ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>TÜRKİYE
24 Aralık 2014 Çarşamba - 02:16

Filistin Halkına destek etkinliği

Mavi Marmara saldırısında şehit düşen Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu’nun da hazır bulunduğu gecede, Keçiören Gençlik Derneği’ne üye öğrenciler İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmünü işleyen bir tiyatro gösterisi sahneledi.

Filistin Halkına destek etkinliği

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İsrail’in Filistin halkına çok sistematik biçimde işkence uyguladığını belirterek “Hedeflemiş olduğu işgal politikasını adım adım sürdürüyor. Biz, katil İsrail’in oradaki bebeklere, insanlara yaptıklarına şahit olduk. Filistinli kardeşlerimize destek olmamız lazım” dedi.

Keçiören Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Özgür Filistin Gecesi'ne Başkan Ak’ın yanı sıra eşi Hatice Ak, Filistin Milletvekili Celal Recabi, El Halil Belediye Başkanı Davut Zateri, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Kadın Kolları İlçe Başkanı Canan Baran İzgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Keçiören Gençlik Derneği Başkanı Recep Araç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mavi Marmara saldırısında şehit düşen Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu’nun da hazır bulunduğu gecede, Keçiören Gençlik Derneği’ne üye öğrenciler İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmünü işleyen bir tiyatro gösterisi sahneledi. Ömer Karaoğlu da, seslendirdiği şarkılarla hüzünlendirdi.

Gecede Filistin ile ilgili bir konferans veren Mavi Marmara aktivistlerinden Hanifi Sinan ise, Kudüs’ün bütün Müslümanlar için kutsal ve vazgeçilmez olduğunu ifade ederek “Burası sıradan bir toprak parçası değil ve biz bu kavgayı sadece oradaki mazlumlar için yapmıyoruz. Bütün peygamberlerin gelip geçtiği yer burası. Müslümanların şerefi, haysiyeti, imanı oradadır, kayıtsız kalamayız” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümetin diğer üyeleri olmak üzere Türkiye’deki her vatandaşın iki dava konusunda hassasiyeti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu davaların birincisi Kıbrıs, ikincisi Filistin meselesidir. Bu iki konu halledilmeden biz rahat yüzü görmeyiz. İnşallah ileride bu iki davanın da çözümlendiği günleri hep beraber yaşarız. Bu umudu her zaman için kalbimizde yeşertmeliyiz. İşte bu tür programlar umutlarımızı yeşertme geceleridir. Filistin ile ilgili mutlaka herkesin yapacağı bir şey vardır. Biz de üzerimize düşenleri yapmaya gayret gösteriyoruz.”

 

“İSRAİL SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULUYOR”

Gazze ve Cebaliye belediyeleri ile kardeş olan Keçiören Belediyesi’nin son olarak El Halil Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladığını kaydeden Başkan Ak, “El Halil Belediye Başkanımız da burada. Biz de Keçiören Belediyesi olarak sizlerin adına onlara hangi alanlarda katkı sağlayabiliriz, bunun görüşmelerini yapıyoruz” dedi.

Gazze’ye ve Batı Şeria’ya giderek Filistin halkının yaşadığı acıları gözlemleme imkanı bulduğunu anlatan Mustafa Ak, “İsrail çok sistematik biçimde Filistin halkına işkenceyi devam ettirmektedir. Hedeflemiş olduğu işgal politikasını adım adım uygulamaktadır. Biz bunları gördük ve katil İsrail’in oradaki bebeklere, insanlara yaptıklarına şahit olduk. Oradaki kardeşlerimize destek olmamız lazım. Onlar şu an orada ümmetin adına sabrediyor direniyorlar ve Mescid-i Aksa’yı koruyorlar. Bütün ümmetin namusunu koruyorlar. Mescid-i Aksa bütün Müslümanlar için kutsaldır ve her Müslüman oranın korunması ile mükelleftir. Geceyi düzenleyen Keçiören Gençlik Derneği’ni duyarlılığından ötürü kutluyorum” diye konuştu.

“DESTEĞİNİZ MORALİMİZİ YÜKSELTİYOR”

El Halil Belediye Başkanı Davut Zateri de, tiyatro oyunundaki sahnelerin gerçeğinin Gazze ve Ramallah’da yaşandığını dile getirerek şunları söyledi: “Her gün o baskıların altında hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu baskılar bizi yıldırmaktan ziyade, İslam’ın o mukaddes bölgelerini koruma noktasında kendimizi daha diri ve dinç hissetmemizi sağlıyor. Sizlerin şahsında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, hükümetine, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve bütün Türk halkına bizim yanımızda durduğu ve bize destek verdiği için teşekkür ediyorum.”

Dünyada Filistin davasına sahip çıkan milletler arasında Türkiye’nin ilk sırada bulunduğunu söyleyen Zateri, “Sizin sahip çıkmanız bizim orada moral ve motivasyonumuzu yükseltiyor. Hep birlikte birliğimizi bütünlüğümüzü sağlayarak beraberce Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı, dua etmeyi ümit ediyoruz” mesajını verdi.

Programın sonunda dernek başkanı Recep Araç, geceye katkılarından ötürü Mustafa Ak’a bir plaket sundu

 
Erzurum’da aranan hükümlü Eskişehir’de yakalandı
 
Bölgesel Kalkınma Kongresi 2015’te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeşlik bu işte..
Üsküp’te yaşayan 91 yaşındaki Recep Murat da Başbakan Davutoğlu’nu karşılayanlar ...
‘Artık Arslanca Konuşuyoruz’
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin 3’üncü Olağan Genel Kurulu’na katılan ...
"Bu ülkede doğum kontrolü ihaneti yaptılar"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir düğünde "en az üç çocuk" ...
 
Tek yürek, tek nefes olacağız
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu topraklarda biz ...
‘Şühedaya minnet ve şükran borçluyuz’
ER-VAK Gençlik Komisyonu’nca Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla ...
Sadece milletle birlikte yürüyeceğiz
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ankara Kongresi'nde ...
 
‘Türkiye’nin itibarına bir şey olmaz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin uluslararası itibarı şöyle oluyor ...
Ekonomide 2'inci hamle
Başbakan Davutoğlu, 62. Hükümet'in kurulmasının üzerinden 3 ay geçtiğini ...
Kentsel Dönüşüm’de tarihi açılım
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm için bu güne ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva