ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SPOR
28 Ocak 2010 Perşembe - 00:01

Geri sayım başladı

İHA/Dünya’da 25’ncisi 25 plakalı Erzurum’da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için geri sayım başladı. 27 Ocak -08 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon kapsamında yatırımlara hız verildi.

Geri sayım başladı

Dünya’da 25’ncisi 25 plakalı Erzurum’da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için geri sayım başladı.
27 Ocak -08 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon için Erzurum adeta yeni baştan spor tesisleri ile donatıldı. Oyunlara 365 gün kala hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen 2011 Üniversiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, her şeyin planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi.
11 dalda kış sporları için dünyanın 60 ülkesinden yaklaşık 3 bin sporcunun katılacağı Erzurum 2011 ÜNİVERSİADE organizasyonunda çalışmalar Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu Başkanlığı olmak üzere 3 ayrı koldan yürütülüyor
//OYUNLAR 27 OCAK’TA BAŞLAYACAK
2011 Erzurum Ünivarsiade Koordinatörü Bekir Korkmaz, organizasyon öncesi komite başkanları ve direktörlerin oluşturulduğunu ve her şeyin planlandığı şekilde yürüdüğünü belirterek, oyunlara Erzurum’un hazırlanması için çalışmalara ağırlık verileceğini bildirdi.
Erzurum’un oyunlar öncesi giydirilmesi için çalışmalara start verildiğini anlatan Korkmaz, şehrin kalabalık noktalarına geri sayım saatleri konulacağını söyledi.
Erzurum’u olimpiyat havasına sokmak için büyük bir tanıtım çalışması içerisine gireceklerini dile getiren Korkmaz, bunun için bir çok proje hazırlandığını ve önümüzdeki günlerden itibaren bu projelerin ardı ardına uygulamaya konulacağını dile getirdi.
//ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ
Sivil toplum örgütleri ile yapılacak işbirliği çalışmalarının başlatıldığını ve geçtiğimiz hafta ABİGEM ile ilk çalıştayı düzenlediklerini anlatan Korkmaz, Ankara’da Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile bir araya gelerek hazırlıkları Değerlendirdiklerini söyledi.
Korkmaz; “Tabii bu arada medyanın gücünü unutmamak lazım. Bu organizasyon ile birlikte biz Türkiye ve Erzurum’da bir kış turizmi kültürü oluşsun istiyoruz. Universiad’ın en büyük getirisi organizasyon yapma deneyimi getirecek olmasıdır. Deneyim olduğu için bundan sonrakilere kabiliyetli bir şekilde hazır olacağız. Tabi genel bir tabirle olimpiyatın ayak sesleri deniliyor” diye konuştu.
//ÜÇ BİN SPORCUNUN KATILMASI BEKLENİYOR
2011 Üniversiad için dünyadaki 144 ülkeden yaklaşık 60’ının, 2 bin 500 – 3 bin sporcuyla katılımını beklendiğini kaydeden Korkmaz, 11-12 günlük organizasyonda 2 bin gönüllünün de görev alacağını ifade etti. Korkmaz, “Güzel şeyler olacak. Gelin bu organizasyonu bir bayrama dönüştürmek için elimizden geleni yapalım. Sürdürülebilir bir kalkınmaya dönüştürelim ve bu söylediklerimizin arkasını dolduralım” şeklinde konuştu.
UNİVERSİADE - ÜNİVERSİTE OYUNLARI
Universiade kelimesi üniversite öğrencilerinin olimpiyatları anlamına gelen Üniversite (University) ve Olimpiyat (Olympiad) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Universiade, birçok spor dalını bir araya getiren bir kültür ve spor festivali olması nedeniyle dünyanın en önemli spor etkinliklerinden birisidir. Her iki yılda bir farklı kentte düzenlenen bu oyunlar Yaz ve Kış Oyunları olmak üzere ikiye ayrılır. Yaz Oyunları'nda müsabakalar; on zorunlu dal ile ev sahibi kentin seçeceği en fazla üç isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır.
Kış Oyunları'nda ise altı zorunlu spor dalında müsabakalar gerçekleşmektedir. 2011 yılında Erzurum’da yapılacak olan 25. Dünya Uluslar arası Üniversite Kış Oyunlarında ise müsabakalar şu dallarda düzenlenecek: Alp Disiplini, Kuzey Disiplini, Buz Hokeyi, Hız Pateni, Biatlon, Artistik Paten, Kayaklı Koşu, Snowboard, Kayakla atlama, Serbest stil kayak ve Curling.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nevzatözeken 5 Şubat 2010 Cuma 14:26

bız bu secılmişlerle bunuda beceremıyeceyız gıbı zaten bu kış sporu dıye bılıyom bunların anladıgı spor işıde erzurum sporun 7 yılı aşkın seruvenınınde be

Yorumu oyla      6      4  
Sedat 28 Ocak 2010 Perşembe 13:28

Sevgili ERZURUM lu DADAŞ lar.Evet 2011 Erzurum için güzel bir organizasyon;fakat çok abartmadık mı?Bu sahipsiz şehrin onlarca sorununu dile getirmeyip 2011 le yatar 2011 kalkar olduk.Biraz daha duyarlı olalım lütfen.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anaokullarında tenis eğitimi başladı
İHA/ Tenis Federasyonu Tenis İl Temsilciliği, alt yapıya ağırlık vererek, ...
Eskrimciler olimpiyat için yarışacak
İHA/Eskrimciler Olimpiyat Merkezlerine girmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.
Curlingte kurs süreci
Erzurum’da sportif aktiviteler tüm hızıyla sürüyor. 2011 UNIVERSIADE ...
 
Boksörlere destek
İHA/ Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, boksörleri elektrik ...
Vancouver, Erzurum’a örnek olacak
2011 üniversite Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Erzurum’da tüm ...
Atalay iddialı konuştu
İHA/2011 hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uluslararası ...
 
Çığ kurbanları gözyaşlarıyla anıldı
ERSEN KÜÇÜK-RECEP ERGİN (İHA) - Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana ...
Snowboard tutkusu her şeyin önünde
Sarıkamış ilçesinde snowboard yaparken ağaca çarparak 9 kaburgasını kıran ...
Erzurumspor lige havlu attı
İHA/ Erzurumspor Klasman Grubu’nda ikinci yarının ilk maçında deplasmanda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva