ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>EĞİTİM
14 Nisan 2014 Pazartesi - 15:16

Erzurumlu öğrencilerden AİHM seyahati

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik programları Başkanlığının finanse ettiği Comenius Okul Ortakları projesi kapsamında 8 öğrenci 11 öğretmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde gezi ve incelemeler yapmak üzere Avrupa’ya gitti.

Erzurumlu öğrencilerden AİHM seyahati

 E.MEHMET YILMAZ

 ERZURUM (İHA) - Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik programları Başkanlığının finanse ettiği Comenius Okul Ortakları projesi kapsamında 8 öğrenci 11 öğretmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde gezi ve incelemeler yapmak üzere Avrupa’ya gitti.

 Proje Koordinatörlüğünü Davut Dağabakan’ın yaptığı proje kapsamında Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen lisesinde okuyan 8 öğrenci ve 11 öğretmenin katıldığı gezide Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ziyarette bulunan öğrenciler yüksek hukukçularla görüşme fırsatı bulup bilgilerine bilgi katarak 1 haftalık bir gezi gerçekleştirecek.

 Eğitim ve gençlik programlarından Yaşam Boyu Öğrenme Programının okul öncesi, İlköğretim ve lise yaş guruplarını kapsayan 2 yıllık proje tabanlı uygulamasında çok önemli bir programa daha imza atan Davut Dağabakan hazırladıkları proje ile 8 öğrenci ve 11 öğretmen ile birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini gezmek üzere Avrupa’ya doğru yola çıktı. Programın amacının okul eğitimi alanında Avrupa Ülkeleri ile işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi arttırmak kültürel diyaloğu sağlamak ve dil öğrenimini teşvik etmek olduğunu belirten Davut Dağabakan “Okul ortaklığı boyutu ile Avrupa’da ki okullar arasında ortaklaşa işbirliği aktiviteleri teşvik ederek de eğitimde boyutunu geliştirmeyi hedefler. Program bunun yanında Avrupa’da bulunan Eğitim Kaynaklarına uluslar arası ulaşım sağlamayı öğrenciler arasında ki eşitliği sağlamayı ve olanakları desteklemeleri, sınırları ortadan kaldırarak bilgi alışverişine fırsat yaratmayı, öğrenci değişimini ve işbirliği içinde çalışmayı sağlar. 2 yıllık proje içerisinde birçok önemli çalışmaya imza attık. Şimdiki çalışmamızda da 8 öğrenci ve 11 öğretmenle birlikte Avrupa İnsan Hakları mahkemesine bir ziyarette bulunarak son dönemde gündemde olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde yapılan çalışmaların nasıl yürütüldüğünü yerinde incelemek üzere gezide bulunacağız. Bu çalışma özellikle öğrenciler için oldukça önemli bir proje. Bu gezi esnasında öğrenciler ve öğretmenler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görev yapan yüksek hukukçular ile görüşme ve onlarla sohbet etme fırsatı bulabilecek. Oradaki izlenimlerini memleketlerine dönüklerinde arkadaşlarına ve çevresinde ki insanlara aktararak bilgi paylaşımı ile birçok insana da ulaşmış olacağız” dedi.

 Öğrenciler ise yıllardır adını yalnızca televizyonlardan duydukları Avrupa İnsan Hakları mahkemesine gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ne için kurulduğunu ve nasıl bir işleyişe sahip olduğunu yerinden görecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aklımıza takılan soruların tüm yanıtları orada cevap bulacak. Orada yüksek hukukçular ile görüşüp adalet konusunda sağlam fikirler edinebileceğiz. Türkiye’den birçok dava Avrupa İnsan Hakları mahkemesinde çözüm buluyor. Bu kararların nasıl verildiğini bilmek için büyük bir fırsat” dedi.

 Proje kapsamında önemli bir gezi içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten öğretmen ve öğrenciler isi bir haftalık gezi süresi içerisinde akıllarına takılan tüm olayların cevaplarını bulmaya çalışacaklarını ve döndüklerinde de bu bilgileri çevresinde ki insanlara aktaracaklarını belirtti.

 
Özben seçim sonuçlarını değerlendirdi
 
Medya Sanat’tan: Yarışan Yarışana End Teyo Emmi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’Sen yoksan 1 kişi eksik’
Sen Yoksan 1 Kişi Eksiğiz sloganıyla yola çıkan Düzce Üniversitesi Akçakoca ...
Oltu’dan Tekman’a gönül köprüsü
Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri, Tekman ilçesine bağlı Kırıkhan Köyü İlkokuluna ...
Kur’an Kursunda sağlık semineri
Oltu İlçe Müftülüğüne bağlı Ayşe Ana Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda, Diş ...
 
ETÜ Beyin Fırtınası Takımı kuracak
Erzurum Teknik üniversitesi bir ilke imza atacak.
ETÜ Tanıtım Günleri devam ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi Tanıtım Günleri devam ediyor.
“Kripteks” Atatürk Üniversitesi’nde
Anadolu zenginliklerinin, gençler tarafından fark edilmesini ve gençleri ...
 
AÖF Bakü’de ilgi odağı oldu
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Türkiye Üniversiteleri Eğitim Fuarında yoğun ilgi gördü
Sekmen’den eğitime destek yaklaşımı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentteki ilk ve orta ...
Aziziye’den eğitimde Avrupa açılımı
Aziziye Kaymakamlığınca Atatürk Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva