ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Aşkale Voleybol 2. Ligde
Aşkale Voleybol 2. Ligde
HABERLER>EKONOMİ
7 Aralık 2023 Perşembe - 12:56

‘Erzurum’un geleceği için çakılan her çivi çok değerli’

ETSO Başkanı Özakalın, ‘Erzurum’un geleceği için çakılan her çivi çok değerli. Bu yüzden bizler, yatırımcılarımızın işlerini kolaylaştırmak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

‘Erzurum’un geleceği için çakılan her çivi çok değerli’

ETSO Başkanı Özakalın, ‘Erzurum’un geleceği için çakılan her çivi çok değerli. Bu yüzden bizler, yatırımcılarımızın işlerini kolaylaştırmak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.
 

Kağıt, tekstil ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren ve İstanbul Sanayi Odası’nın En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde ilk 200 içinde yer alan Lila Grup’un, Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (2. OSB) 3. Etap’ta 130 dönümlük bir alana yapımına başladığı hafif sanayi yatırımıyla ilgili çalışmalar sürüyor.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret eden Lila Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın’la 2. OSB’de inşa ettikleri kağıt üretim tesisindeki çalışmalarla ilgili olarak bir görüşme yaptı.
ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ile KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven’in de yer aldığı ziyarette, söz konusu tesisin, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinin ilk temizlik kağıdı üretim tesisi olacağını ifade eden Orhan Öğücü, ilk 4 yılda yapılacak yaklaşık 3 milyar TL’lik yatırımla hem bölgenin kağıt ihtiyacını karşılamayı hem de bölgeye yakın iç ve dış pazarlara ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.
2025 yılının başında Erzurum’daki projenin ilk etabını devreye alacaklarını belirten Öğücü, zor bir coğrafyada üretim ve ihracat yapmak, istihdama katkı sunmak adına önemli bir sorumluluk üstlendiklerini dile getirdi. Dünyada 80’den fazla ülkeye bobin temizlik kağıtları ihraç ettiklerini ifade eden Orhan Öğücü, yapılacak yatırımla Erzurum’un günün en iyi teknolojisini içeren tesislerinden birine sahip olacağını belirterek şunları söyledi; “Pandeminin etkilerine rağmen yatırım programımızı aksatmadık ve brüt üretim kapasitemizi 2022 yılı itibarıyla 271 bin tona çıkardık. Erzurum’daki tesisin faaliyet geçmesiyle de kapasitemizi daha üst seviyelere taşıyacağız. 2022 yılında Türkiye’den bobin ve bitmiş ürün temizlik kağıdı ihracatının yüzde 36’sını gerçekleştirdik. 2022 yılında yüzde 70 seviyesinde olan ihracat oranımızı, 2023 yılın da aynı seviyelerde kapatmayı planlıyoruz”

Özakalın, “Şehrimize değer katan her yatırım bizim için çok kıymetli”
Lila Grup’un 2. OSB’deki yatırımının, şehrin sanayileşmesine, üretim, ihracat ve istihdamın artmasına büyük katkıda bulunacak önemli bir sanayi yatırımı olduğunu vurgulayan Başkan Özakalın ise, Erzurum’un ekonomisine değer katacak her yatırımın kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti. Özakalın, “Bu anlamda özverili bir şekilde şehrimize yatırım yapan değerli iş insanı Orhan Öğücü ve ekibine şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi 2.OSB yönetimi olarak yatırım için Erzurum’u tercih eden her müteşebbisi el üstünde tutuyoruz. Erzurum’un geleceği için çakılan her çivi çok değerli. Bu yüzden bizler, yatırımcılarımızın işlerini kolaylaştırmak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.
Yerel ve ulusal firmaların 2. OSB’ye olan ilgisinden memnuniyet duyduklarını yineleyen Başkan Özakalın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İnşallah 2. OSB 3. Etap alanımız bu kağıt fabrikası gibi şehrimizin sanayisine değer katacak bir çok yeni yatırıma ev sahipliği yapacak. Ancak, birçok kez ifade ettiğimiz gibi 3. Etap alanının mutlak surette genişletilmesi gerektiğini tekrar ediyoruz. Mevcut 1 buçuk milyon metrekarelik alanda yatırımcılarımızın yer tahsisi taleplerini karşılamamız mümkün değil. Bu heyecanımızın devam etmesi ve sanayimizin gelişmesi için önümüze çıkan fırsatları mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor.”
İlk etabı 2025 yılında faaliyete geçecek kağıt üretim tesisi gibi büyük sanayi yatırımlarının kentte yan sanayinin gelişmesinin de önünü açacağını söyleyen Başkan Özakalın, KOBİ vasfı taşıyacak yan sanayi yatırımlarının da Erzurum’un üretim ve istihdamına büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

 
Teslim olan terörist sayısı 119’a ulaştı
 
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum hava ulaşımında kış bereketi
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - 2022 yılı Kasım ayına göre, 2023 diliminde ...
KUDAKA’dan Erzurum Geven Balı üretimine destek
2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Palandöken Kaymakamlığı tarafından ...
Yılmaz’dan enflasyonla mücadele açıklaması  
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Türkmenistan İş Forumu'nda ...
 
Erzurum’a kağıt sektörü yatırımı
Öğücü, şirket olarak ‘denenmemişi yapma ve ezber bozma’ hedefiyle hayata ...
Enerji Abidesi 2024’e üretimle girecek
Yapımı 9 yıl süren ve 2022 yılında tamamlanan Türkiye’nin en yüksek barajı ...
ETSO Heyeti 44. The Big Global Dubai’ye katıldı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Üyeleri ve Oda üyesi firmaların ...
 
Erzurum'un 11 aylık sektörel en’leri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Kasım ayında ...
Erzurum faal vergi mükellefi verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 12 bin 347 Gelir Vergisi, ...
TCMB fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı
Merkez Bankası Kasım ayı fiyat gelişmeleri raporunda kasım ayında doğal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva