUĞUNUN FERYADINI, BİRLEŞMİŞ MİLLETLERE VE ‘BİRLEŞEMEMİŞ MİLLETLERE’ İTHAF EDİYORUM…”

Ölüm meleğini davet eden bu kız çocuğunun bu mesajını son yıllarda ülkelerinin stratejik hesaplarını yapan bütün devlet ricaline ithaf ediyorum. Bu yetim çocuğunun feryadını Birleşmiş Milletlere, “Birleşememiş Milletlere” ve onların topyekûn uluslararası bütün kuruluşlarına ithaf ediyorum. İslam İşbirliği Teşkilatının üyesi olan bütün devletlere ithaf ediyorum.

“BÜTÜN İNSANLIK OLARAK, İLİM VE EDEP YETİMİ OLDUK…”

İslam ve İslam Coğrafyası tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Bugün her yerde feryatlar yükseliyor. Bugün ümmetin bütün ocaklarına ateş düştü. Dünyanın bütün yetimlerine sahip çıkacak olan ümmetin kendisi yetim kaldı. Hz. Ali’nin ifadesiyle ‘Asıl yetim, babasını kaybeden değil, asıl yetim, ilmi ve edebi kaybeden’ cehalet ve tefrika bizi kuşattı. İlim ve edep yetimi olduk insanlık olarak. Cehalet bizi kuşattı ilim yetimi olduk. Tefrika bizi kuşattı, şefkat yetimi olduk. Merhamet yetimi olduk. Ahlak yetimi olduk. İşte böyle zor bir zamanda, belki de ümmetin bütün günahlarına kefaret olabilecek bir çalışma yapıyorsunuz. O da insanlığın bütün yetimlerine sahip çıkma, yetimlerin başını okşamak, yetimlere kefil olmak, yetimleri himaye etmek, sokağa bırakılan bütün çocuklara sahip çıkmak… Bu aynı zamanda sadece İslam Ümmetinin değil, aslında bütün insanlığın günahlarına kefaret olabilecek önemli bir vazifedir. Bundan dolayı ben bütün coğrafyamızda ve bütün dünyada yetimlere yardımcı olan, yetimleri himaye eden bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

“İNSANLIĞIN VİCDANINI KAYBETTİĞİ, MERHAMETİN AZALDIĞI, KALPLERİN TAŞLAŞTIĞI BİR DÖNEMDE, KALPLERİ YUMUŞATMANIN YOLU, YETİMLERE BAKMAK OLARAK GEÇER…”

İnsanlığın vicdanını kaybettiği, merhametin azaldığı, kalplerin katılaştığı ve taşlaştığı bir dönemden geçiyoruz. İşte kalpleri yumuşatmanın, kalplere şefkat yerleştirmenin yollarından birisi Peygamberimiz tarafından yetimlere bakmak olarak geçer. Bugün insanlığın kalplerinin katılığının ortadan kalkması da yetimlere rahmet etmekten, merhamet etmekten, yetim başı okşamaktan geçer.

“DEVLET YETİMHANE KURAR, FAKAT YETİMLERİN BAŞINI OKŞAYAMAZ…”

Son 30 yılda İslam Coğrafyasında 11 milyon Müslüman katledildi. 150 milyon çocuk yetim kaldı. Yılda 3 milyon çocuk yetim kalıyor. Her yetim Müslümandır. Her çocuk, her doğan İslam fıtratı üzerine doğar. Bütün bu yetimlere bugünkü seküler dünyanın sosyal devlet fikriyle sahip çıkmak imkansızdır. Devlet yetimhane kurar, fakat yetimlerin başını okşayamaz. Marifet sadece yetimhaneler açıp yetimleri oraya doldurmak değildir. Marifet, yetim çocuklarımızı kardeşlerimiz olarak bağrımıza basmaktır.

“DÜNYANIN YETİM HAKLARI BİLDİRGESİNE İHTİYACI VAR…”

Bugün yeryüzünü kuşatan yetim feryatlarıyla karşı karşıyayız. Rahmanın arşı titrediği zaman merhamet, rahmet tecelli etmez. Bunun farkında olmalıyız. Sadece yetim meselesi değil, bütün çocukların istismarını önlemek lazım. Çocuk işçiler, çocuk gelinler, çocukların maruz kaldığı bütün kötülüklerden çocuklarımızı korumak için çalışmalar yapmalıyız. Çok ciddi bir yetim hakları bildirgesine ihtiyaç var. Dünyanın her tarafında çocuk ticareti yeryüzünde işlenen en büyük cinayetler olarak tarihe geçmekte ve rahmanın arşını titretmeye devam etmektedir.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ve 43 ülkeden 110 temsilcinin katıldığı ‘1. Uluslararası Yetim Çalıştayı’nda, yetim çocukların problemleri, çözüm ve stratejileri, akademisyenler, sivil ve resmi kuruluş temsilcileri tarafından istişare edilmesi hedefleniyor.

 
‘Orta Asya, Türk Tarih ve Kültürünün membasıdır’
 
Karda Palandöken, Kartalkaya rekabeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız'dan 'toprak' uyarısı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü ...
Bingöl’e düşen göktaşında 60 element çıktı
Bingöl Üniversitesi, Sarıçiçek köyüne düşen göktaşının kısmi analiz sonuçlarını ...
Kanuni Sultan Süleyman’ın Türbesi bulundu
Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla ...
 
ATAÜNİ, 9 Üniversite arasında
Yürütülen projeler kapsamında akademik çalışma yapma imkanı bulan Hava ...
Doymuş’a TÜBİTAK ödülü
KKEF, İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...
Zabıta Çalıştayı tamamlandı
Belediye Zabıta Çalıştayı'nda, zabıtanın sorunları ve uygulamalarıyla ...
 
‘Tek çıkış yolu Türkiye’
Savaş Eğilmez, dört tarafı enerji üreticileri ile çevrili Türkiye’nin, ...
Felsefe Olimpiyatları büyük ilgi gördü
Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun, ...
Korkut: ‘Erzurum’a büyük hedefler yakışır’
Güneş Vakfı geleneksel Cuma sohbetlerinin konuğu olan Ali Korkut, yollarına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva