ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>TÜRKİYE
7 Ocak 2013 Pazartesi - 03:42

Şuhedanın izine yüz sürdüler

'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' programı kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Kızılçubuk köyünden başlayan ve Yukarı Sarıkamış Şehitler Mahallesi'nde son bulan 7 kilometrelik anma yürüyüşüne Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.

Şuhedanın izine yüz sürdüler

OLGUN YILDIZ
KARS (İHA) - 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' programı kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Kızılçubuk köyünden başlayan ve Yukarı Sarıkamış Şehitler Mahallesi'nde son bulan 7 kilometrelik anma yürüyüşüne Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.
Kars Sarıkamış’ta düzenlenen ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ anma programı kapsamında, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen binlerce kişi Allahuekber Dağları’nda vefa yürüyüşüne katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 7 kilometrelik yürüyüşü Kars Valisi Eyüp Tepe, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye başkanları, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile diğer protokol temsilcileri, Türkiye'nin farklı illerinden gelen çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite öğrencileri ve askeri birliklerle tamamladı.
KILIÇ’IN KONUŞMASI
Bakan Kılıç, 2 bin 800 rakımlı Soğanlı Dağı zirvesindeki şehitlik anıtı önünde yaptığı konuşmada, ''10 bin gencimizle birlikte şuhedanın izinde yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Gençlik şuhedanın izinde. Bu dağlardaki on binlerce üniversiteli genç kardeşimiz şuhedanın izinde bir hayat sürmeye hazır olduklarını dün ve bugün tüm Türkiye’ye ispat etmiş oldular. Sarıkamış’ta Allahuekber dağlarındaki bu yürüyüşe katılan onbin gencimizi doğuran analardan, onların doğumuna vesile olan babalardan Allah razı olsun. Tıpkı 98 sene önce bu dağlarda karda nefesi bile donarak şehadet şerbetini içen on binlerce vatan evladının analarından, babalarından Allah’ın razı olduğu gibi, bugün bu dağlarda şu hedanın izini süren, şuhedanın ruhunu Fatihalarla yad eden genç kardeşlerimizin dünyaya gelişine vesile olan ana babalardan da binlerce kez Allah razı olsun. Bugün dağlardayız, Allahuekber dağlarındayız. Şuhedanın ayak izine yüz sürmek üzere bu dağlardayız. Askerimizle birlikte bu dağlardayız, üniversiteli gençlerimizle birlikte bu dağlardayız. Şuna inanıyoruz ki yüz yıl öncesini idrak edemeyen nesillerin yüz yıl sonrasını inşa edebilmesi mümkün değildir. Şuhedanın izinden Sarıkamış’a gelişimizin Allahuekber dağlarına tırmanışımızın sebebi hikmeti budur. Yüzyıl öncesini idrak eden nesiller meydana getirebilirsek yüzyıl sonrasını, 2023 ve 2071 hedeflerini, daha da ilerisini tasavvur edebilecek, inşaa edebilecek nesiller yetişmesine büyük katkılar sağlamış olacağız. Gelecekte inşallah bu dağlar gençlik kamplarıyla kışıyla ve yazıyla tarihin, ecdadın yad edildiği yegane mekanlar arasında yerini alacak’’ dedi.
Ankaradan katılan genç kız ise "Şehitlerimiz anmak ve şehitlerimizin yaşadığı atmosferi bizde solumak için bu yürüyüşe katıldık. Buranın maneviyatını kalpten ve yürekten hissederek şehitlerimizle beraber bu yollarda yürüyoruz" dedi.
Düzenlenen yürüyüşe, ellerinde bayraklar ve Atatürk’ün posterleri ile yürüyen katılımcılar 7 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu Türkiye Dağcılık Federasyonu temsilcileri önderliğinde takip ederek, 2 bin 800 rakımlı Soğanlı Dağları’nın zirvesinde ulaştı. Katılımcılar burada şehitler için saygı duruşunda bulunup, dua etti. Saat 10.30’da inişe geçen katılımcılar, Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne giderek yürüyüşü tamamladı.
 

 
Türkiye Şehitlerine yürüdü
 
Kar altında futbol mücadelesi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem dadaş 8 Ocak 2013 Salı 09:52

Evet bende oradaydım, hesapsız kitapsız yapılan bir organize oldu. Yürüyüş yolunun düzenlenmesi gerekirdi. Madem bu kadar insanı götürüyorsun bunun ön çalışmasını yapıp en kötü ihtimalleri göz önüne almak gerekir. Oraya gelenler organize edilemedi, görevli "görünen" kişiler sadece kargaşa çıkardı muhammet isimli arkadaşın yazdığı gibi genç görevli olmuş asıl kargaşayı o çıkarıyor. İnsanları habire geri dönün geri dönün yoksa çok kötü şeyler olacak diyerek paniğe sevkediyor. Biz yanımıza kendi azığımızı almıştık ama birçok lise ortaokul talebesi organize heyeti azıklarını karşılayacak diye yanlarına hiçbirşey almamıştı bu görevliler geride dönderince hepten aç kaldılar. Çocukların cebinde parası varmı yokmu? Elimizden geldiğince birşeyler ikram ettik ama hangibirine yeter.... Fatih Beyin iyi niyetinden şüphem yok ama görevlendirdiği şahısları tekrar kontrol etmesi bu işin hesabını sorması gerek. Tüm olumsuzluklara rağmen "dedeciğime bir fatiha" okumak yetti

Yorumu oyla      6      4  
tarih 8 Ocak 2013 Salı 08:35

Tarihi bilmeyen" 90 bin asker tek kurşun atmadan dondu" der bunu halen söyleyen var Çanakkale savaşında genel kurmay ikinci başkanı ve savunma bakanı kimdi enver paşa kaçmadı gönderildi evet kazanınca kahraman kaybedince vatan haini olunuyor ne yazıkki bu savaşta en büyük hata mezarı erzurumda olan 10. kolordu komutanı hafız hakkı paşa yapmıştır donmaların çoğuda başköy ve beş köy arasında bu kolorduda olmuştur kazansaydık imparatorluk kurtulurmuydu tarihin gidişatına göre zordu çanakkalede bırakmadık ama sonrasında yinede istanbulu işgal olmaktan kurtaramadık "Tarih ders alınacak ama değiştirilemeyecek hatalarla doludur" selam ve saygılar

Yorumu oyla      6      4  
Çaykolik 7 Ocak 2013 Pazartesi 23:08

Allah nasip ederse seneye ben de katılacağım hem de ailem arkadaşlarım dostlarımla birlikte.Lütfen Tarihimize sahip çıkalım Bu yüce davranışa katılanları kutlayalım.Allahuekber dağının eteğindedir benim köyüm,bir konuşabilsede yaşananları anlatsa keşke derim,kimbilir bilmediğimiz neler neler vardır.

Yorumu oyla      7      4  
dadaş adlı kişiye Çaykolik 7 Ocak 2013 Pazartesi 23:00

Enver Paşaya hz.diyemezsin adam da diyemezsin.Bu bir Türk Paşasıdır.Yenilmiş olsada,yanliş yapsada.Dadaş rumuzuna özellikle hiç yakışmamış akıllı ol.Tarihi sorgula ama edebinle yap.Ayıpladım hem de çok ayıpladım.

Yorumu oyla      8      4  
feride 7 Ocak 2013 Pazartesi 22:55

Vazgeçin artık herşeyden politik kazanç elde etmekten yaşayanlar neyse bari şehitlerimize ,dedelerimize bulaşmayın rahat bırakın.İçinden geliyorsa otobüse kaşkol eldivene gerek yok o zaten çıplak ayaklada gider.Film çeviriyorlar ama senaryo bozuk.Çünkü ciddi değiller ve gösteriş yapıyorlar,hazırlıksızlar ,ehliyetsiz kişileri görevlendiriyorlar.Olmaz buna hiç kimsenin hakkı yok.Uzaktan bir fatiha süresi okuyun yeter biliyorsanız tabii!!!!

Yorumu oyla      8      4  
Dadaş 7 Ocak 2013 Pazartesi 17:23

Bunlar Hz.Enver'in maharetleri.Adam koca imparatorluğu çökertti sonra da *** kaçtı.Ama yazık ki hala bu adamı savunanlar var.

Yorumu oyla      6      6  
siyami 6 Ocak 2013 Pazar 22:18

reklam için bari bu konuları alet etmeyelim.muhammet demir beyi takdir ettim.olayı çözmüş...

Yorumu oyla      8      5  
Muhammet demir 6 Ocak 2013 Pazar 19:51

Organize sıfır. Adam organizasyon sorumlusu olmuş MTTB nin görevlisi ağlıyor ! Madem bu görevi kaldıramıyacaksın ne işin var artislikte eline almış telsizi ağlıyor, yakutiye gençlik konseyinin sorumlusu sıkıntıları ilettiğimizde ben birşey yapamam fatihi, bakanı arayın diyor (ifade tamamen kendilerinin) bu nasıl organize... Gidenlere kaşkol vs. verilecekti kendi elemanları haricinde kimse görmedi! Otobüslere gıda dağıtılacaktı oda hava... Bu iş gönüllülük işi... Keşke devlet hiç bu işlere karışmasa bu ümmet bu millet dedelerini en güzel şekilde anar... Bakan heykel açılışı yapıyor, ne için şehitleri anmak için ! Şehitlik ve heykel hiç yanyana gelebilirmi !! Kızılay yemek dağıtıyor adam çuvallamış götürüyor!

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Şehitlerine yürüdü
Enver Paşa komutasındaki Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen 90 ...
Akdağ'dan önemli açıklamalar
Bakan Akdağ, "Kamu Hastaneleri Birlikleri ile sağlık hizmetlerinin özelleşeceği, ...
Şehitler için 1500 kilometre yol katettiler
İstanbul'da 29 Aralık’ta başlayan 4. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet ...
 
‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’
Sarıkamış şehitlerini anma programının 98. yıl etkinlikleri, ‘Uluslararası ...
Diyanet’te bin 725 yeni atama
Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında görev yapmak üzere bin ...
Yazıcıoğlu, doğum gününde anıldı
Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri, Büyük Birlik Partisi ...
 
Bisikletçiler Sarıkamış yolunda
Sarıkamış şehitleri anısına 29 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’dan yola ...
Arvasi Hoca rahmetle anıldı
Türk fikir adamlarından merhum Seyyid Ahmet Arvasî, vefatının 24. yıldönümünde ...
Erzurum Tarihi Yürüyüşe hazır
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Tüm birimlerimiz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva