ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>TÜRKİYE
8 Ocak 2013 Salı - 14:19

Göktürk-2'den ilk görüntüler

Görkemli bir törenle uzaya fırlatılan Göktürk-2 ilk görüntüleri geçti. Henüz kanatları tam açılmayan ve test çalışmalarına devam eden Göktürk-2, Beşparmak Dağları'ndaki KKTC Bayrağı ile Dubai'nin ünlü Palmiye Adası'nın görüntülerini net bir şekilde çekerek merkeze ulaştırdı.

Göktürk-2 den ilk görüntüler

ANKARA (İHA) - Görkemli bir törenle uzaya fırlatılan Göktürk-2 ilk görüntüleri geçti. Henüz kanatları tam açılmayan ve test çalışmalarına devam eden Göktürk-2, Beşparmak Dağları'ndaki KKTC Bayrağı ile Dubai'nin ünlü Palmiye Adası'nın görüntülerini net bir şekilde çekerek merkeze ulaştırdı.
10 gün önce düzenlenen görkemli bir törenle Çin’den uzaya fırlatılan Göktürk-2, sorunsuz bir şekilde ilk görüntülerini merkeze ulaştırdı. Göktürk-2'nin çektiği fotoğraflarda,Başbakan Erdoğan'ın daha önce açıkladığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki(KKTC) Beşparmak Dağları üzerinde yer alan KKTC Bayrağı da yer alıyor. Ayrıca Dubai'deki ünlü Palmiye Adası'nın fotoğrafları da Göktürk-2 tarafından net bir şekilde çekilerek Türkiye'ye gönderildi.
KIŞ MEVSİMİ DOLAYISIYLA SADECE ANTALYA'NIN GÖRÜNTÜSÜ ÇEKİLEBİLDİ
Göktürk-2 Bağdat ve Yeni Delhi'nin görüntülerini de sorunsuz bir şekilde çekerken, Türkiye'de ise kış ayları yaşanmasından dolayı sadece güneşli olan Antalya'nın görüntüsünü çekebildi. Göktürk-2 dünyanın pek çok yerinden de deneme çekimleri yaparken, test çalışmalarının sürmesinden ve kanatlarının ise henüz tam olarak açılmamasından dolayı kış mevsimini yaşayan Türkiye'den yeteri kadar görüntü elde edilemedi.
GÜNDE 4 DEFA TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDEN GEÇİYOR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, Göktürk-2 uydusunun 10 gün önce net görüntüler göndermeye başladığını söyleyerek, "Göktürk-2 uydusu ise dünyanın her yerinden görüntü alma imkanına sahip olan bir uydu. Günde 4 defa Türkiye üzerinden geçiyor ve bu geçişler sırasında da Türkiye’nin her yerinden görüntü alma imkanına sahip olabiliyoruz. Günde 4 defa Türkiye üzerinden geçiş yaptığında uyduyla irtibat kurmak ve uyduyu yönlendirerek Türkiye’nin değişik yerlerinden görüntü alma imkanına sahibiz" dedi.
Ergün, ayrıca Göktürk-2'nin çözünürlüğünün 2.5 metre olduğunu, yeryüzünde 2.5 metre boyutlarındaki bir cismi net olarak görüntüleme imkanına sahip olunduğunu ifade ederek, görüntülerden ise ağırlıklı olarak Hava Kuvvetleri'nin istifade edeceğini kaydetti.
 

 
Kar duracak, soğuk artacak
 
Yalçın gözyaşlarıyla uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
siyami 8 Ocak 2013 Salı 15:45

sayın tuğlular.o uydunun büyük kısmı ve çalışmaları odtü de yapıldı.onun için o törenler orda yapıldı.haksızlık etmek iyi değildir.

Yorumu oyla      6      4  
Taha Tuğlular 8 Ocak 2013 Salı 15:24

Bu aziz Millet için bu teknoloji bir övünç kaynağıdır.Ama bir şey üretemeyen ve yapılanları da kabul etmeyenler, üstüne üstlük, Sayın Başbakanımızı protesto eden, şiddete başvuran o,ODTÜ'lüleri şiddetle kınıyorum.Evet bu ODTü çağın gersisnde kalmıştır.Gelişen ve değişen dünyayla entegre olamamış bir ideoloji üniversitesidir.1980'den önce ne ise bu gün de aynıdır.Hele hele bazı bölümleri (mesela biyoloji bölümü) halen daha saplantıların esiri olmuş durumdadır. Mürşit ilim sanki bunların hiç kapısını çalmamış.Artık bu gün bilimin geldiği bu çağda, DNA’nın kompleks yapısından dolayı bir yaratıcının varlığını kabul eden, 20.yy en önemli evrimcisi, Antony Flew kadar da olamıyorlar ve çamurda debelenip duruyorlar, bu konu ile ilgili paneller, sempozyumlar düzenliyorlar. Yazık bu devletin buraya harcadığı paralara.ODTÜ, bu kadar imkanı olmasına rağmen, bu güne kadar katma değeri yüksek bir teknolojik eser icat edip bunu Türk Milleti adına insanlığın hizmetine sunamadı. Nobel Ödülü alan bir akedemisyen çıkaramadı. Ama o güzelim bilim yuvasını yıllarca cuntacıların,vesayetçilerin ve statükocuların emrine vererek o güzel üniversiteyi adeta bir kışla haline çevirdi. Neden? Aldığı bilim adamlarını, gelişmiş ülkelerin yaptığı, “post doktora” “proje asistanlığı” gibi kriterler göre değil, ideolojilerine, dayı, hala, amca oğlu, kayırma, ulusalcı,lâik gibi, bir üniversitede olmaması gereken böyle saçma sapan ölçülere göre aldıklarından, boş olan bu sözde akademisyenler de kendi asıl konularını bırakıp bu tür eylemlerle uğraştıklarından bütün bunlar başlarına geliyor. Sayın Başbakanımız, böyle eski kurulmuş üniversitelerden; bilim, bilişim, teknoloji, icat, yüksek düzeyde araştırma, katma değeri yüksek teknolojik eserleri, proje üretip patent almayı, bir ekosistem içerisinde teknoparklar oluşturmayı, artık sürümden kazanmayı bırakıp bilgi, teknoloji, tasarım, marka değeri olan ürünlere yönelmesini artık istemeli ve bunları sıkıştırmalıdır. Bunlar gerçekleşmelidir artık. Yapmayanlara da para vermemeli, başarılı olamayanlara kariyer vermemelidir.Yeter artık yatarak ve klasik eğitimle bir yere varılmıyor. Bu saydıklarımız yapılarak AR-GE’nin % 75’ini karşılayan Devletin ihracatı, 300-350 milyar dolara çıkarılmalıdır. Bu uydu bir vatan hizmetidir. Bu aziz Millet, kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman saygıyla yâd edecektir. Bu güzelim eserleri kabul etmeyenleri de bu aziz Millet de şiddetle ve lanetle anacaktır.Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari’deki şehit acısı Yusufeli’ne düştü
Çukurca ilçesinde askeri birliğe düzenlenen terör saldırısında şehit düşen ...
Şuhedanın izine yüz sürdüler
'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' programı kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinin ...
Türkiye Şehitlerine yürüdü
Enver Paşa komutasındaki Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen 90 ...
 
Akdağ'dan önemli açıklamalar
Bakan Akdağ, "Kamu Hastaneleri Birlikleri ile sağlık hizmetlerinin özelleşeceği, ...
Şehitler için 1500 kilometre yol katettiler
İstanbul'da 29 Aralık’ta başlayan 4. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet ...
‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’
Sarıkamış şehitlerini anma programının 98. yıl etkinlikleri, ‘Uluslararası ...
 
Diyanet’te bin 725 yeni atama
Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında görev yapmak üzere bin ...
Yazıcıoğlu, doğum gününde anıldı
Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri, Büyük Birlik Partisi ...
Bisikletçiler Sarıkamış yolunda
Sarıkamış şehitleri anısına 29 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’dan yola ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva