ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Eylül 2009 Salı - 04:00

GSF, Doğu’nun Sanat Yıldızı

GHA/Atatürk Üniversitesi GSF, Türkiye’deki 57 GSF arasında ilk 6’ya girmeyi başardı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, “Fakültemiz, Türkiye’deki 57 Güzel Sanatlar Fakültesi arasında ilk altının içerisine girmiş olmaktan iftihar etmektedir.” dedi

GSF, Doğu’nun Sanat Yıldızı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Türkiye’deki 57 GSF arasında ilk 6’ya girmeyi başardı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, “Fakültemiz, Türkiye’deki 57 Güzel Sanatlar Fakültesi arasında ilk altının içerisine girmiş olmaktan iftihar etmektedir.” dedi.
YİĞİTER GSF’NİN VİZYONUNU ANLATTI
Fakülte olarak ulusal ve uluslararası sanatsal aktivitelere önümüzdeki eğitim öğretim hayatında da mühürlerini vuracaklarını söyleyen Prof. Dr. Yiğiter, Türkiye’deki özel ve devlet üniversiteleri arasında yer alan 57 Güzel Sanatlar Fakültesi arasında ilk altıda yer aldıklarını bildirdi. Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’den sonra 1992 yılında kurulan fakültede kurucu dekan olmaktan dolayı da son derece önemli bir misyon üstlendiğine temas eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yiğiter, kurulduğu günden bu yana büyük bir özveri ile çalışan eğitim yuvasının deneyimli akademik kadrolar sayesinde Doğu’nun sanatta adeta parlayan yıldızı olduğuna vurgu yaptı.
ANADOLU’DA BİR İLK; GSF MEZUNLARI ÖĞRETMEN OLUYOR…
Anadolu’daki Güzel Sanatlar Fakülteleri arasında bir ilki başlattıklarını bildiren Dekan Yiğiter, resim, müzik ve grafik bölümü mezunlarının tezsiz yüksek lisans programı kapsamında öğretmen olabileceklerini kaydetti. Şahsi gayretlerinin de etkisiyle güçlü bir ekip ruhuna sahip akademisyenlerle hedeflerini yükselttiklerini dile getiren Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, Ankara, İstanbul, Eskişehir ve İstanbul’daki üniversitelerin harici yine ilk defa Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin doktora programını açtığını ifade etti.
GSF MÜZİK BİLİMLERİ’NİN İKİNCİ ÖĞRETİMİ BAŞLADI
Öğrenci müracaatlarının bu yıl yüzde 25 oranında arttığına vurgu yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, müzik bilimlerinde bu yıl ikinci öğretim kısmının da faaliyete başladığına işaret etti. 25 öğrencinin ikinci öğretimde eğitim ve öğretime “Merhaba” diyeceğini anımsatan Yiğiter, tekstil ve moda tasarımı bölümünün bu yıl açıldığını söyledi. Her iki bölümün kentin sosyal ve iktisadi hayatına katkı sağlayacağına inandığını bildiren Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, alanında yetenekli olan öğrencilerin çağın bir gereksinimi olan moda bölümü ile şehir vizyonuna farklı bir perspektif sunacaklarını kaydetti.
SINAVDA SİNEVİZYON UYGULAMASI
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, özel yetenek sınavlarında bu yıl sinevizyon uygulaması başlattıkları kaydetti. Öğrencilerin juri karşısında gösterdikleri performansın veliler tarafından da izlendiğini ifade eden Prof. Dr. Yiğiter, bu yılki sınavların da tarafsız, objektif ve herkesin hakkını koruyan bir anlayışla gerçekleştiğini vurguladı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, “Özel yetenek sınavlarının objektif kriterler ekseninde icra edilmesi üniversitemiz ve fakültemiz adına memnuniyet vericidir. Özellikle de velilerimiz ve öğrencilerimizin sinevizyon uygulaması ile birlikte eğitim kurumumuza olan güvenleri kat ve kat artmıştır. Sınav jürilerimizin bir kısmı İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden davet edilip görevlendirilmişlerdir. Gelen öğretim üyeleri alanında profesör olup aynı zamanda yetkin kişilerdir. Sınavlarımız bu yıl da şeffaf bir anlayışla gerçekleşmiştir.” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
salih@penekligil.net 16 Eylül 2009 Çarşamba 17:14

GSF vay be. Hem Erzurum'daymışlar hem de kariyer yapmışlar. Tec dağlı'nın yorumuna kimsenin itirazı olamaz, ayniyle vaki. Erzurumluların övündüğü bütün tarihi eserler Erzurum'da birer çöplük, bunları yakında gidip yerinde tespit edip teşhir edeceğim. Bu memleketin tarihi eserlerine yapılan kötülüğü, işgalci herhangi bir millet bile yapmaz. Hiçbir katma değer ürettikleri yok.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 8 Eylül 2009 Salı 09:33

Doğu'nun yıldızı oldu da ne yaptı bu şehire. Hani yaptıkları eserlerden en az bir tanesini gösterebilirler mi?GSF yıllardır bu şehirde olduğu halde, hangi eseri bu şehire yapıp hediye etti? Mesela,bir Çifte Minareli Medrese,bir Yakutiye Medresesi,bir Üç Kümbet ler,bir Saat Kulesi,Bir Lâlâ Paşa Camii vs. vs.hangisi gibi bir eser,veya bugünkü çağdaş eserlerden bir eser yaptılar(zaten bu eserler gibi eserleri yapmaları hiç mümkün değil,böy le eserleri yapmaları onların kapasitesini çok aşar).Gelen turistler GSF'yi mi ziyaret ediyorlar,yoksa bu saydığım eserleri mi?İşte aradaki fark bu.Onlar,Berlin Duvarlarını kapatsın,içeride saltanatlarına baksınlar.On ların bu eserlere akılları ermez.Bir anket yapsınlar bakalım,halk bunları ne kadar tanıyor?Bunların bu yöreye katkıları ne?Sadece öğretmen prof.luk yapıyorlar o kadar. Bu şehire,bu halka,bu yöreye hizmetleri hemen hemen hiç yok.Bu yüzden halk bunları tanımıyor,çünkü bunlar halktan ayrı dünyalarda yaşıyorlar da ondan.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih ve yoksulluk
Erzurum'un simgelerinden biri olan tarihi Çifte Minareli Medrese'de her ...
Ramazan kültür etkinliklerini tetikledi
Ramazan ayının manevi atmosferi, insanların müzik alışkanlıklarını da ...
Doğu Anadolu’da Türk Mührü
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan kümbetlere yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.
 
“Define dolandırıcılığı uyarısı”
Erzurum Müze Müdürü Mustafa Erkmen, bazı çeşme ve tarihi eserlerin kitabelerinde ...
“Teşekkür etmek erdemdir”
Prof. Dr Akyüz, "Erdemli olmak için iyi iş yapılır ve yaptığın bütün iyilikler ...
Ramazan Kur’an ayı
ERZURUM(CİHAN)- Ramazan ayının girmesiyle Erzurum'da Kur'an-ı Kerim ...
 
Milli dirilişte Suşehri adımı
Atatürk'ün Suşehri ilçesine gelişinin 90. yıldönümü, törenle kutlandı.
Doğu Anadolu’dan eşsiz görüntüler
Van'da gün batımı, seyrine doyulmaz manzaralar ortaya çıkarıyor.
İlginç buluntu
Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese'nin sütunları üzerinde insan figürüne ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva