ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Aralık 2014 Perşembe - 09:35

Gakkoşlardan örnek tepki

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptıkları girişimler sonucunda Elazığ’ın imajını zedeleyen 80’ler dizisinde yayınlanan Nuri Gokka karakterinin diziden çıkarılacağını söyledi.

Gakkoşlardan örnek tepki

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptıkları girişimler sonucunda Elazığ’ın imajını zedeleyen 80’ler dizisinde yayınlanan Nuri Gokka karakterinin diziden çıkarılacağını söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Belediye Encümen toplantı salonunda basın toplantısı düzenlendi. Başkan Yanılmaz, basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Elazığ’a gelişi ve Elazığ’ın büyükşehir olması yönünde yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. TRT’de 11 Kasım’da yayınlanan 80’ler dizisinin 131. bölümünde Elazığlı Nuri Gakko ile manav Mustafa arasında geçen diyalog sırasında kendisini Elazığ Valisi olarak tanıtması kentin imajını kötü gösterdiği gerekçesiyle tartışmalara neden olan konu ile ilgili de açıklama yapan Başkan Yanılmaz, o karakterin diziden çıkartılacağını bugün kendisini arayan dizinin yapımcısı Birol Güven’in söylediğini ifade etti. 14 Aralık 2014 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Elazığ’a geleceğini belirten Başkan Yanılmaz, "Başbakanımızla birlikte Elazığ’da çalışmalar yapacağız. Biz Elazığ Belediyesi olarak Başbakanımızın şehrimizi teşrifleriyle ilgili üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Elazığ’ımızın çözüm bekleyen problemlerini Sayın Başbakanımıza da Belediyemizi ziyaretinde aktaracağız" dedi.

NURİ GAKKO TİPLEMESİ DİZİDEN ÇIKIYOR

TRT 1’de yayınlanan 80’ler dizisinde Elazığ’ı yanlış gösteren dizi ile ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Yanılmaz, "Biliyorsunuz, dizideki karakter Elazığlı birini canlandırıyordu. Tabiri caizse üç kağıtçı, hırsız birini gösteriyordu. Bu dizinin senaryosu olsa dahi, Elazığ’a yapılmış bir hakarettir. Bizim bunu kabullenmemiz asla mümkün değildir. RTÜK ve TRT’ye şikayetimizi belirttik. Bugün dizinin yapımcısı olan Birol Güven Bey aradı. Öncelikle benim şahsımda, bütün Elazığlılardan böyle bir karakteri oynattıklarından dolayı özür dilediler. Bu karakterin diziden çıkarıldığını ilettiler. O karakterin oynadığı o sahnenin de yayınlardan ve programlardan çıkarılacağını söylediler. Birol Güven’in ifadeleri ile söylüyorum ‘ Asla bizim Elazığ’ı ve Elazığlıları üzmek değil. Biz bunu bir karakter olarak gördük. Ancak gördük ki bu oyun Elazığ’ı üzmüştür. Bizde bu karakteri diziden tamamen çıkarıyoruz. O bölümü de arşivlerimizden çıkartacağız. O sahne olmamış gibi olacak’ demiştir. Biz Elazığ’a klasik bir belediye başkanlığı yapmayacağımızı belirttik. Elazığ’ı her problemine el atacağız. Elazığ’ı yüceltecek her türlü işi yapacağız. Elazığ’ı küçük düşürecek her türlü işin de karşısında duracağız. Bedeli ne olursa olsun buna sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın büyükşehirlerle ilgili açıklamasına da değinen Başkan Yanılmaz, "Hem Elazığ’da, hemde Ankara’da yapılan bir çok toplantıda Elazığ’ın durumunu ilgililere devamlı aktardık. En son Amasya’da yapılan belediye başkanları toplantısında Elazığ ve Elazığ’ın büyüklüğündeki şehirlerin ya bütün şehir, ya da büyükşehir kapsamına alınması gerektiğini söyledik. Evet bu konuda meydanlarda miting yapmadık. Elazığ’da çok bağırıp da çağırmadık ama biz konuşmamız gereken yerde konuştuk, susmamız gereken yerde de sustuk" ifadelerini kullandı.

 
Kişi başına 5.8 bin lira kredi kullandık
 
Horasan yolunda zincirleme kaza
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli dadaş 11 Aralık 2014 Perşembe 16:57

Saygı değer başkanım sizi kutluyorum. Dizide ki gakgoş tiplemesine göstermiş olduğunuz tapkidan dolayı. Bir dadaş olarak Gakkoşları çok seviyor dadaştan farkının olmadığını düşünüyorum. Dadaş ve gakkoş dendiğinde yiğit mert vatanını seven dinine bağlı saygın insan akla gelir. Ne yazik ki rolda olsa şahsiyet gakkoşa da dadaşa uymamış. Umarım severek izlediğim dizide dadaş bekir ve gakkoş nuri tiplemeleri düzelir. Bizler de hak yerini bulmuş deriz. Tekrar tebrikler. Tüm Gakkoş kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İpek yolunda yeni dönem
Çavuşoğlu, ‘Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Tiflis-Kars ...
ASİMDER’den ses getirecek talep
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Doğu illeri Başkanları Erzurum’da buluştu
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ün Başkanlığını yürüttüğü, ...
 
KÜNİB’ten Üsküp çıkarması
Atatürk üniversitesinin kurucuları arasında yer aldığı Kafkasya Üniversiteler ...
Bölge ulaşım vizyonunda yeni süreç
2015 yılında faaliyete geçmesi planlanan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu ...
ASİMDER engellilerin gönlünü kazandı
Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel ...
 
Kar durdu, sis indi
Ardahan'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, gece ...
KAÜ’de Türk Dünyası Yemekleri Kermesi
Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından ...
Yaban hayatına yem takviyesi
Ardahan’da hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışı sebebiyle yem bulmakta ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva