ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
1 Haziran 2021 Salı - 09:38

Geleneksel sokak oyunlarını yaşatıyorlar

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Güzelova Ortaokulu’nda İngilizce Öğretmeni Tuba Efe, öncülüğünde ‘Bir Başkadır Geleneksel Oyunlarımız’ projesi yoğun ilgi gördü. Proje, 7 ilden 9 farklı okul öğrencilerine ulaşarak Erzurum sınırlarını aştı.

Geleneksel sokak oyunlarını yaşatıyorlar

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Güzelova Ortaokulu’nda İngilizce Öğretmeni Tuba Efe, öncülüğünde ‘Bir Başkadır Geleneksel Oyunlarımız’ projesi yoğun ilgi gördü. Proje, 7 ilden 9 farklı okul öğrencilerine ulaşarak Erzurum sınırlarını aştı.

İngilizce Öğretmeni Tuba Efe, Geleneksel Sokak Oyunları’na yeni bir soluk kazandırdı. Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Güzelova Ortaokulu’nda İngilizce Öğretmeni Tuba Efe, öncülüğünde ‘Bir Başkadır Geleneksel Oyunlarımız’ projesi yoğun ilgi gördü. Proje, 7 ilden 9 farklı okul öğrencilerine ulaşma başarısı gösterdi. Üç aylık bir sürede tamamlanan projede, öğrenciler kendi geleneksel oyunlarını öğrenip başka kültürlere ait olan oyunlar hakkında bilgi sahibi oldular.

Projenin başlangıç aşamasından bugüne kadar gelen süreçle ilgili bilgi veren proje koordinatörü Tuba Efe, “İngilizce Dersi , öğrencilere çoğu zaman zor gelmiştir. Öğrencilerin çoğunda korku ve ön yargı mevcuttur. Dersin aslında aktivite ve konuşma kaynaklı olduğunu öğrencilerime benimsetmek için oyunlarla öğretmeye karar verdim. Beden eğitimi dersi de aktiviteye dayalı bir ders olduğu için, Beden Eğitimi Hocası Bekir Kaya ile birlikte bir araya gelerek derslerin daha aktif ve aktivite ağırlıklı nasıl işleneceği konusunda fikir alışverişi yaparak Bir ‘Başkadır Geleneksel Oyunlarımız’ adlı e twinning projesini kurmaya karar verdik” diye konuştu.

Güzelova Ortaokulu İngilizce öğretmeni Tuba Efe, Pandemi sürecinde evde sürekli tablet ve telefon karşısında oturan öğrencileri harekete geçirmek ve onlara unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı öğretmek amacıyla böyle bir projeye imza attıklarının altını çizdi. Efe, her öğretmenin kendi dersini daha etkili ve kalıcı hale getirmek amacıyla bu yola çıktıklarını belirtti. Proje Koordinatörü Efe, disiplinler arası yaklaşımı uygulayarak branşlar arasındaki bağı güçlendirip öğrencilerin eğitim bütünlüğünü sağlamaya çalıştıklarını ve projenin çocuklar üzerindeki etsisinden ötürü mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Çocuklarla özel gün ve haftalarda yapmış oldukları etkinlikleri panolara asarak somutlaştırdıklarını vurgulayan Efe, 9 Şubat Güvenli internet günü için öğrencilerimin çizmiş olduğu resimler ve okul panolarında yerini aldığını , ayrıca 23 Nisan da proje ekibimiz ve öğrencilerimizin katkıları ile Türkiye Haritası oluşturarak iş birlikçi bir ürün gerçekleştirmiş olduklarını söyledi.

Projede; ‘Yağ Satarım Bal Satarım’, ‘Yedi Kule’, ‘Hımbıl’, ‘Bom’, ‘İp Atlama’, ‘Deve Cüce’ gibi oyunlar öğretilip çocuklara geleneksel oyunlarımız aşılanmaya çalışıldı.

Proje Koordinatörü Tuba Efe, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kaygusuz’a, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihan Kıvanç’a ve Güzelova Ortaokulu Müdürümüz Alper Çavuşoğlu’na, katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Projeye; İzmir: Mert Öztüre ilkokulu, İstanbul: Mahmut Şevket Zırh İlkokulu, Erzurum: Güzelova Ortaokulu , Erzurum: Başköy Ortaokulu, Yozgat: Karalık ilkokulu, Bursa: Mümin Gençoğlu2 ilkokulu, Isparta: Muhsin Kiremitci İmam Hatip Ortaokulu , Tekirdağ: 75. Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri geleneksel sokak oyunlarını öğrenme şansı buldu.

 
Erzurum'da kuraklık gündemi
 
MHP istişare etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayali Küçük Ali’nin emanetini yaşatıyorlar
Geleneksel Türk kukla ve Karagöz sanatının Doğu’daki temsilcileri olan ...
Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı uygulamaya geçiyor
Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “Bölünmüşlüklere rağmen, toprak anlamında ...
Ceza İnfaz Kurumu için kitap bağış kampanyası
Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza ...
 
Antika eşyalarla evini nostalji müzesine dönüştürdü
Erzincan’da resim öğretmenliği yapan Cem Bahadır Çevik, pandemi döneminde ...
‘Güvenli Düğün Projesi’ni kliple anlattılar
Erzurum’da yeni tip korona virüs (Covid-19) kısıtlamaları nedeniyle kapalı ...
Musa Kundukov Paşa’ya vefa
Tarihçi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Çeçen Musa Kundukov Paşa’nın mezarı ...
 
TDK'dan Dîvân-ı Kâsımî
Dursun Özyürek tarafından hazırlanan İsfendiyaroğlu Rüstem Bey: Dîvân ...
Üstad dualarla anıldı
Necip Fazıl Kısakürek vefatının 38. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Duaları Anadolu’nun bekası üstüne
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında tam kapanma uygulamasının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva